Výborná bezlepková chuťovka, která chutná jak za tepla, tak i vychladlá. Vhodná je i jako pohoštění, na oslavu nebo jako svačinka do krabičky. Ke kroketám se hodí různé omáčky a dipy, skvěle chutnají také se zeleninovým salátem.
Ingredience
Na cca 10 kroket
- 160 g kulatozrnné rýže
- čerstvý česnek s listy
- čerstvý tymián
- čerstvé oregano
- čerstvá majoránka
- čerstvý estragon
- kůra z bio citrónu
- 1 lžíce pohankové mouky
- 1 lžíce mandlí
- 1 lžíce dýňových semínek
- sůl
- pepř
- olej
Jak připravit bezlepkové rýžové krokety
- Uvařte rýži, jak jste zvyklí, měkčí bude lepší.
- Nasekejte všechny bylinky a olejnatá semínka.
- Vložte uvařenou rýži, bylinky a semínka do misky. Osolte a opepřete. Přidejte nastrouhanou citrónovou kůru. Dobře promíchejte. Posypejte trochou pohankové mouky a mokrýma rukama tvořte krokety.
- Plech vyložte pečícím papírem, na něj vyložte krokety, povrch potřete olejem a pečte v troubě na 220°C do zlatova.
Praktické
- Na přípravu toho receptu můžete využít rýži, která vám zbyla z předchozího vaření.
- Krokety můžete namísto pečení osmažit v oleji na pánvi.
- Můžete podávat i vychladlé jako finger food.
- Krokety jsou skvělé např. se sójový jogurtem ochuceným čerstvou jarní cibulkou a citrónovou šťávou.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv čerstvé bylinky. Nemáte-li čerstvé, tak dejte alespoň sušené.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Vierka výborné. Zobrala som si ich na kúpalisko spolu so šošovicovou pomazánkou a čerstvou zeleninou.
Bolo to super. (minulé roky som si s ostatnými dávala smažák, teraz bola krabička :-) a dobrý pocit.)
To je super, jsem ráda, že chutnali.
Mnam ♥️ Máme je tmavě , protože jsem tam zamichala ještě varenou fazoli červenou 😂😂😂
Udelala jste dobre jak jste si je obmenila!Perfektni.
Tohle určitě vyzkouším, velmi brzy
👍