Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Srí Lanka kari

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna léto
sezóna podzim

Srí Lanka kari s fazolkami a exotickými kořeními – chuťový zážitek plný barev a vůní! Oslňte své chuťové buňky kombinací zelených a žlutých fazolek, kokosového mléka a kouzelného koření. Naučte se, jak snadno a rychle připravit lahodné jídlo plné exotiky a zdraví!

Ingredience
  • zelené a žluté fazolky
  • kokosové mléko
  • sušené kari listy
  • olej
  • kus celé skořice
  • černé hořčičné semínko
  • paprička chilli
  • kmín
  • česnek
  • kus cibule
  • trochu kurkumy
  • sůl
  • citrónová šťáva

Odmala jsem jako většina z nás nosila boty. Všude. Časem jsem však začala mít zdravotní problémy. Vybočený palce, plo...

Jak připravit Srí Lanka kari

  1. Uvařte fazolky, ale nerozvařte je.
  2. Na pánev dejte olej, rozpalte ho a přidejte nakrájenou cibuli, česnek, kari listy, kmín, hořčičné semínko, kus skořice, chili a vše osmahněte.
  3. Přidejte vařené fazolky, trochu vody, sůl, kurkumu a kokosové mléko. Promíchejte a vařte do požadované konzistence. Nakonec přimíchejte do pokrmu trochu citrónové šťávy.
  4. Posypte petrželkou a podávejte třeba s rýží.
Cukroví bez cukru?
Svatý Mikuláš by koukal, jak se dá mlsat zdravě! Naučte se triky na vánoční cukroví, které potěší i vašeho nutričního poradce.
Jak na to

Praktické

  • Před podáváním odstraňte skořici.
  • Nevynechte citronovou šťávu.
  • Nevynechte koření.
  • Podávejte s rýží.

Obměna

  • Sušené kari listy můžete obměnit bobkovým listem, který, jako skořici, před podáváním odstraníte.
  • Pokud nemáte žluté fazolky, použijte jen klasické zelené.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Nádhera! Už vím, co dalšího s úrodou fazolových lusků. 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cuketové sabdží

Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to recept jedno...

Květák na kari

Jednoduché a velice chutné pikantní jídlo, které provoní vaši kuchyň a potěší vaše chuťové pohárky. Pokud se neleknete množství ingrediencí, tak vám slibuj...

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten název pasuje.

Kořeněná červená řepa

Červená řepa je výborná a zdravím nabitá zelenina. Vyzkoušejte ji v této verzi, která uspokojí mlsné jazýčky všech milovníků pikantních chutí a pokrmů voní...

Květák Manchurian gobi

Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...