Domů Téma Aduki

aduki

Vánoční pomerančový adzuki krém

Pokud vám z Mikuláše zbudou pomeranče, udělejte z nich tento sladký krém plný bílkovin. Můžete ho vrstvit do pohárků třeba se sušenkami a amasaké...

Fazolová pizza

Z obyčejného fazolového nákypu se dá udělat slavnostní jídlo, když se mu dá trochu forma. Děti našich kamarádů tomu říkají čokodort, naše fazolová pizza....

Vaříme v elementu VODY (zima) – prohříváme tělo

Zima je ve znamení elementu vody. Které potraviny jsou v zimě vhodné a které orgány je třeba posilovat? Co tyto orgány podporuje a co...

Jste element VODA? Zjistěte, jací jste a jak se dostat do...

Jste element voda? Zjistěte, jaké jsou vaše silné a slabé stránky, emocionální příznaky nerovnováhy vašeho elementu, které nemoci vás mohou trápit, kterému orgánu je...

Jak si chránit a zahřívat ledviny

Ledviny které v zimě potřebují teplo, je nejlepší zahřát nahřátou solí. Když se sůl ohřeje, dokáže dlouho držet teplo a to je pro naše zimou...

Biologická zima už je tu!

Biologická zima nám začala už v půlce listopadu. A protože zima patří k energii vody, jsou v tomto období nejvíce zranitelné ledviny a močový měchýř. Oba orgány jsou nyní...

Jak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké

Luštěniny - zázračné i zrádné. Většina lidí je má spojené s nadýmáním, anebo nekonečným vařením, protože jsou pořád tvrdé. Vaří je totiž špatně. Naučte...

Bylinková veggie sekaná bez masa

Další verze lahůdkové sekané, která je výborná jak teplá, tak i studená. Proto se hodí i na piknik nebo na cesty.

Domácí fazolový tempeh

Tempeh nemusí být pouze ze sóji, lze ho vyrobit i z jiných luštěnin. Výborný je třeba z různých druhů fazolí! Vytvořte si svůj domácí...

Adzuki dortík s marmeládou a kokosovým přelivem

Na dort: 420 g uvařených adzuki 5 lžic chia semínek 15 lžic vody 120 g mandlového/kokosového másla 75 g karobu/kakaa/kombinace 175 g vypeckovaných čerstvých...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Adzuki pikantní karbanátky

Chladné počasí si žádá něco pikantnějšího a smaženého. Tyto karbanátky jsou skvělou volbou! Hodí se třeba k omáčkám nebo do chlebu či housky jako...

Adzuki placky

Máte zbytek fazolí a rýže? Pak není nic jednoduššího, než je zkombinovat do těchto skvělých placek. Praktická a rychlá svačinka s sebou.

Pečené plátky celeru a cibule s rýží a fazolovou omáčkou

Rychlé a chutné hlavní jídlo, které zvládnete uvařit během pár minut. Pochutnáte si na česnekem provoněných plátcích zeleniny, výtečně omáčce a napařené zelenině. Pozor!...

Adzuki směs s majoránkou

Fazole adzuki máme v chladném období opravdu často. Abychom měli na talíři pokaždé jinou chuť je dobré začít kouzlit i s kořením. Směs kmínu...

Adzuki na paprice

Fazole adzuki jsou v zimě nejvhodnější luštěninou, jelikož posilují ledviny. Protože je vařím minimálně 2x týdně, přináším další recept, který nám moc chutnal.

Pikantní adzuki směs

V zimě je potřeba častěji zařazovat pikantní, štiplavou chuť. A proto vám přinášíme jednu rychlovku, která splní tyto požadavky.

Fazole s fazolkama

Přišla sezóna zelených fazolek. Dávám je do polévek, do salátů, do omáček, dnes mě napadlo smíchat fazole a fazolky. Strávníci byly nadšení. Vyzkoušejte tuhle...

Kvašené fazole

Léčebný vývar z fazolí adzuki vaří v lednu kdekdo. Většina z nás potřebuje ledviny posílit. Ale co se zbytky těch fazolí, ptáte se? Já...

Dýňovo – adzukový kotlík s bulgurem

Inspiraci na tento recept jsem našla v Bioabecedáři od Hanky Zemanové. Jen jsem trochu poupravila suroviny a vynechala rajčata, která nám kvůli obsahu toxických...

Směs z fazolek adzuki a tempehu s rýží

Výborné vyvážené jídlo, které se hodí jak k obědu, tak i k večeři. Pokud si předem uvaříte rýži a adzuki, zvládnete ho do 20minut....
Téma: recepty a videa, fazolová pizza, děti, karbanátek, řasy, zimní zelenina, namáčení fazolí, teorie pěti elementů, loupaný hrách, zimní jídelníček, tymián, syrové šťávy, jak vařit sojové boby, luštěninový tempeh, jak udělat tempeh, jak se zahřát, půlená čočka, odpočinek, orgány zimy, pečení, vlašské ořechy, jak jíst podle 5 elementů, karbanátky, vegan pizza, Kombu, děti od 1,5 roku, rychlé občerstvení, bez sóji, oběd, vegetariánské recepty, chis semínko, Vánoce, co vařit v zimě, bobkový list, nákyp z fazolí, ledvinový pás, luštěninový nákyp, adzuki fazole, namáčení luštěnin, sojové boby, větry, jak uvařit afzuki, silvestr, pikantní, bílkoviny, fazolová směs, fermentace, pažitka, dezerty bez mléka, pizza z fazolí, co jíst v zimě, sójová omáčka, silvestrovské pohoštění, sladký krém, místo masa, fit strava, ovesné vločky, večeře, bezlepková dieta, jak posílit močový měchýř, petržel, zeleninové saláty, zimní recepty, adzuki, celerová nať, cizrna, vaření cizrny, sezóna podzim, dýně, čtenářské recepty, bez vejce, bez mléka, kruhy pod očima, trávicí problémy, obilovina, plyny, druhy fazolí, luštěniny a nadýmání, kopr, lektin, zánět močového měchýře, jídelníček zima, vaření čočky, půlený hrách, mungo, bílý tempeh, sezóna zima, bez laktózy, mungo fazole, bolesti zad, alergie na mléko, zelený hrách, ABKM, aduki, bylinková sekaná, tempeh z fazolí, obklad ze soli, dort, vaření adzuki, vločky, jak vyrobit tempeh, dezert, vyčerpání, party, namáčení sóji, jak uvařit soju, zahřívající jídla, ledviny, na piknik, jak vařit luštěniny, fazolové karbenátky, svačinky, oligosacharidy, dezert bez cukru, jak jíst v zimě, kvašení, čočka, pomazánka, celiakie, zimní vaření, vývar z adzuki, pickles, do školy, mandlové máslo, těhotenství, veganství, navy fazole, veganské dezerty, kokosový krém, jak uvařit fazole, luštěniny, fazole černé oko, karob, vegan sekaná, kompletní pokrm, tatarka, fermentovaná zelenina, fazole na paprice, zima, zimní pokrmy, výhonky, libeček, miso pasta, fazolové karbanátky, vegetariánství, mořské řasy, pomazánka nasladko, černá barva, pohanková mouka, kukuřičná krupice

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?