- 160 g kulatozrnné rýže
- čerstvý česnek s listy
- čerstvý tymián
- čerstvé oregano
- čerstvá majoránka
- čerstvý estragon
- kůra z bio citrónu
- 1 lžíce pohankové mouky
- 1 lžíce mandlí
- 1 lžíce dýňových semínek
- sůl
- pepř
- olej
Jak připravit bezlepkové rýžové krokety
- Uvařte rýži, jak jste zvyklí, měkčí bude lepší.
- Nasekejte všechny bylinky a olejnatá semínka.
- Vložte uvařenou rýži, bylinky a semínka do misky. Osolte a opepřete. Přidejte nastrouhanou citrónovou kůru. Dobře promíchejte. Posypejte trochou pohankové mouky a mokrýma rukama tvořte krokety.
- Plech vyložte pečícím papírem, na něj vyložte krokety, povrch potřete olejem a pečte v troubě na 220°C do zlatova.
Praktické
- Na přípravu toho receptu můžete využít rýži, která vám zbyla z předchozího vaření.
- Krokety můžete namísto pečení osmažit v oleji na pánvi.
- Můžete podávat i vychladlé jako finger food.
- Krokety jsou skvělé např. se sójový jogurtem ochuceným čerstvou jarní cibulkou a citrónovou šťávou.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv čerstvé bylinky. Nemáte-li čerstvé, tak dejte alespoň sušené.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Komentáře
Dnes jsem poprvé vyzkoušela a jsou výborné. Uz vim, co budu dělat se zbylou rýží.
Dobrý den, mandle se dávájí v celku? Není to už v popisu receptu v jaké mají být konzistenci.