Domů > Zdravé recepty > Nápoje

Luxusní horká čokoláda

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Pro všechny milovníky čokolády tu mám recept na tuto luxusní horkou čokoládu, která pohladí a hlavně zahřeje.

Ingredience
na 2 menší šálky

  • 250 ml rostlinného mléka
  • 50 g kvalitní čokolády bez cukru
  • 1 polévková lžíce bio čokoládového pudingového prášku
  • javorový sirup dle chuti (cca 1 čajovou lžičku)
  • skořice

Monika měla velmi těžké období po porodu. Syn se nevyvíjel, každé kojení zvracel. Nemohla se pořádně najíst, protože ...

Recept na hustou horkou čokoládu

  1. Do rendlíku dáme 200 ml mléka a 50 g čokolády. Za stálého míchání necháme rozpustit čokoládu a přivedeme k varu.
  2. Ve zbytku mléka rozmícháme pudingový prášek a vmícháme do vroucí čokolády. Dle chuti vmícháme javorový sirup.
  3. Při servírování posypeme skořicí.

 

Praktické

  • V zimě si ho dáváme horký pro zahřátí, v létě skvěle osvěží vychlazený.
  • Hustotu nápoje můžete ovlivnit množstvím pudingového prášku, pokud chcete čokoládu hustší pudingové konzistence, trošku prášku přidejte, pokud řidší, naopak uberte.

Obměna

  • Pokud nemáte po ruce pudingový prášek, použijte kukuřičný škrob smíchaný s raw kakaem.

Děti

  • Dětem dáváme až v momentě, kdy začnou toužit po čokoládě a potřebujeme zdravější alternativu. Malé děti nezvykáme na “hnědé” dezerty, kakao a čokoládu.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

30 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborná.

Čokoládu miluju :-) kdo máte opravdu kvalitní čokoládu ( né Lindt, Nestle, atd… co se dá koupit v obchodech) tak je škoda jí vařit, Kvalitní čokoláda by se neměla dostat nad 40°C jinak z ní uděláte bezcennou hnědou hmotu, která se dá koupit v každém obchodě. :-( a to si nezaslouží :-) čokoláda je zdravá a ta opravdu kvalitní není alergen… :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Variace na milionářské řezy (bez lepku)

Variace na známé oblíbené řezy v bezlepkovém podání. Příprava není nijak složitá a zaručeně si pochutnáte.

Chia pudink z mechu a kapradí

Pokud máte rádi chia pudink, pak vyzkoušejte i tuto zelenou variantu s lahodbou čoko polevou. Uvidíte, že se po dezertu jen zapráší.

Čoko piškoty s náplní (bezlepkové)

Tyto čoko piškoty jsou skvělým příkladem, že i konveční sladkosti jdou vyrobit doma. Dokonce bez cukru, vajec, mléka i lepku. Nejen děti z nich budou nadše...

Pekanový řez (bez lepku)

Pokud máte rádi pekanové ořechy, pak je pro vás tento dezert tím pravým ořechovým. Je bez mléka, cukru i lepku a navíc je jednoduchý na přípravu.

Bezlepkové čoko hromádky

Hromádky plné energie, možná ne moc krásné, ale dobré a rychlé a vhodné i pro bezlepkovou dietu. Jak je u mých receptů zvykem, opět v nich nenajdete cukr a...

Srdíčka na špejli s čoko polevou

Kdo už mé recepty zná, tak ví, že ráda do sladkého používám i různé obiloviny. Je to i skvělý způsob, jak je zakomponovat do jídelníčku dětem.