Domů Téma Vývar

vývar

Celerová polévka s koprem

Tahle smetanová polévka s čerstvým koprem je rychle hotová a u nás doma patří k oblíbeným, které se nikdy nepřejí. Když ji uděláte hustější,...

Jednoduchá smetanová omáčka ze zelí a celeru (bez smetany)

Lahodná jemná omáčka, která nepotřebuje zahušťovat ani extra dochucovat. Bez mouky, bez mléka, bez smetany a přesto smetanová.

Vegan vaječná tlačenka

Tato lahodná "vaječná" tlačenka je ideální pochoutkou nejen v období Velikonoc. Ta naše neobsahuje žádné vejce ani maso, i když chutná i vypadá velmi...

Jak konečně začít vařit zdravě. Jednoduše, bez obav a krok po...

Nachystejte kuchyň Ze začátku stačí mít 2-3 hrnce, alespoň 2 nože (jeden větší na zeleninu a jeden třeba menší), mixér, prkénko na krájení, vařečky,...

Thajský mrkvový krém

Lahodná krémová polévka zasytí, je vhodná při redukci váhy a pomůže vám dostat zeleninu do dětí.

13 tipů, jak využít zbytky potravin v kuchyni

Při vaření a přípravě zdravých pokrmů vzniká odpad, který často končí v koši, v lepším případě na kompstě. To je ale škoda, i odkrojky od...

Léčebný nápoj ze sladkých zelenin (pro slezinu a slinivku)

Slaďoučký nápoj, který zahřeje, potěší chuťové pohárky a navíc léčí žaludek, slezinu a slinivku (odstraňuje usazeniny, podporuje regeneraci a léčbu). Pokud máte časté chutě...

Miso polévka s rýžovými nudlemi

Potřebujete po ránu nakopnout? Lepší než šálek kávy je rychlá a chutná miso polévka. Přidáním nudlí se stává sytější, přesto lehkou a přirozeně bezlepkovou...

9 skvělých způsobů, jak využít košťály z brokolice a květáku

Také jste jedním z lidí, kteří košťály od brokolice a květáku vyhazují? Chyba! Zkuste některý z těchto tipů a zpracujte brokolici i květák tzv....

Mohu na vývar používat i slupky z nebio zeleniny?

Zeleninový vývar je základem pro chutné a poctivé polévky. Klasická zelenina ze supermarketů je ale plná pesticidů a dusičnanů. Je takový vývar vůbec ještě...

8 způsobů, jak použít sojovou omáčku, které neznáte

Sojová omáčka má mnoho způsobů využití. Kromě klasického dochucování omáček, zeleniny, luštěnin, karbanátků a nákypů ji lze využít ještě mnoha dalšími způsoby. O některých...

7 praktických vychytávek, jak si usnadnit vaření

Naučíme vás naše oblíbené a osvděčené zkratky, díky kterým ušetříte nejen nádobí, ale také čas. Proč si to v kuchyni neusnadnit, když to jde,...

Co dělat když se přejíme nebo opijeme?

Silvestr patří mezi svátky, kdy si většinou dáme něco víc ke snědku a pití, než obvykle. Poradíme vám, jak se zachovat, když si chcete výjimečně...

Zeleninová Dashi polévka

Dashi vývar se hodí jako skvělý základ do polévky. Má silnou chuť, proto stačí přidat jen dva druhy zeleniny, trochu soli, tofu a máte...

Vegetariánské Dashi

Pravý Dashi vývar se vaří z řasy Kombu a sušených vloček tuňáka. Tento vývar je v Japonsku velmi oblíbený a díky řase Kombu obsahuje...

Zeleninový vývar

Vývar se dnes tak málo používá, že pro mladé ženské je to prostě pořád záhada. Co se tam dává, co se tam nedává, horkou...

Kroupy vařené ve vývaru se zázvorem

Miluji kroupy. Ale ve vodě je vařím pořád, chtěla jsem zkusit něco nového. A tak vznikla tato chuťově velmi zajímavá příloha! Zkuste obměnit i...

Jak udělat zeleninový vývar

Zeleninový vývar je základní surovinou pro přípravu polévky. Využijeme jej i pro přípravu omáček, kaší, dušené zeleniny nebo pomazánek. Je to minerálová a vitamínová...
Téma: svačinky, vajíčka, salát, namáčení oříšků, střevní problémy, party, nadýmání, čím začít, pesticidy, aditiva, bílé zelí, rychlovka, příloha, jak začít, meditace, celiakie, antioxidanty, nové koření, omáčky, zdraví, placky, strava, bobkový list, jak se zbavit závislosti na sladkém, vegetariánské recepty, tofu, curry, trávicí soustava, do práce, paleo, vajíčková sůl, jilm, císařský řetz, kousání, sladká chuť, alergie na mléko, seitan, low carb, aloe vera, celerová omáčka, celiak, trávicí nemoci, citrónová kůra, rychlé vaření, fermentace, oslabené trávení, SIBO, dráždivý tračník, zpracované potraviny, GMO, bez vajec, houby, vegan tlačenka, přírkmy, pastiňák, namáčení, střevní mikroflóra, nápoj ze zeleniny, psychika a střevní choroby, hřebíček, luštěniny, sezóna podzim, přejezení, bez lepku, průmyslově zpracované potraviny, kocovina, mikrobiom, hrášek, shoyu, aspik, začátečník, toxiny, střevní rovnováha, cibule, sliznice střeva, rýžový půst, zdravá strava, trávicí problémy, sůl kala namak, polévka k snídani, supermarket, kojení, oběd do práce, chuť na sladké, Kombu, omáčka, křen, mrkev, plynatost, mléčné kvašení, snídaně, kurkuma, sladkosti, jak léčit dráždivý tračník, veganství, miso pasta, rychlá jídla, rostlinná strava, ohřívání jídel, oběd, jablečný ocet, čas v kuchyni, nápoj, odpočinek, bez sóji, střevní potíže, polyfenoly, sójová omáčka, pórek, co pít, léčba střevních nemocí, pickles, bez masa, špenát, bez mouky, sušenky, živočišná strava, těhotenství, kešu oříšky, meduňka, slupky, daikon, probiotikum, syndrom propustného střeva, relax, namáčení semínek, jídelníček, děti do 1 roku, vyvážený jídelníček, jak vařit obiloviny, nejrychlejší jídla, duševní zdraví, košťály, aktivace oříšků, oříšky, co jíst, večerní chuť na sladké, péče o střevo, jogurt, kala manak, střevní bakterie, tempeh, online kurz Snídaně, cukr, jak ohřívat zeleninu, original JJ, nápoje, zázvor, vaření, potíže s trávením

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?