Domů Téma Aduki

aduki

Jste element VODA? Zjistěte, jací jste a jak se dostat do...

Jste element voda? Zjistěte, jaké jsou vaše silné a slabé stránky, emocionální příznaky nerovnováhy vašeho elementu, které nemoci vás mohou trápit, kterému orgánu je...

Vánoční pomerančový adzuki krém

Pokud vám z Mikuláše zbudou pomeranče, udělejte z nich tento sladký krém plný bílkovin. Můžete ho vrstvit do pohárků třeba se sušenkami a amasaké...

Jak si chránit a zahřívat ledviny

Ledviny které v zimě potřebují teplo, je nejlepší zahřát nahřátou solí. Když se sůl ohřeje, dokáže dlouho držet teplo a to je pro naše zimou...

Biologická zima už je tu!

Biologická zima nám začala už v půlce listopadu. A protože zima patří k energii vody, jsou v tomto období nejvíce zranitelné ledviny a močový měchýř. Oba orgány jsou nyní...

Vaříme v elementu VODY (zima) – prohříváme tělo

Zima je ve znamení elementu vody. Které potraviny jsou v zimě vhodné a které orgány je třeba posilovat? Co tyto orgány podporuje a co...

Jak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké

Luštěniny - zázračné i zrádné. Většina lidí je má spojené s nadýmáním, anebo nekonečným vařením, protože jsou pořád tvrdé. Vaří je totiž špatně. Naučte...

Bylinková veggie sekaná bez masa

Další verze lahůdkové sekané, která je výborná jak teplá, tak i studená. Proto se hodí i na piknik nebo na cesty.

Domácí fazolový tempeh

Tempeh nemusí být pouze ze sóji, lze ho vyrobit i z jiných luštěnin. Výborný je třeba z různých druhů fazolí! Vytvořte si svůj domácí...

Adzuki dortík s marmeládou a kokosovým přelivem

Na dort: 420 g uvařených adzuki 5 lžic chia semínek 15 lžic vody 120 g mandlového/kokosového másla 75 g karobu/kakaa/kombinace 175 g vypeckovaných čerstvých...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Adzuki pikantní karbanátky

Chladné počasí si žádá něco pikantnějšího a smaženého. Tyto karbanátky jsou skvělou volbou! Hodí se třeba k omáčkám nebo do chlebu či housky jako...

Fazolová pizza

Z obyčejného fazolového nákypu se dá udělat slavnostní jídlo, když se mu dá trochu forma. Hosnedlovic děti tomu říkají čokodort, já fazolová pizza. Je...

Adzuki placky

Máte zbytek fazolí a rýže? Pak není nic jednoduššího, než je zkombinovat do těchto skvělých placek. Praktická a rychlá svačinka s sebou.

Pečené plátky celeru a cibule s rýží a fazolovou omáčkou

Rychlé a chutné hlavní jídlo, které zvládnete uvařit během pár minut. Pochutnáte si na česnekem provoněných plátcích zeleniny, výtečně omáčce a napařené zelenině. Pozor!...

Adzuki směs s majoránkou

Fazole adzuki máme v chladném období opravdu často. Abychom měli na talíři pokaždé jinou chuť je dobré začít kouzlit i s kořením. Směs kmínu...

Adzuki na paprice

Fazole adzuki jsou v zimě nejvhodnější luštěninou, jelikož posilují ledviny. Protože je vařím minimálně 2x týdně, přináším další recept, který nám moc chutnal.

Pikantní adzuki směs

V zimě je potřeba častěji zařazovat pikantní, štiplavou chuť. A proto vám přinášíme jednu rychlovku, která splní tyto požadavky.

Fazole s fazolkama

Přišla sezóna zelených fazolek. Dávám je do polévek, do salátů, do omáček, dnes mě napadlo smíchat fazole a fazolky. Strávníci byly nadšení. Vyzkoušejte tuhle...

Kvašené fazole

Léčebný vývar z fazolí adzuki vaří v lednu kdekdo. Většina z nás potřebuje ledviny posílit. Ale co se zbytky těch fazolí, ptáte se? Já...

Dýňovo – adzukový kotlík s bulgurem

Inspiraci na tento recept jsem našla v Bioabecedáři od Hanky Zemanové. Jen jsem trochu poupravila suroviny a vynechala rajčata, která nám kvůli obsahu toxických...

Směs z fazolek adzuki a tempehu s rýží

Výborné vyvážené jídlo, které se hodí jak k obědu, tak i k večeři. Pokud si předem uvaříte rýži a adzuki, zvládnete ho do 20minut....
Téma: tatarka, strach, chuť na sladké, jak přizpůsobit stravu v zimě, bolesti zad, dýňový kotlík, karbanátky z fazolí, sekaná bez masa, sůl, veganství, chuť na slané, zimní jídla, jak uvařit fazole, druhy čočky, černá barva, vaření adzuki, tymián, problémy s trávením, original JJ, Tamari, pikantní, jak namáčit luštěniny, bílkoviny, hrách, luštěniny, pohoštění, fazolový nákyp, oslava, jak vařit luštěniny, Sezónní tip, pohanka, loupaný hrách, saturejka, pokrmy v zimě, děti, aregáno, obklad ze soli, křen, petržel, večeře, navy fazole, zdravé občerstvení, tofu, fazole na paprice, karbenátky, antinutriční látky, slané potraviny, místo masa, Vánoce, co vařit na podzim, tmavě modrá barva, studené nápoje, bez mouky, svačinka, vegan pizza, kompletní pokrm, luštěniny nadýmání, pečený celer, výhonky, adzuki na paprice, karbanátek, zima, loupaná čočka, fermentované produkty, 5 elementů, výroba tempehu, lektiny, silvestrovské pohoštění, beluga, vegan, jak uvařit mungo, protein, namáčení luštěnin, oslabené ledviny, pomazánka nasladko, syrová strava, teorie pěti elementů, tempeh z luštěnin, kokosové máslo, fermentovaná soja, spánek, teorie 5 elementů, zimní pokrmy, nbez mléka, zahřívající jídla, ovesné vločky, co oslabuje ledviny, nákyp z luštěnin, kakao, nákyp z fazolí, sladká pomazánka, polévky, bez sóji, luštěniny začátečníci, studená jídla, jak uvařit soju, element voda, energie, vegetariánské recepty, bezlepková dieta, omáčka s fazolemi, mungo fazole, klíčení, Hokkaido, stres, jak uvařit hrách, imunita, fitness strava, teplé pokrmy, chia, slaná chuť, bylinky, bez laktózy, puriny, vaření fazolí, na výlet, fazole adzuki, svačina, co jíst v zimě, děti od 2 let, voda, zimní strava, majonéza, sladká chuť, zelí, fermentovaná zelenina, kvašení, pizza, kvašené, bílý tempeh, Kombu, adzuki fazole, natural tempeh, fazolová směs, svačiny, zimní vaření, bez mléka, pečení, mořská sůl, cibule, jak posílit močový měchýř, kompletní talíř, zelený hrách, ABKM, fazolová omáčka, libeček, řasy, kmín, zimní zelenina, čočka beluga

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?