Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Cuketové curry masala

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna léto

Pikantní, kořeněné jídlo na indický způsob, který můžete podávat jak s rýží, tak jen s plackami. Zpracujeme do něj trochu větších, lehce přerostlých cuket, které se na tento recept výborně hodí.

Ingredience
  • středně velké cukety
  • olej
  • semínka kmínu
  • semena černé hořčice
  • semena Nigella sativa - černucha setá
  • semena fenyklu
  • semena pískavice řecké seno
  • kurkuma
  • sušené listy kari
  • česnek
  • cibule
  • zralé rajče
  • čerstvá petrželka
  • pažitka
  • čerstvé chilli
  • čerstvé červené jalapeňo papričky
  • sůl

Petra se pustila do změny jídelníčku a během 2 měsíců shodila 5 kg ona a 15 kg její manžel. Zažívá, ...

Jak připravit indické cuketové kari

  1. Do pánve nalijte olej. Zahřejte a přidejte kmín, černuchu, semínka hořčice, čerstvé chilli, pískavici a fenykl. Jemně orestujte. Přidejte prolisovaný česnek a nakrájenou cibuli. Orestujte tak, aby cibule byla do sklovata.
  2. Přidejte cukety nakrájené na silnější plátky. Přidejte nasekané kari listy, kurkumu a na prudkém ohni orestujte. Poté zmírněte plamen, osolte, zamíchejte a zakryjte poklicí. Duste asi 2 minuty.
  3. Nyní oloupejte rajče a nakrájejte dužinu, přidejte ji na pánev, promíchejte a přikryjte. Pokračujte ve vaření, dokud kari nezhoustne.
  4. Po uvaření přidejte čerstvou petrželku, pažitku a pokrájenou červenou papriku. 

Praktické

  • Na tento recept se výborně hodí přerostlejší cukety.
  • V receptu jsou použité červené jalapeňo papričky, které nejsou příliš pikantní.
  • Snažte se použít všechno koření v receptu, abyste dosáhli požadované chuti.

 

Obměna

  • Místo placek můžete podávat s rýží nebo indickým chlebem.

Děti

  • Velmi pikantní a kořeněné jídlo nevhodné pro malé děti.

 

 

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Toto je tak vynikající jídlo, už ho dělám po několikáté, nemohla jsem se dočkat cuketové sezóny. Moc děkuji za Vaše recepty

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Cuketové vějíře

V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako je bazalk...

Buddha bowl s konopným pestem

Lahodné a lehké asijské jídlo vhodné pro letní dny. Na první pohled vypadá složitě, ale jeho příprava je snadná a rychlá, když si práci dobře zorganizujete...

Dýňové kari

Dýně je královnou tohoto ročního období a pokud si z ní připravíte tohle kari, určitě si ji zamilujete.

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.