- zelené a žluté fazolky
- kokosové mléko
- sušené kari listy
- olej
- kus celé skořice
- černé hořčičné semínko
- paprička chilli
- kmín
- česnek
- kus cibule
- trochu kurkumy
- sůl
- citrónová šťáva
Jak připravit Srí Lanka kari
- Uvařte fazolky, ale nerozvařte je.
- Na pánev dejte olej, rozpalte ho a přidejte nakrájenou cibuli, česnek, kari listy, kmín, hořčičné semínko, kus skořice, chili a vše osmahněte.
- Přidejte vařené fazolky, trochu vody, sůl, kurkumu a kokosové mléko. Promíchejte a vařte do požadované konzistence. Nakonec přimíchejte do pokrmu trochu citrónové šťávy.
- Posypte petrželkou a podávejte třeba s rýží.
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to
Praktické
- Před podáváním odstraňte skořici.
- Nevynechte citronovou šťávu.
- Nevynechte koření.
- Podávejte s rýží.
Obměna
- Sušené kari listy můžete obměnit bobkovým listem, který, jako skořici, před podáváním odstraníte.
- Pokud nemáte žluté fazolky, použijte jen klasické zelené.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.
PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Nádhera! Už vím, co dalšího s úrodou fazolových lusků. 🙂