Výborná bezlepková chuťovka, která chutná jak za tepla, tak i vychladlá. Vhodná je i jako pohoštění, na oslavu nebo jako svačinka do krabičky. Ke kroketám se hodí různé omáčky a dipy, skvěle chutnají také se zeleninovým salátem.

Ingredience
Na cca 10 kroket
  • 160 g kulatozrnné rýže
  • čerstvý česnek s listy
  • čerstvý tymián
  • čerstvé oregano
  • čerstvá majoránka
  • čerstvý estragon
  • kůra z bio citrónu
  • 1 lžíce pohankové mouky
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 lžíce dýňových semínek
  • sůl
  • pepř
  • olej

Jak připravit bezlepkové rýžové krokety

  1. Uvařte rýži, jak jste zvyklí, měkčí bude lepší.
  2. Nasekejte všechny bylinky a olejnatá semínka.
  3. Vložte uvařenou rýži, bylinky a semínka do misky. Osolte a opepřete. Přidejte nastrouhanou citrónovou kůru. Dobře promíchejte. Posypejte trochou pohankové mouky a mokrýma rukama tvořte krokety.
  4. Plech vyložte pečícím papírem, na něj vyložte krokety, povrch potřete olejem a pečte v troubě na 220°C do zlatova.

Praktické

  • Na přípravu toho receptu můžete využít rýži, která vám zbyla z předchozího vaření.
  • Krokety můžete namísto pečení osmažit v oleji na pánvi.
  • Můžete podávat i vychladlé jako finger food.
  • Krokety jsou skvělé např. se sójový jogurtem ochuceným čerstvou jarní cibulkou a citrónovou šťávou.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv čerstvé bylinky. Nemáte-li čerstvé, tak dejte alespoň sušené.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

 

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Zpomalila jsem a je mi velice dobře (Vladimíra)

Vladimíra: Milá Evi, i když ne všechno se mně...

Dostala jsem pochvalu za skvělý krevní obraz (díky JJ stravě)

Hankaj: Včera jsem byla darovat krev a dostala jsem...

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Konečně jsem začala chutně vařit

Julajka: Chtěla jsem Vám poděkovat za úžasný kurz, pečlivě...

Vaření dle JJ je zábava a rychlovka a navíc s dobrým pocitem

Spenito: Klasické konvenční vaření mně v poslední době přestávalo...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Priateĺ si sám od seba dáva dni bez masa (Michaela)

Michaela: Čo na to okolie? Keď rozprávam rodičom, čo...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Oooo, já vařím a peču (Soňa)

Soňa: Oooo, já vařím a peču !! Kdybyste věděly,...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Aj okolie si všimlo (Eva)

Eva: Srdečne ďakujem, že som mohla absolvovať tento kurz....

Alergie a průjmy mizí (Andrea)

Andrea: Zdravím všechny a přeji krásný večer 🌞 Zahájila...

Nepřestává mě fascinovat, co dokáže ranní polévka (Eva)

Eva: Vím, že už na to taky většina lidí...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...
  1. Vierka výborné. Zobrala som si ich na kúpalisko spolu so šošovicovou pomazánkou a čerstvou zeleninou.
    Bolo to super. (minulé roky som si s ostatnými dávala smažák, teraz bola krabička :-) a dobrý pocit.)

  2. Zobrazit všech 6 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekČarodějnice jinak
Další článekSezónní jídelníček: Co jíst v květnu?