- zeleninový vývar/voda
- 2 menší cibule
- 1 mrkev
- kus dýně
- 3 střední kloboučky bedel
- mletý kmín
- sůl
- olej
- zelená cibulka
- skleněné nudle
- shiro miso pasta
Jak připravit bedlovou miso polévku
- Nakrájíme si cibuli na kostičky, mrkev na kolečka, dýni na kostky a kloboučky bedel na proužky.
- Na oleji osmahneme cibuli se solí, jak začne zlátnout, přidáme proužky bedly a posypeme kmínem. Restujeme ještě asi 10 minut, až bedla změkne.
- Přidáme mrkev a dýni a párkrát promícháme.
- Zalijeme horkým vývarem a vaříme na mírném ohni ještě cca 15 minut.
- Odstavíme a po chvíli vmícháme miso pastu a přidáme skleněné nudle.
- Pár minut počkáme a podáváme, posypanou zelenou cibulkou.
Praktické
- Zbylé nožičky bedel můžeme využít na domácí houbové koření.
- Miso pastu nedáváme do vařící polévky, přišla by o své prospěšné látky, proto na chvilku polévku odstavíme a pak pastu vmícháme.
- Pro verzi bez sóji použijeme nesójové miso (hrachové, rýžové, cizrnové apod.).
Obměna
- Mrkev můžeme nahradit batátem, bedlu hlívou.
- Lze použít jakoukoliv miso pastu.
- Místo kmínu můžeme ochutit mahá kořením.
- Do polévky se hodí jakákoliv obilovina.
- Jako posypku můžeme zvolit pažitku nebo petržel.
Děti
- Miso polévku dáváme dětem cca od 1,5 roku, šetříme se solí i miso pastou.
Komentáře
Mnaaaaam ♥️♥️♥️
Moc se mi to líbilo ta polévka kterou sem hledal na internetu a tohle vypadá také moc dobře vyzkouším také.