Chladné počasí si žádá něco pikantnějšího a smaženého. Tyto karbanátky jsou skvělou volbou! Hodí se třeba k omáčkám nebo do chlebu či housky jako hamburger.
Ingredience
  • 1 šálek uvařených adzuki fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 lžíce majoránky
  • 1 lžíce tajine koření nebo kari koření
  • 2 lžíce sojové nebo tamari omáčky
  • jemné ovesné vločky (příp. bezlepkové)

Jak připravit adzuki burgery

  1. Uvařené adzuki vidličkou rozmačkáme nebo rozmixujeme v mixéru.
  2. Přidáme sojovou omáčku, majoránku, tajine nebo kari koření a utřený česnek.
  3. Vmícháme tolik jemných ovesných vloček, aby se hmota dala tvarovat.
  4. Vytvarujeme malé kulaté karbanátky.
  5. Na pánvičce si rozehřejeme 2 lžíce oleje a karbanátky osmažíme z obou stran.
  6. Odložíme na kuchyňskou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.
  7. Podáváme.

Praktické

  • Tyto burgery jsou skvělá krabičková svačinka do práce nebo do školy. Přidejte k nim třeba kváskový chléb a zeleninové hranolky.
  • Nejvíce se hodí k omáčkám, “bramborovým” kaším, do hamburgerů, do tortill nebo s kváskovým chlebem.
  • Karbanátky můžete také péct v troubě.
  • Pokud držíte bezlepkovou dietu, použijte tamari omáčku a bezlepkové ovesné vločky.

Obměna

  • Místo adzuki fazolí můžete dát jakoukoliv jinou uvařenou luštěninu (jiné fazole, cizrnu, hrách aj.).
  • Můžete také přidat jakoukoliv nastrouhanou zeleninu – např. najemno strouhanou mrkev nebo celer.
  • Koření si můžete obměnit dle chuti. Kari nebo tajine koření můžete zcela vynechat a místo něj použít třeba náš tradiční mletý kmín (např. ve směsi mahá).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let a pouze malý kousek (jsou mastné a těžké na trávení).

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

Vaše stránky jsou pro mě nejpřínosnější a nejčastěji navštěvované

Lena.klimova: Mockrát děkuji za vaše webové stránky, které jsou...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

Obdivuji vaše recepty a úžasné nápady

Lenka M.: Nejsem ortodoxní JJ, ale tuto stravu mám...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Inspirující kurz pro začátečníky

Lenka: Milá Evo, milá Helčo, ještě jednou vřelé díky za...

Články jsou tak nabité tipy, že jde z toho hlava kolem 🙂

Martina: Díky moc za celý “seriál” Cestujeme se zdravou stravou,...

Máme několik kilo dole a cítíme se skvěle

Zdefal: Dobrý den, přeji všem a hlavně Vám Evi....

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...

Děkuji, že je tady vše na jednom místě přehledně a srozumitelně

Dobrevpet: Jsem moc ráda, že jsem narazila na vaše...

Je mi mnohem líp ve vlastním těle

Hanka: Dobrý den, děkuji za kurz. Zhubla v pase...

Prva pochvala (dalsie celkom urcite budu nasledovat)

Anička: Dobry den, pred par dnami som objavila vasu stranku...

Děkuji za cenné vychytávky a úžasnou motivaci

Annabirke S.: Ahoj Evi. O pochvalu nemáte nouzi, ale...

Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

11 komentářů. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Tak dnes jsem je vyzkoušela, chuťově jsou skvělé, ale při smažení se mi rozpadly na prejt, co tam přidat aby to drželo?

  2. Mně se bohužel na pánvi rozpadaly, nedržely. Tak jsem to dala zapéct do trouby. Chuťově moc dobré.

    • Super, ze jste si poradila, Veroniko.Priste trochu upravit zaklad, aby se to nerozoadalo, udelat treba jeden na zkousku.

  3. U nás to dnes chutnalo všem a móóóc. Dělala jsem dvojitou dávku (aby zbylo na zítřejší svačinu do práce i do školy) a pro masovější chuť jsem přidala nastrouhaný tempeh a rozmixovala jsem jen 1/3 fazolí, rádi “do toho” koušeme. S batádovo-květákovou kaší zahuštěnou vločkama. Ani chlapi nepotřebovali dochutit. Prý to můžu dělat častěji! Díky! Mňam!

  4. Hezký večer. Právě jsem si opsal recept a už se těším jak si pochutnám. Zřejmě, ale přidám trošku čili papriky. Moc děkuji Petr Caha

    • Tak dejte vědět, jak vám chutnalo, Petře. Můj muž si taky rád moje recepty vylepšuje o různé čili, pepře a jiné pikanterie 🙂

  5. Zobrazit všech 11 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMiso polévka s kysaným zelím
Další článekTempeh v těstíčku