- 1 hrnek hladké špaldové mouky
- 0,5 hrnku hladké celozrnné špaldové mouky
- 0,5 hrnku mletého máku
- 1 polévková lžíce máku nemletého
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 lžíce bio vanilkového pudinkového prášku
- 5 lžic rýžového sirupu
- 3 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce prášku do pečiva bez fosfátů
Jak připravit sladký makový chlebíček
- Rozehřejeme si troubu na 180°C. V jedné míse smícháme suché ingredience, v druhé mokré.
- Suché postupně vmícháváme do mokrých a pomocí metličky vytvoříme hladké polotekuté těsto.
- Těsto přendáme do hranaté formy na chléb vyložené pečicím papírem a pečeme cca 30 minut (podle trouby).
Praktické
- Oslaďte si podle toho, jak jste zvyklí, začátečníci raději více.
- Ingredience jsou na klasickou hranatou chlebovou formu. Pokud nemáte chlebovou formu, použijte menší nízký plech.
Obměna
- Místo pudinku můžeme dát kukuřičný škrob a vanilkový prášek, případně vanilku vynechat.
- Místo rýžového sirupu můžete dát obilný slad.
Děti
- Pečivo dětem dáváme až od 1,5 roku nebo později. Pokud už je ale dítě zvyklé na běžné pečivo, bez obav mu tuto zdravou alternativu nabídneme třeba jako zdravou svačinu.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
Děkuji za skvělý recept. Moc chutnal. Udělala jsem jako mini muffiny a paráda :)
Dobrý den, já ho mám uvnitř také mazlavý. nadýchaný je jen na krajích. Už jste ho zkoušela do třetice Zdeno? těsto nebylo tekuté. Docela husté. Tak akorát na nalití. Děkuji