Fazole adzuki máme v chladném období opravdu často. Abychom měli na talíři pokaždé jinou chuť je dobré začít kouzlit i s kořením. Směs kmínu a majoránky byla dobrá volba.
Ingredience
pro 4 porce

- 2 větší cibule
- 1 větší mrkev
- 3 hrnky uvařených fazolí adzuki (nebo jiných)
- asi 3/4 hrnku vody z fazolí nebo zeleninového vývaru
- 3 lžíce oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl
- umeocet
- trocha rostlinné smetany na zjemnění – není nutná
Jak připravit směs s adzuki
- Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme na tenké proužky nakrájenou cibuli a mrkev na sirčičky a trochu osolíme.
- Restujeme asi 6-10 minut, dokud zelenina nezměkne, pak přidáme uvařené fazole adzuki i s trochou vody (z fazolí) a kmín.
- Směs povaříme asi 5 minut a na závěr přidáme majoránku a minutku povaříme. Majoránka neztratí vůni.
- Dochutíme umeoctem a na závěr můžeme přidat trochu rostlinné smetany na zjemnění chuti, ale není to nutné, je to výtečné i bez ní.
Kombinujeme
- Tuto směs podáváme s jakoukoliv obilovinou, na fotce jsou jáhly vařené se lněným semínkem a kvašenou zeleninou.
Obměna
- Kombinace zeleniny může být naprosto libovolná, stejně tak druh fazolí či jiné luštěniny.
Děti
- Tento pokrm můžete dát dítěti kolem 1,5 roku, ale dochuťte jen trošku.
Díky tomuto jídlu jsem si adzuki zamilovala. :-)
Dnes jsem do směsi rovnou vmíchala i bulgur a zbytek špenátových listů. Dobrota!
To je nádhera Ivo, děkujeme za fotku 😍 Musela to být mňamka !! 👍😋
Jj, byla :-) :-) Dekuju.
Lehké, chutné a velmi rychlé. Ideální večeře, když nechcete strávit v kuchyni věčnost. Mám další recept pro tyto skvělé fazolky :-)
… a ve vašem podání opět i krásné 😉 Děkujeme 😉👍
Tyto fazolkove pokrmy jsou skvělé!😊
Adzuki jsou super 😋
Dnes jsem vařila. Výborné. Akorát jsem měla do hodiny hlad :D Ale nechtěla jsem dávat moc luštěnin kvůli nadýmání, takže 1 velkou naběračku. Příště by to chtělo před i polévku :-)