Domů Téma Vývar

vývar

Thajský mrkvový krém

Lahodná krémová polévka zasytí, je vhodná při redukci váhy a pomůže vám dostat zeleninu do dětí.

Jednoduchá smetanová omáčka ze zelí a celeru (bez smetany)

Lahodná jemná omáčka, která nepotřebuje zahušťovat ani extra dochucovat. Bez mouky, bez mléka, bez smetany a přesto smetanová.

Vegan vaječná tlačenka

Tato lahodná "vaječná" tlačenka je ideální pochoutkou nejen v období Velikonoc. Ta naše neobsahuje žádné vejce ani maso, i když chutná i vypadá velmi...

13 tipů, jak využít zbytky potravin v kuchyni

Při vaření a přípravě zdravých pokrmů vzniká odpad, který často končí v koši, v lepším případě na kompstě. To je ale škoda, i odkrojky od...

Léčebný nápoj ze sladkých zelenin (pro slezinu a slinivku)

Slaďoučký nápoj, který zahřeje, potěší chuťové pohárky a navíc léčí žaludek, slezinu a slinivku (odstraňuje usazeniny, podporuje regeneraci a léčbu). Pokud máte časté chutě...

Miso polévka s rýžovými nudlemi

Potřebujete po ránu nakopnout? Lepší než šálek kávy je rychlá a chutná miso polévka. Přidáním nudlí se stává sytější, přesto lehkou a přirozeně bezlepkovou...

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Jak konečně začít vařit zdravě. Jednoduše, bez obav a krok po...

Nachystejte kuchyň Ze začátku stačí mít 2-3 hrnce, alespoň 2 nože (jeden větší na zeleninu a jeden třeba menší), mixér, prkénko na krájení, vařečky,...

9 skvělých způsobů, jak využít košťály z brokolice a květáku

Také jste jedním z lidí, kteří košťály od brokolice a květáku vyhazují? Chyba! Zkuste některý z těchto tipů a zpracujte brokolici i květák tzv....

Mohu na vývar používat i slupky z nebio zeleniny?

Zeleninový vývar je základem pro chutné a poctivé polévky. Klasická zelenina ze supermarketů je ale plná pesticidů a dusičnanů. Je takový vývar vůbec ještě...

8 způsobů, jak použít sojovou omáčku, které neznáte

Sojová omáčka má mnoho způsobů využití. Kromě klasického dochucování omáček, zeleniny, luštěnin, karbanátků a nákypů ji lze využít ještě mnoha dalšími způsoby. O některých...

7 praktických vychytávek, jak si usnadnit vaření

Naučíme vás naše oblíbené a osvděčené zkratky, díky kterým ušetříte nejen nádobí, ale také čas. Proč si to v kuchyni neusnadnit, když to jde,...

Co dělat když se přejíme nebo opijeme?

Silvestr patří mezi svátky, kdy si většinou dáme něco víc ke snědku a pití, než obvykle. Poradíme vám, jak se zachovat, když si chcete výjimečně...

Zeleninová Dashi polévka

Dashi vývar se hodí jako skvělý základ do polévky. Má silnou chuť, proto stačí přidat jen dva druhy zeleniny, trochu soli, tofu a máte...

Vegetariánské Dashi

Pravý Dashi vývar se vaří z řasy Kombu a sušených vloček tuňáka. Tento vývar je v Japonsku velmi oblíbený a díky řase Kombu obsahuje...

Zeleninový vývar

Vývar se dnes tak málo používá, že pro mladé ženské je to prostě pořád záhada. Co se tam dává, co se tam nedává, horkou...

Kroupy vařené ve vývaru se zázvorem

Miluji kroupy. Ale ve vodě je vařím pořád, chtěla jsem zkusit něco nového. A tak vznikla tato chuťově velmi zajímavá příloha! Zkuste obměnit i...

Jak udělat zeleninový vývar

Zeleninový vývar je základní surovinou pro přípravu polévky. Využijeme jej i pro přípravu omáček, kaší, dušené zeleniny nebo pomazánek. Je to minerálová a vitamínová...
Téma: sušenky, jak začít zdravě, jak sestavit jídelníček, vegan vaječná tlačenka, nápoj, moc jídla, party, mikrobiom, aspik, živočišná strava, těhotenství, paprika, začátečník, oběd, jak ohřívat jídlo, Kombu, hřebíček, houby, ohřívaná zelenina, porod, sezóna zima, veganství, natě, dýně, salát, střevní mikroorganismy, léčebný nápoj, zelí, střevní potíže, syrová zelenina, křeče břicha, esenciální olej, ovesné vločky, ovoce, daikon, fermentace, střevo, sliznice střeva, máta, nadýmání, miso polévka, rychlé vaření, střeva, antioxidanty, kojení, léčba střevních potíží, jablečný ocet, do práce, bez vajec, antibiotika, jak použít sojovou omáčku, vajíčko, průjem, kešu, dysfunkční střevo, spánek, bio, jak ohřívat pokrmy, léčba střevních nemocí, SIBO, problémy s trávením, špatné trávení, GMO, kousání, rostlinná strava, fit strava, zeleninový vývar, přejedení, střevní zácpa, bolest břicha, leaky gut, supermarket, trávicí soustava, vaření, shoyu, děti od roka, mikrovlnka, nafouklá střeva, propustné střevo, bez vejce, lékořice, křen, polévka k snídani, dráždivý tračník, odšťavňování, slupky, citrónová kůra, co pít, listy, probiotikum, bez laktózy, relax, květák, ohřívání jídel, jak dlouho namáčet luštěniny, cukr, ohřívání pokrmů, trávicí enzymy, vývar ze zeleniny, začátečníci, čím začít, petržel, vývar, semínka, závislost na cukru, mléčné produkty, strava při problémech s trávením, celerová omáčka, klíčky ředkviček, péče o střevo, sezóna jaro, jak zahustit omáčku, prebiotika, mrkev, umeocet, odkrojky ze zeleniny, střevní rovnováha, trávicí problémy, zeleninový nápoj, sladkost, košťál, zdravá strava, kombucha, strava při nemoci střev, čas v kuchyni, závislost na sladkém, obiloviny, zánět, bez mouky, jídlo do práce, blanšírování, kvašená zelenina, bez mléka, vegan tlačenka, kandida, trávicí nemoci, luštěniny, odpočinek, smetanová omáčka, tuřín, brokolice, stres, miso, počítání kalorií, bez lepku, snídaňová polévka, sezóna podzim, nové koření, nejrychlejší jídla, příloha

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?