Domů > Zdravé recepty > Pečivo

Indický chléb Naan jinak

Uvařeno
bez mléka
bez vajec

Indický chléb Naan jinak a zdravěji. Můžete ho jíst samostatně nebo jako přílohu k různým indickým pokrmům.

Ingredience
  • 300 g špaldové mouky
  • 100 g sójového jogurtu řeckého typu
  • špetka jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • olej
  • česnek
  • petrželová nať
  • voda podle potřeby

Mám rada stránku Jíme Jinak. Bola som na něj závislá, bola ňou posadnutá, upla som sa na ňu. Teraz po 4,5 rok...

Jak připravit zdravý indický chléb Naan

  1. V míse smíchejte mouku se sodou, solí a práškem do pečiva.
  2. Přidejte jogurt a začněte prsty zpracovávat těsto. Pomalu přidávejte vodu a pořád rukama hněťte. Těsto má být měkké, ale nesmí se lepit.
  3. Nechte odpočívat asi 15 minut zabalené.
  4. V misce smíchejte olej s prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou a dejte stranou. Použijete ho později na potírání upečených placek.
  5. Poté rozválejte tenčí placky asi 12 cm v průměru. Nechte nahřát pánev, připravenou placičku dejte na pánev, přikryjte poklicí a pečte z jedné strany. Až se na povrchu začnou tvořit bubliny a puchýřky, placku otočte a dopečte z druhé strany.
  6. Po upečení pomažte lehce olivovým olejem s česnekem a petrželkou. Uchovávejte v teple.

Praktické

  • Podávejte teplý, je vláčný a voňavý.
  • Po každém opečení placky, setřete ubrouskem mouku, aby se na pánvi nepřipalovala.

Obměna

  • Špaldovou mouku můžete vyměnit za pšeničnou.

Děti

  • S menším množstvím soli a bez potírání olejem vhodné pro děti od 2 let.

PS: Co zkusit vaření podle vyváženého jídelníčku?

Ze zdravých surovin, z prvopotravin a chutně. S nákupními seznamy, videorecepty, naší živou podporu, motivaci a mnohem více. Už za 2 týdny uvidíte výsledky. Mrkněte na letní výzvu, jak shodit 5 kg za 14 dnů!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

43 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Květoslava
18. 10. 2022

Bylo to výborné, dokonce i manžel chválil 😊. Děkuji za úžasný recept 👍.

Kattynka
17. 10. 2022

tohle určitě zkusím, ukládám do oblíbených😍

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Schiacciata plněná řepou

Schiacciata je prakticky nízká focaccia, tato verze je rychlá na přípravu a křupavá, s náplní, kterou si můžete jakkoliv obměnit podle vaší chuti a sezóny....

Rýžové krokety

Výborná bezlepková chuťovka, která chutná jak za tepla, tak i vychladlá. Vhodná je i jako pohoštění, na oslavu nebo jako svačinka do krabičky. Ke kroketám ...

Manakeesh Zaatar jinak

Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.

Tibetské momos jinak

Momos je tradiční jídlo z Tibetu a Nepálu. Momos, dim sum nebo wonton jsou různá jména pro plněné slané taštičky, které jsou populární v Číně, Nepálu, Tibe...

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten název pasuje.

Podzimní košíčky – foto postup

Tyto košíčky jsou skvělé jako milé překvapení pro vaše hosty. Myslím, že jídlo připravené s nadšením a láskou chutná lépe, i když je s ním trochu práce. Te...