Výborná bezlepková chuťovka, která chutná jak za tepla, tak i vychladlá. Vhodná je i jako pohoštění, na oslavu nebo jako svačinka do krabičky. Ke kroketám se hodí různé omáčky a dipy, skvěle chutnají také se zeleninovým salátem.

Ingredience
Na cca 10 kroket
  • 160 g kulatozrnné rýže
  • čerstvý česnek s listy
  • čerstvý tymián
  • čerstvé oregano
  • čerstvá majoránka
  • čerstvý estragon
  • kůra z bio citrónu
  • 1 lžíce pohankové mouky
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 lžíce dýňových semínek
  • sůl
  • pepř
  • olej

Jak připravit bezlepkové rýžové krokety

  1. Uvařte rýži, jak jste zvyklí, měkčí bude lepší.
  2. Nasekejte všechny bylinky a olejnatá semínka.
  3. Vložte uvařenou rýži, bylinky a semínka do misky. Osolte a opepřete. Přidejte nastrouhanou citrónovou kůru. Dobře promíchejte. Posypejte trochou pohankové mouky a mokrýma rukama tvořte krokety.
  4. Plech vyložte pečícím papírem, na něj vyložte krokety, povrch potřete olejem a pečte v troubě na 220°C do zlatova.

Praktické

  • Na přípravu toho receptu můžete využít rýži, která vám zbyla z předchozího vaření.
  • Krokety můžete namísto pečení osmažit v oleji na pánvi.
  • Můžete podávat i vychladlé jako finger food.
  • Krokety jsou skvělé např. se sójový jogurtem ochuceným čerstvou jarní cibulkou a citrónovou šťávou.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv čerstvé bylinky. Nemáte-li čerstvé, tak dejte alespoň sušené.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

 

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Měníte mi život k lepšímu

Pája: Ahoj, moc díky, v 50 mi měníte život...

Shodila jsem 6 kg a 12 cm v pase (Lenka)

Lenka: Ahoj všem. Jsem absolventkou programu Hubneme do plavek....

Jíme vaše jídla s chutí celá rodina včetně mého 86 letého tatínka (Ingrid)

Ingrid: Evi, moc se mi líbil článek o nakupování....

Jste všichni tak milí, díky za podporu!

Annakrata: Jste všichni tak milí, já myslela,že moje zážitky...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

Jste pro mě životní inspirací

Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

Vyčistilo se nám nejen tělo, ale i mozek (Inesinka)

Inesinka: Když si vzpomenu, jak jsme s manželem před...

Je mi skvěle na duši i po těle (Jana)

Jana: V článcích a komentářích na webu Jíme Jinak...

Díky Jíme Jinak lépe zvládáme vést firmu (Lenka)

Lenka: Dobrý večer, milá Evičko! Skláním se a tleskám!!!...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Mínus 5kg a 5cm v pase (Liana)

Liana: Ahoj Eva, u mňa je to -5 kg...

Cítím se báječně a i můj pes je spokojený :-) (Lidka)

Lidka: Ahoj holky, jsem ve 12 dnu. Přesunula jsem...

Recepty v kurzu jsou perfektně připravené

Dudkoa: Jste super, zatím mám za sebou 10. den...

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...
  1. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekČarodějnice jinak
Další článekSezónní jídelníček: Co jíst v květnu?