Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Rýžové krokety

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Výborná bezlepková chuťovka, která chutná jak za tepla, tak i vychladlá. Vhodná je i jako pohoštění, na oslavu nebo jako svačinka do krabičky. Ke kroketám se hodí různé omáčky a dipy, skvěle chutnají také se zeleninovým salátem.

Ingredience
Na cca 10 kroket
  • 160 g kulatozrnné rýže
  • čerstvý česnek s listy
  • čerstvý tymián
  • čerstvé oregano
  • čerstvá majoránka
  • čerstvý estragon
  • kůra z bio citrónu
  • 1 lžíce pohankové mouky
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 lžíce dýňových semínek
  • sůl
  • pepř
  • olej

Po roce jdu na kontrolu na ortopedii. Jak se asi vyvíjí artróza kolene? Jsem bez berlí, ale přesto se trochu bojím, j...

Jak připravit bezlepkové rýžové krokety

  1. Uvařte rýži, jak jste zvyklí, měkčí bude lepší.
  2. Nasekejte všechny bylinky a olejnatá semínka.
  3. Vložte uvařenou rýži, bylinky a semínka do misky. Osolte a opepřete. Přidejte nastrouhanou citrónovou kůru. Dobře promíchejte. Posypejte trochou pohankové mouky a mokrýma rukama tvořte krokety.
  4. Plech vyložte pečícím papírem, na něj vyložte krokety, povrch potřete olejem a pečte v troubě na 220°C do zlatova.

Praktické

  • Na přípravu toho receptu můžete využít rýži, která vám zbyla z předchozího vaření.
  • Krokety můžete namísto pečení osmažit v oleji na pánvi.
  • Můžete podávat i vychladlé jako finger food.
  • Krokety jsou skvělé např. se sójový jogurtem ochuceným čerstvou jarní cibulkou a citrónovou šťávou.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv čerstvé bylinky. Nemáte-li čerstvé, tak dejte alespoň sušené.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

 

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Sandra Koutska
16. 8. 2022

Dnes jsem poprvé vyzkoušela a jsou výborné. Uz vim, co budu dělat se zbylou rýží.

Dobrý den, mandle se dávájí v celku? Není to už v popisu receptu v jaké mají být konzistenci.

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Domácí čočkové klobásy

Doba grilování a zahradních party se blíží. Zkuste si na ně připravit domácí, zdravou a bezmasou alternativu klobás a nelamte si hlavu nad složením těch, k...

Italské Amuse Bouche

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává ...

Gujarati Khandvi

Přirozeně bezlepkové indické jídlo bez vajec, mléka je skvělá slaná chuťovka vhodná jako svačina nebo pohoštění pro návštěvy. Tento recept vám určitě zachu...

Bezlepkový pečený jáhlový burger

Máte rádi burgery nebo karbanátky? Zkuste tuhle zdravou bezlepkovou variantu. Jsou rychlé a krásně variabilní podle sezóny.

Slaný koláč – mini quiche

Tento slaný koláč nezklame opravdu nikoho. Je velmi vhodný jako občerstvení na slavnosti a party, protože skvěle chutná i za studena.
klub
2
9

Podzimní dýňové galetky

Tyto dýňové galetky jsou výborné jako rychlé pohoštění, jsou typicky podzimní díky použití dýně. Náplň z ní je opravdu vynikající.