Domů Téma Aduki

aduki

Jste element VODA? Zjistěte, jací jste a jak se dostat do...

Jste element voda? Zjistěte, jaké jsou vaše silné a slabé stránky, emocionální příznaky nerovnováhy vašeho elementu, které nemoci vás mohou trápit, kterému orgánu je...

Vánoční pomerančový adzuki krém

Pokud vám z Mikuláše zbudou pomeranče, udělejte z nich tento sladký krém plný bílkovin. Můžete ho vrstvit do pohárků třeba se sušenkami a amasaké...

Jak si chránit a zahřívat ledviny

Ledviny které v zimě potřebují teplo, je nejlepší zahřát nahřátou solí. Když se sůl ohřeje, dokáže dlouho držet teplo a to je pro naše zimou...

Biologická zima už je tu!

Biologická zima nám začala už v půlce listopadu. A protože zima patří k energii vody, jsou v tomto období nejvíce zranitelné ledviny a močový měchýř. Oba orgány jsou nyní...

Vaříme v elementu VODY (zima) – prohříváme tělo

Zima je ve znamení elementu vody. Které potraviny jsou v zimě vhodné a které orgány je třeba posilovat? Co tyto orgány podporuje a co...

Jak správně uvařit luštěniny, aby byly měkké

Luštěniny - zázračné i zrádné. Většina lidí je má spojené s nadýmáním, anebo nekonečným vařením, protože jsou pořád tvrdé. Vaří je totiž špatně. Naučte...

Bylinková veggie sekaná bez masa

Další verze lahůdkové sekané, která je výborná jak teplá, tak i studená. Proto se hodí i na piknik nebo na cesty.

Domácí fazolový tempeh

Tempeh nemusí být pouze ze sóji, lze ho vyrobit i z jiných luštěnin. Výborný je třeba z různých druhů fazolí! Vytvořte si svůj domácí...

Adzuki dortík s marmeládou a kokosovým přelivem

Na dort: 420 g uvařených adzuki 5 lžic chia semínek 15 lžic vody 120 g mandlového/kokosového másla 75 g karobu/kakaa/kombinace 175 g vypeckovaných čerstvých...

Jak uvařit luštěniny, aby nenadýmaly

Víte jak vařit luštěniny? Většina lidí si luštěniny spojuje s nadýmáním. Poradíme vám, jakými luštěninami začít, pokud na ně nejsme zvyklí, jak je upravit,...

Adzuki pikantní karbanátky

Chladné počasí si žádá něco pikantnějšího a smaženého. Tyto karbanátky jsou skvělou volbou! Hodí se třeba k omáčkám nebo do chlebu či housky jako...

Fazolová pizza

Z obyčejného fazolového nákypu se dá udělat slavnostní jídlo, když se mu dá trochu forma. Hosnedlovic děti tomu říkají čokodort, já fazolová pizza. Je...

Adzuki placky

Máte zbytek fazolí a rýže? Pak není nic jednoduššího, než je zkombinovat do těchto skvělých placek. Praktická a rychlá svačinka s sebou.

Pečené plátky celeru a cibule s rýží a fazolovou omáčkou

Rychlé a chutné hlavní jídlo, které zvládnete uvařit během pár minut. Pochutnáte si na česnekem provoněných plátcích zeleniny, výtečně omáčce a napařené zelenině. Pozor!...

Adzuki směs s majoránkou

Fazole adzuki máme v chladném období opravdu často. Abychom měli na talíři pokaždé jinou chuť je dobré začít kouzlit i s kořením. Směs kmínu...

Adzuki na paprice

Fazole adzuki jsou v zimě nejvhodnější luštěninou, jelikož posilují ledviny. Protože je vařím minimálně 2x týdně, přináším další recept, který nám moc chutnal.

Pikantní adzuki směs

V zimě je potřeba častěji zařazovat pikantní, štiplavou chuť. A proto vám přinášíme jednu rychlovku, která splní tyto požadavky.

Fazole s fazolkama

Přišla sezóna zelených fazolek. Dávám je do polévek, do salátů, do omáček, dnes mě napadlo smíchat fazole a fazolky. Strávníci byly nadšení. Vyzkoušejte tuhle...

Kvašené fazole

Léčebný vývar z fazolí adzuki vaří v lednu kdekdo. Většina z nás potřebuje ledviny posílit. Ale co se zbytky těch fazolí, ptáte se? Já...

Dýňovo – adzukový kotlík s bulgurem

Inspiraci na tento recept jsem našla v Bioabecedáři od Hanky Zemanové. Jen jsem trochu poupravila suroviny a vynechala rajčata, která nám kvůli obsahu toxických...

Směs z fazolek adzuki a tempehu s rýží

Výborné vyvážené jídlo, které se hodí jak k obědu, tak i k večeři. Pokud si předem uvaříte rýži a adzuki, zvládnete ho do 20minut....
Téma: jídelníček v zimě, sekaná, mořské řasy, druhy čočky, slané potraviny, namáčení sóji, zahřívající koření, cizrna, česnek, jak uvařit afzuki, celer, kokosové máslo, antinutrienty, bylinková sekaná, ledvinový pás, teorie 5 elementů, mandlové máslo, pomeranč, fermentovaná soja, adzuki na paprice, silvestr, zelí, bez masa, bílkoviny, pohoštění, Tamari, jak vařit hrách, oslabení ledvin, jak uvařit mungo, jak uvařit soju, vaření hrachu, začínáme s luštěninami, mořská sůl, vegan, kruhy pod očima, jak uvařit cizrnu, syrové šťávy, jak klíčit semínka, černé fazole, jak uvařit fazole, zánět močového měchýře, jídelníček 5 elementů, chia, bylinky, rýže, strach, do školy, odvaz z fazolí, vývar z fazolí, dort, karbenátky z fazolí, petržel, výhonky, děti od 2 let, vaření adzuki, plynatost, fazolový tempeh, placky, fazolový nákyp, zelený hrách, aduki, fazole na paprice, fazolové karbanátky, jak namáčit luštěniny, klíčení, luštěniniy, lektiny, domácí tempeh, fermentace, odvar z adzuki, kvašení, bez lepku, puriny, kompletní talíř, stres, polévky, tekutiny, bez mouky, pizza, tempeh z luštěnin, fazole pinto, nadýmání, vločky, sůl, majonéza, luštěninový nákyp, slaná chuť, adzuki, zimní zelenina, Vánoce, jak uvařit čočku, jak vařit v zimě, zelená čočka, nákyp z fazolí, čočka, vývar z adzuki, libeček, jak vařit fazole, sladký krém, zelená čočky, zima, děti, celiak, bezlepková dieta, bez laktózy, bolesti zad, kokosový krém, vaření luštěnin, solný obklad, slané občerstvení, karbanátky, fazolový kotlík, pikantní, sezóna podzim, tempeh, studená jídla, celá čočka, fazolová směs, tofu, karbenátky, loupaný hrách, Klub Jíme Jinak, vegan sekaná, dezert, pět elementů, chuť na sladké, Kombu, podzim, bez mléka, mrkev, do práce, silvestrovské pohoštění, oslavy, pečená cibule, protein, marmeláda, bolesti kolen, oběd, děti od roka a půl, plyny, adzuki fazole, vegan pizza, bez sóji, bederní pás, celerová nať, těhotenství, fazolový krém, řasy, celiakie, luštěniny

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?