Domů Téma Aduki

aduki

Jak si chránit a zahřívat ledviny

Ledviny které v zimě potřebují teplo, je nejlepší zahřát nahřátou solí. Když se sůl ohřeje, dokáže dlouho držet teplo a to je pro naše zimou...

Biologická zima už je tu!

Biologická zima nám začala už v půlce listopadu. A protože zima patří k energii vody, jsou v tomto období nejvíce zranitelné ledviny a močový měchýř. Oba orgány jsou nyní...

Vaříme v elementu VODY (zima) – prohříváme tělo

Zima je ve znamení elementu vody. Které potraviny jsou v zimě vhodné a které orgány je třeba posilovat? Co tyto orgány podporuje a co...

Jak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké

Luštěniny - zázračné i zrádné. Většina lidí je má spojené s nadýmáním, anebo nekonečným vařením, protože jsou pořád tvrdé. Vaří je totiž špatně. Naučte...

Bylinková veggie sekaná bez masa

Další verze lahůdkové sekané, která je výborná jak teplá, tak i studená. Proto se hodí i na piknik nebo na cesty.

Domácí fazolový tempeh

Tempeh nemusí být pouze ze sóji, lze ho vyrobit i z jiných luštěnin. Výborný je třeba z různých druhů fazolí! Vytvořte si svůj domácí...

Adzuki dortík s marmeládou a kokosovým přelivem

Na dort: 420 g uvařených adzuki 5 lžic chia semínek 15 lžic vody 120 g mandlového/kokosového másla 75 g karobu/kakaa/kombinace 175 g vypeckovaných čerstvých...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Adzuki pikantní karbanátky

Chladné počasí si žádá něco pikantnějšího a smaženého. Tyto karbanátky jsou skvělou volbou! Hodí se třeba k omáčkám nebo do chlebu či housky jako...

Fazolová pizza

Z obyčejného fazolového nákypu se dá udělat slavnostní jídlo, když se mu dá trochu forma. Hosnedlovic děti tomu říkají čokodort, já fazolová pizza. Je...

Adzuki placky

Máte zbytek fazolí a rýže? Pak není nic jednoduššího, než je zkombinovat do těchto skvělých placek. Praktická a rychlá svačinka s sebou.

Pečené plátky celeru a cibule s rýží a fazolovou omáčkou

Rychlé a chutné hlavní jídlo, které zvládnete uvařit během pár minut. Pochutnáte si na česnekem provoněných plátcích zeleniny, výtečně omáčce a napařené zelenině. Pozor!...

Adzuki směs s majoránkou

Fazole adzuki máme v chladném období opravdu často. Abychom měli na talíři pokaždé jinou chuť je dobré začít kouzlit i s kořením. Směs kmínu...

Adzuki na paprice

Fazole adzuki jsou v zimě nejvhodnější luštěninou, jelikož posilují ledviny. Protože je vařím minimálně 2x týdně, přináším další recept, který nám moc chutnal.

Pikantní adzuki směs

V zimě je potřeba častěji zařazovat pikantní, štiplavou chuť. A proto vám přinášíme jednu rychlovku, která splní tyto požadavky.

Fazole s fazolkama

Přišla sezóna zelených fazolek. Dávám je do polévek, do salátů, do omáček, dnes mě napadlo smíchat fazole a fazolky. Strávníci byly nadšení. Vyzkoušejte tuhle...

Kvašené fazole

Léčebný vývar z fazolí adzuki vaří v lednu kdekdo. Většina z nás potřebuje ledviny posílit. Ale co se zbytky těch fazolí, ptáte se? Já...

Dýňovo – adzukový kotlík s bulgurem

Inspiraci na tento recept jsem našla v Bioabecedáři od Hanky Zemanové. Jen jsem trochu poupravila suroviny a vynechala rajčata, která nám kvůli obsahu toxických...

Směs z fazolek adzuki a tempehu s rýží

Výborné vyvážené jídlo, které se hodí jak k obědu, tak i k večeři. Pokud si předem uvaříte rýži a adzuki, zvládnete ho do 20minut....
Téma: studená jídla, sekaná bez masa, jak vařit hrách, chuť na slané, pět elementů, natto, orgány zimy, nadýmání, svačinky, pohoštění, zahřívací jídla, dezert, zima, kompletní talíř, močový měchýř, jak klíčit semínka, fazole na paprice, slané potraviny, do práce, česnek, jak se zahřát, pokrmy v zimě, elementy, jak uvařit soju, rychlovka, syrové šťávy, fazolky, solný obklad, kmín, chis semínko, zelenina v zimě, pickles, co oslabuje ledviny, karbanátky, místo masa, oběd, karob, jak uvařit čočku, pečené, party, jak vařit v zimě, loupaná čočka, tatarka, bez sóji, obilovina, bez masa, bobkový list, čtenářské recepty, mrkev, mořské řasy, pohanka, dýně, namáčení czrny, jak vyrobit tempeh, adzuki na paprice, zeleninové saláty, jak vařit luštěniny, pikantní, co jíst v zimě, jak posílit močový měchýř, hnědá čočka, kokosové máslo, nákyp z luštěnin, Klub Jíme Jinak, půlený hrách, jak uvařit fazole, Sezónní tip, ABKM, celiakie, tofunéza, jak vařit čočku, kompletní pokrm, fazolové karbenátky, adzuki fazole, zelí, větry, tymián, výroba tempehu, jak vařit fazole, rozmarýn, vaření hrachu, kopr, nadýmání luštěniny, obklad ze soli, půlená čočka, oregáno, stravitelnost, jak na klíčení, jak jíst podle 5 elementů, těhotenství, veganství, karbanátky z fazolí, luštěniny začátečníci, miso, bez mouky, libeček, jak na luštěniny, studené nápoje, cizrna, namáčení, luštěniny a nadýmání, nafouklé břicho, luštěninový tempeh, klíčky, rýže, jak udělat tempeh, jak uvařit červenou čočku, nákyp z fazolí, pažitka, teorie 5 elementů, plyny, namáčení luštěnin, navy fazole, fazole černé oko, strava v zimě, kakao, fazolový tempeh, element voda, sója, vaření luštěnin, protein, co vařit v zimě, bylinková sekaná, mořská sůl, vegan, řasy, na výlet, pizza z fazolí, fazolový nákyp, trávicí problémy, kvašení, mandlové máslo, vlašské ořechy, mungo, chia, vegetariánství, vločky, oslavy, luštěnina, slané občerstvení, fazolová pizza, jak uvařit afzuki, jak začít s luštěninami, děti od 2 let, pečená cibule, fit strava, vaření cizrny, zdravé občerstvení, druhy fazolí, strach

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?