aduki
Jak si chránit a zahřívat ledviny
Ledviny které v zimě potřebují teplo, je nejlepší zahřát nahřátou solí. Když se sůl ohřeje, dokáže dlouho držet teplo a to je pro naše zimou...
Biologická zima už je tu!
Biologická zima nám začala už v půlce listopadu. A protože zima patří k energii vody, jsou v tomto období nejvíce zranitelné ledviny a močový měchýř. Oba orgány jsou nyní...
Vaříme v elementu VODY (zima) – prohříváme tělo
Zima je ve znamení elementu vody. Které potraviny jsou v zimě vhodné a které orgány je třeba posilovat? Co tyto orgány podporuje a co...
Jak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké
Luštěniny - zázračné i zrádné. Většina lidí je má spojené s nadýmáním, anebo nekonečným vařením, protože jsou pořád tvrdé. Vaří je totiž špatně. Naučte...
Bylinková veggie sekaná bez masa
Další verze lahůdkové sekané, která je výborná jak teplá, tak i studená. Proto se hodí i na piknik nebo na cesty.
Domácí fazolový tempeh
Tempeh nemusí být pouze ze sóji, lze ho vyrobit i z jiných luštěnin. Výborný je třeba z různých druhů fazolí! Vytvořte si svůj domácí...
Adzuki dortík s marmeládou a kokosovým přelivem
Na dort:
420 g uvařených adzuki
5 lžic chia semínek
15 lžic vody
120 g mandlového/kokosového másla
75 g karobu/kakaa/kombinace
175 g vypeckovaných čerstvých...
Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly
Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...
Adzuki pikantní karbanátky
Chladné počasí si žádá něco pikantnějšího a smaženého. Tyto karbanátky jsou skvělou volbou! Hodí se třeba k omáčkám nebo do chlebu či housky jako...
Fazolová pizza
Z obyčejného fazolového nákypu se dá udělat slavnostní jídlo, když se mu dá trochu forma. Hosnedlovic děti tomu říkají čokodort, já fazolová pizza. Je...
Adzuki placky
Máte zbytek fazolí a rýže? Pak není nic jednoduššího, než je zkombinovat do těchto skvělých placek. Praktická a rychlá svačinka s sebou.
Pečené plátky celeru a cibule s rýží a fazolovou omáčkou
Rychlé a chutné hlavní jídlo, které zvládnete uvařit během pár minut. Pochutnáte si na česnekem provoněných plátcích zeleniny, výtečně omáčce a napařené zelenině. Pozor!...
Adzuki směs s majoránkou
Fazole adzuki máme v chladném období opravdu často. Abychom měli na talíři pokaždé jinou chuť je dobré začít kouzlit i s kořením. Směs kmínu...
Adzuki na paprice
Fazole adzuki jsou v zimě nejvhodnější luštěninou, jelikož posilují ledviny. Protože je vařím minimálně 2x týdně, přináším další recept, který nám moc chutnal.
Pikantní adzuki směs
V zimě je potřeba častěji zařazovat pikantní, štiplavou chuť. A proto vám přinášíme jednu rychlovku, která splní tyto požadavky.
Fazole s fazolkama
Přišla sezóna zelených fazolek. Dávám je do polévek, do salátů, do omáček, dnes mě napadlo smíchat fazole a fazolky. Strávníci byly nadšení. Vyzkoušejte tuhle...
Kvašené fazole
Léčebný vývar z fazolí adzuki vaří v lednu kdekdo. Většina z nás potřebuje ledviny posílit. Ale co se zbytky těch fazolí, ptáte se? Já...
Dýňovo – adzukový kotlík s bulgurem
Inspiraci na tento recept jsem našla v Bioabecedáři od Hanky Zemanové. Jen jsem trochu poupravila suroviny a vynechala rajčata, která nám kvůli obsahu toxických...
Směs z fazolek adzuki a tempehu s rýží
Výborné vyvážené jídlo, které se hodí jak k obědu, tak i k večeři. Pokud si předem uvaříte rýži a adzuki, zvládnete ho do 20minut....