Indický chléb Naan jinak a zdravěji. Můžete ho jíst samostatně nebo jako přílohu k různým indickým pokrmům.

Ingredience
  • 300 g špaldové mouky
  • 100 g sójového jogurtu řeckého typu
  • špetka jedlé sody
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • špetka soli
  • olej
  • česnek
  • petrželová nať
  • voda podle potřeby

Jak připravit zdravý indický chléb Naan

  1. V míse smíchejte mouku se sodou, solí a práškem do pečiva.
  2. Přidejte jogurt a začněte prsty zpracovávat těsto. Pomalu přidávejte vodu a pořád rukama hněťte. Těsto má být měkké, ale nesmí se lepit.
  3. Nechte odpočívat asi 15 minut zabalené.
  4. V misce smíchejte olej s prolisovaným česnekem a nasekanou petrželkou a dejte stranou. Použijete ho později na potírání upečených placek.
  5. Poté rozválejte tenčí placky asi 12 cm v průměru. Nechte nahřát pánev, připravenou placičku dejte na pánev, přikryjte poklicí a pečte z jedné strany. Až se na povrchu začnou tvořit bubliny a puchýřky, placku otočte a dopečte z druhé strany.
  6. Po upečení pomažte lehce olivovým olejem s česnekem a petrželkou. Uchovávejte v teple.

Praktické

  • Podávejte teplý, je vláčný a voňavý.
  • Po každém opečení placky, setřete ubrouskem mouku, aby se na pánvi nepřipalovala.

Obměna

  • Špaldovou mouku můžete vyměnit za pšeničnou.

Děti

  • S menším množstvím soli a bez potírání olejem vhodné pro děti od 2 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Stránky Jíme Jinak sú pre mňa jeden z favoritov (Gabika)

Gabika: Pozdravujem tvorcov Jíme Jinak aj všetkých zúčastnených. Ďakujem...

Za 14 dnů jsem shodila 3 kg a 5 cm v pase (Lenka)

Lenka: Dobrý den Evo, absolvovala jsem právě kurz Hubněte...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Fantastický program, všetko chutí a pri tom chudnem (Daniela)

Daniela: Fantastický program, všetko chutí, pôst som dala úplne...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Hubnu i bez cvičení! (Alena)

Musím sa priznať, že počas tejto výzvy som sa...

Jsem myšlenkou Jíme Jinak unešená (Veronika)

Veronika: Ahoj všichni z Jíme Jinak. Ačkoliv jsem nejela...

Dostala jsem se na svou bývalou váhu, o tom se mi ani nesnilo (Marta)

Marta: Ahoj všichni, jmenuji se Marta a jsem tu...

Shodila jsem 20 kg a únava ustoupila (Hana)

Hana: Chci vám moc poděkovat za tyto stránky, jsou...

Bolest kloubů je pryč (Hana)

Hana: Špatně se mi hýbalo s prsteníčkem na ruce...

Lepší než doktor

Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

Martina: Výborné! A muž pochválil: „Máš

Martina: Výborné! A muž pochválil: "Máš to dobrý" :)...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Už po týdnu mi říkají, že zářím (Julie)

Julie: Zdravím vás všechny. Jsem trošku pozadu, ale nevadí,...

Můj čtyřletý syn to označil „Boží“ (Kateřina)

Kateřina: Zdravím všechny, dovolená s Duhovým koníkem v kombinací...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...
  1. Zdravím Vás Vierko 🙂 teď jsme dojedli indické zeleninové kari a k němu váš naan bread☀ děkuji za recept, těsto bylo super hladké a krásně se nafukovalo. Líbí se mi vaše nápady, mezinárodní chutě, různé obměny. Jsem teprve na začátku, 6.týden jarní očisty a strašně mě to vaření chytlo a jedla bych stále 🙂🥕🌿🥗
    Děkuji Kami

    • Kami, já děkuju, jsem moc ráda, když se jídlo i vám z receptu povede. Máš to mooooc pěkný👍

  2. Dobrý den, paní Viero, prosím vás, placky jsem měla měkké jenom chvíli, už během jídla postupně rychle tvrdly, nemáte nějaký tip, co zkusit jinak? Vyšší těsto nebo prudčeji opékat? I když moje zcestovalá sousedka tvrdí, že to tak má být, že jak se nesní okamžitě, jsou to takové nezničitelné palné zbraně:-)
    Děkuji moc
    Ivana

  3. Závislost na indickou kuchyni mám taky, tak vás chápu míč dobře 🥰, bezlepkovou verzi nemám vyzkousenou,tak držím palce ať dopadne dobře.

  4. 🤩😍🤩😍🤩 Wooow! 🤤👌 MILUJU NAAN! Ale lepek a především klasická mouka mi dělají potíže, takže jsem si v indických restauračkách (indická kuchyně i kultura je moje TOP) začala dávat papadum, ty mívají často z čočkové nebo cizrnové mouky… a bleskově se z nich stala nová závislost 😇 Standardně si objednávám aspoň čtyři 🤣 a miluju je i samotný místo chipsů 🥰 Ale po naanu se mi děsně stýskalo 😭 Ráda jím rukama, a k omáčkám je naan prostě dokonalá lžíce 😁👍 Mnooo, takžeee… DĚKUJI MOOOC!!! 😘🙏😘🤗😘 Tímhle receptíkem jste mi udělali neskutečnou radost! 😊 Musím ho co nejdřív vyzkoušet 😎👉 a možná i v bezlepkové verzi… Dám vědět, jak jsem dopadla 😜 esi se teda budu mít s čím pochlubit a nebudou zas mít posvícení tak akorát babiččiny slepičky 😅

  5. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článek12 tipů jak žít minimalisticky a soběstačně
Další článekCoca Cola Zero – 0 % cukru a kofeinu, 100 % chemie