- 1/2 hrnku bílé rýže
- 1 hrnek jahel
- 3 hrnky vody
- špetka soli
- 1 cibule na velké kusy
- 1 mrkev na dlouhé nudličky
- 1 hrnek zelí na jemné nudličky
- 1 hrnek dýně na velké dlouhé nudličky
- koření: sladká paprika, pepř
- olej
- 1 lžička sojové omáčky
- pražené slunečnicové semínko na ozdobení
- kvašená zelenina na oblohu
- salát: rukola, polníček, ledový salát a umeocet
Jak připravit bramborovou kaši z jáhel a rýže
- Propláchneme rýži a jáhly ve studené vodě a dáme vařit do trojnásobku studené vody se špetkou soli. Vaříme na mírném plameni do vstřebání vody.
- Cibuli, mrkev a zelí pokrájíme očistíme a pokrájíme na velké dlouhé kusy, jen zelí na jemno.
- Ve woku rozpálíme olej, vhodíme cibuli a ihned osolíme.
- Za stálého míchání přihodíme dýni, mrkev a zelí, špetku pepře a sladkou papriku.
- Orestujeme, podlijeme malou trošku vody (dvě lžíce), přidáme trochu sojové omáčky, promícháme a za občasného míchání orestujeme do křupava.
- Mezitím opláchneme a pokrájíme polníček, rukolu a ledový salát. Pomačkáme s trochou umeocta a máme salát připravený.
- Hotové obilí rozmixujeme na hladkou kaši a podáváme s restovanou zeleninou z woku, salátem a kvašenou zeleninou.
- Ozdobíme praženým slunečnicovým semínkem a čerstvou petrželovou natí.
Praktické
- Začněte vařením obilí, všechno ostatní si připravíte v mezičase. Takto připravené jídlo máte do 30 minut na stole.
Kombinujeme
- Pokud přidáme luštěninu, dostaneme kompletní talíř.
Obměna
- Zeleninu můžeme jakkoli obměnit podle aktuálních zásob.
Děti
- Pokrm je vhodný pro děti již od 1 roku, jen ubereme olej, sůl, koření a sojovou omáčku. Ideálně jim ze stejných surovin uvaříme v malém hrnečku vedle, případně uvaříme jídlo společně a dospělému dochutíme.
Komentáře
KAŠE Z RÝŽE A JÁHEL
ŘEDKVIČKY
PICKLES Z ČERVENÉ ŘEPY
ZELENINA VE WOKU
SMAŽENÉ ŽAMPIONY
ČOČKOVY SALÁT
čočka
Cibule
Rajčátko
Umeocet
Pepř
Olivový olej
MŇÁÁÁAM ♥️
Oblíbená kaše před rodinným výletem na Dobrošov 🙂