Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Rýžové krokety

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Výborná bezlepková chuťovka, která chutná jak za tepla, tak i vychladlá. Vhodná je i jako pohoštění, na oslavu nebo jako svačinka do krabičky. Ke kroketám se hodí různé omáčky a dipy, skvěle chutnají také se zeleninovým salátem.

Ingredience
Na cca 10 kroket
  • 160 g kulatozrnné rýže
  • čerstvý česnek s listy
  • čerstvý tymián
  • čerstvé oregano
  • čerstvá majoránka
  • čerstvý estragon
  • kůra z bio citrónu
  • 1 lžíce pohankové mouky
  • 1 lžíce mandlí
  • 1 lžíce dýňových semínek
  • sůl
  • pepř
  • olej

Jmenuji se Alena, je mi 59 let a zažívám zázrak. Můžu se najíst, nemám hlad, nemusím si píchat bayettu, hubnu a užívá...

Jak připravit bezlepkové rýžové krokety

  1. Uvařte rýži, jak jste zvyklí, měkčí bude lepší.
  2. Nasekejte všechny bylinky a olejnatá semínka.
  3. Vložte uvařenou rýži, bylinky a semínka do misky. Osolte a opepřete. Přidejte nastrouhanou citrónovou kůru. Dobře promíchejte. Posypejte trochou pohankové mouky a mokrýma rukama tvořte krokety.
  4. Plech vyložte pečícím papírem, na něj vyložte krokety, povrch potřete olejem a pečte v troubě na 220°C do zlatova.

Praktické

  • Na přípravu toho receptu můžete využít rýži, která vám zbyla z předchozího vaření.
  • Krokety můžete namísto pečení osmažit v oleji na pánvi.
  • Můžete podávat i vychladlé jako finger food.
  • Krokety jsou skvělé např. se sójový jogurtem ochuceným čerstvou jarní cibulkou a citrónovou šťávou.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv čerstvé bylinky. Nemáte-li čerstvé, tak dejte alespoň sušené.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

 

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

37 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

…..výborné…..:-)). A když je v troubě trošku víc pripečete, jsou skvělé do miso polévky :-))

Výborné karbanátky 😊 Sice jsem je nepekla, ale smažila, k tomu kaše z červené čočky. Barvičky jsou křiklavé jak mi zrovna svítilo sluníčko do okna 😀 Děkujeme 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Houbová paštika

Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

Mls na špejli

Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Cizrnové kuličky

Pokud máte hosty nebo plánujete oslavu, určitě zařaďte tyto kuličky do vašeho menu. Výborný recept na finger food, protože tyto kuličky jsou dobré i vychla...

Osvěžující kuskus

V létě není nad jednoduché a osvěžující jídlo. Tohle se perfektně hodí na výlety, do krabičky a nebo můžete takto navrstvit kuskus i do menších pohárků a p...

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití, než jako paštik...