Domů Téma Vývar

vývar

Thajský mrkvový krém

Lahodná krémová polévka zasytí, je vhodná při redukci váhy a pomůže vám dostat zeleninu do dětí.

Jednoduchá smetanová omáčka ze zelí a celeru (bez smetany)

Lahodná jemná omáčka, která nepotřebuje zahušťovat ani extra dochucovat. Bez mouky, bez mléka, bez smetany a přesto smetanová.

Vegan vaječná tlačenka

Tato lahodná "vaječná" tlačenka je ideální pochoutkou nejen v období Velikonoc. Ta naše neobsahuje žádné vejce ani maso, i když chutná i vypadá velmi...

13 tipů, jak využít zbytky potravin v kuchyni

Při vaření a přípravě zdravých pokrmů vzniká odpad, který často končí v koši, v lepším případě na kompstě. To je ale škoda, i odkrojky od...

Léčebný nápoj ze sladkých zelenin (pro slezinu a slinivku)

Slaďoučký nápoj, který zahřeje, potěší chuťové pohárky a navíc léčí žaludek, slezinu a slinivku (odstraňuje usazeniny, podporuje regeneraci a léčbu). Pokud máte časté chutě...

Miso polévka s rýžovými nudlemi

Potřebujete po ránu nakopnout? Lepší než šálek kávy je rychlá a chutná miso polévka. Přidáním nudlí se stává sytější, přesto lehkou a přirozeně bezlepkovou...

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Jak konečně začít vařit zdravě. Jednoduše, bez obav a krok po...

Nachystejte kuchyň Ze začátku stačí mít 2-3 hrnce, alespoň 2 nože (jeden větší na zeleninu a jeden třeba menší), mixér, prkénko na krájení, vařečky,...

9 skvělých způsobů, jak využít košťály z brokolice a květáku

Také jste jedním z lidí, kteří košťály od brokolice a květáku vyhazují? Chyba! Zkuste některý z těchto tipů a zpracujte brokolici i květák tzv....

Mohu na vývar používat i slupky z nebio zeleniny?

Zeleninový vývar je základem pro chutné a poctivé polévky. Klasická zelenina ze supermarketů je ale plná pesticidů a dusičnanů. Je takový vývar vůbec ještě...

8 způsobů, jak použít sojovou omáčku, které neznáte

Sojová omáčka má mnoho způsobů využití. Kromě klasického dochucování omáček, zeleniny, luštěnin, karbanátků a nákypů ji lze využít ještě mnoha dalšími způsoby. O některých...

7 praktických vychytávek, jak si usnadnit vaření

Naučíme vás naše oblíbené a osvděčené zkratky, díky kterým ušetříte nejen nádobí, ale také čas. Proč si to v kuchyni neusnadnit, když to jde,...

Co dělat když se přejíme nebo opijeme?

Silvestr patří mezi svátky, kdy si většinou dáme něco víc ke snědku a pití, než obvykle. Poradíme vám, jak se zachovat, když si chcete výjimečně...

Zeleninová Dashi polévka

Dashi vývar se hodí jako skvělý základ do polévky. Má silnou chuť, proto stačí přidat jen dva druhy zeleniny, trochu soli, tofu a máte...

Vegetariánské Dashi

Pravý Dashi vývar se vaří z řasy Kombu a sušených vloček tuňáka. Tento vývar je v Japonsku velmi oblíbený a díky řase Kombu obsahuje...

Zeleninový vývar

Vývar se dnes tak málo používá, že pro mladé ženské je to prostě pořád záhada. Co se tam dává, co se tam nedává, horkou...

Kroupy vařené ve vývaru se zázvorem

Miluji kroupy. Ale ve vodě je vařím pořád, chtěla jsem zkusit něco nového. A tak vznikla tato chuťově velmi zajímavá příloha! Zkuste obměnit i...

Jak udělat zeleninový vývar

Zeleninový vývar je základní surovinou pro přípravu polévky. Využijeme jej i pro přípravu omáček, kaší, dušené zeleniny nebo pomazánek. Je to minerálová a vitamínová...
Téma: červená čočka, nadýmání, zbytky ze zeleniny, nápoj ze sladkých zelenin, křen, ohřívání jídel, rychlá jídla, meditace, jak začít, syrová zelenina, rýžová dieta, omáčka, marinády, bez lepku, trávení, propustné střevo, trávicí problémy, průjem, celer, jilm, mléčné produkty, kešu, jablečný ocet, děti od roka, svačinky, hlávkové zelí, tuřín, nejrychlejší jídla, kocovina, léčba střevních nemocí, křeče břicha, střevní mikroorganismy, curry, chuť na sladké, esenciální olejíček, střeva, špatné trávení, aktivace oříšků, snídaně, léčba střev stravou, sezóna zima, sůl kala namak, cukr, počítání kalorií, začátečníci, průmyslově zpracované potraviny, zpracované potraviny, spánek, zelí, alergie na mléko, Velikonoce, potíže s trávením, nápoj ze zeleniny, celiak, jak sestavit jídelníček, košťály, daikon, chutě na sladké, hrášek, lepek, bolest břicha, ječmenné kroupy, dashi, dysfunkční střevo, candida, vývar ze zeleniny, jak ohřívat pokrmy, zánět, kala manak, imunita, ořechové mléko, kvašená zelenina, oběd do práce, zeleninový nápoj, kandida, antioxidanty, plynatost střev, příloha, jídelníček, kváskový chléb, kurkuma, dýňová semínka, rychlovka, paprika, nápoj, děti, namáčení oříšků, praktické, jak se zbavit závislosti na sladkém, petržel, jak ohřívat zeleninu, ohřívaná zelenina, vajíčka, vegan vaječná tlačenka, probiotika, kapie, miso, bio, party, kvašené zelí, pastiňák, sójová omáčka, kombucha, týdenní jídelníček, shoyu, natě, máta, střevo, celiakie, mikrovlnka, odpočinek, top recepty, květák, dráždivý tračník, česnek, syrové ovoce, slezina, lékořice, Kombu, umeboshi, kousání, jak dlouho namáčet luštěniny, low carb, slupky, supermarket, jak začít vařit, strava při problémech s trávením, kalorie, antibiotika, blanšírování, placky, uzené tofu, žaludek, fermentované potraviny, jídlo do práce, Tamari, zahuštění, rostlinná strava, recepty, jak vařit obiloviny, zelenina, svačina, leaky gut, miso polévka, vegan, bez mouky, zdraví, shiitake, čerstvé jídlo, houby

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?