Chladné počasí si žádá něco pikantnějšího a smaženého. Tyto karbanátky jsou skvělou volbou! Hodí se třeba k omáčkám nebo do chlebu či housky jako hamburger.
Ingredience
  • 1 šálek uvařených adzuki fazolí
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 lžíce majoránky
  • 1 lžíce tajine koření nebo kari koření
  • 2 lžíce sojové nebo tamari omáčky
  • jemné ovesné vločky (příp. bezlepkové)

Jak připravit adzuki burgery

  1. Uvařené adzuki vidličkou rozmačkáme nebo rozmixujeme v mixéru.
  2. Přidáme sojovou omáčku, majoránku, tajine nebo kari koření a utřený česnek.
  3. Vmícháme tolik jemných ovesných vloček, aby se hmota dala tvarovat.
  4. Vytvarujeme malé kulaté karbanátky.
  5. Na pánvičce si rozehřejeme 2 lžíce oleje a karbanátky osmažíme z obou stran.
  6. Odložíme na kuchyňskou utěrku, aby se vsákl přebytečný tuk.
  7. Podáváme.

Praktické

  • Tyto burgery jsou skvělá krabičková svačinka do práce nebo do školy. Přidejte k nim třeba kváskový chléb a zeleninové hranolky.
  • Nejvíce se hodí k omáčkám, “bramborovým” kaším, do hamburgerů, do tortill nebo s kváskovým chlebem.
  • Karbanátky můžete také péct v troubě.
  • Pokud držíte bezlepkovou dietu, použijte tamari omáčku a bezlepkové ovesné vločky.

Obměna

  • Místo adzuki fazolí můžete dát jakoukoliv jinou uvařenou luštěninu (jiné fazole, cizrnu, hrách aj.).
  • Můžete také přidat jakoukoliv nastrouhanou zeleninu – např. najemno strouhanou mrkev nebo celer.
  • Koření si můžete obměnit dle chuti. Kari nebo tajine koření můžete zcela vynechat a místo něj použít třeba náš tradiční mletý kmín (např. ve směsi mahá).

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let a pouze malý kousek (jsou mastné a těžké na trávení).

Úspěch – chutná i příteli

Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

Nechápu, jak jsem přežila, když jsem jedla, jak jsem jedla

Eva: Díky! A jinak celé menu opravdu skvělé... s...

Své porce musím bránit před rodinou:-)

Adad: Dobrý den, děkuji za krásný a hlavně srozumitelný...

Hubnutí přišlo tak nějak samo

Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Vaření dle JJ je jednoduché a nejsem unavená, takže to jde samo

Jana: Těch informací je hodně, ale strašně mě to...

Očista byla super!

Janakralicek: Očista byla super, diplom jsem si udělila, byla...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Děkuji za vaše recepty, mám 7 kg dole (72 let)

Zdeňka H.: Paní Evo. Bude mi 72 let, ráda...
  1. Tak dnes jsem je vyzkoušela, chuťově jsou skvělé, ale při smažení se mi rozpadly na prejt, co tam přidat aby to drželo?

  2. Mně se bohužel na pánvi rozpadaly, nedržely. Tak jsem to dala zapéct do trouby. Chuťově moc dobré.

    • Super, ze jste si poradila, Veroniko.Priste trochu upravit zaklad, aby se to nerozoadalo, udelat treba jeden na zkousku.

  3. U nás to dnes chutnalo všem a móóóc. Dělala jsem dvojitou dávku (aby zbylo na zítřejší svačinu do práce i do školy) a pro masovější chuť jsem přidala nastrouhaný tempeh a rozmixovala jsem jen 1/3 fazolí, rádi “do toho” koušeme. S batádovo-květákovou kaší zahuštěnou vločkama. Ani chlapi nepotřebovali dochutit. Prý to můžu dělat častěji! Díky! Mňam!

  4. Hezký večer. Právě jsem si opsal recept a už se těším jak si pochutnám. Zřejmě, ale přidám trošku čili papriky. Moc děkuji Petr Caha

    • Tak dejte vědět, jak vám chutnalo, Petře. Můj muž si taky rád moje recepty vylepšuje o různé čili, pepře a jiné pikanterie 🙂

  5. Zobrazit všech 11 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMiso polévka s kysaným zelím
Další článekTempeh v těstíčku