- 250 ml rostlinného mléka
- 50 g kvalitní čokolády bez cukru
- 1 polévková lžíce bio čokoládového pudingového prášku
- javorový sirup dle chuti (cca 1 čajovou lžičku)
- skořice
Jak připravit čokoládový horký nápoj
- Do rendlíku dáme 200 ml mléka a 50 g čokolády. Za stálého míchání necháme rozpustit čokoládu a přivedeme k varu.
- Ve zbytku mléka rozmícháme pudingový prášek a vmícháme do vroucí čokolády. Dle chuti vmícháme javorový sirup.
- Při servírování posypeme skořicí.
Praktické
- V zimě si ho dáváme horký pro zahřátí, v létě skvěle osvěží vychlazený.
- Hustotu nápoje můžete ovlivnit množstvím pudingového prášku, pokud chcete čokoládu hustší pudingové konzistence, trošku prášku přidejte, pokud řidší, naopak uberte.
Obměna
- Pokud nemáte po ruce pudingový prášek, použijte kukuřičný škrob smíchaný s raw kakaem.
Děti
- Dětem dáváme až v momentě, kdy začnou toužit po čokoládě a potřebujeme zdravější alternativu. Malé děti nezvykáme na “hnědé” dezerty, kakao a čokoládu.
Komentáře
Takéto recepty na nápoje robím vždy po výrobe orech.masla_mixér sa ľahko vyčistí a ja získam svačinu bez pečenia,ktorá zohreje aj zasýti😋
Opäť výborný recept, pochutila som si, ďakujem.