Takovéhle kaše jsme si dávali první tři roky jiného vaření na snídani. Od té doby, co snídáme jen polévky, dáme si takovou kaši s chutí občas na večeři. Tahle kombinace se obzvlášť vyvedla a kaše z jahel a rýže byla k nerozeznání od bramborové kaše, jakou znám z dětství. A pozor - zase to byla rychlovka!
Ingredience
pro 4 porce
  • 1/2 hrnku bílé rýže
  • 1 hrnek jahel
  • 3 hrnky vody
  • špetka soli
  • 1 cibule na velké kusy
  • 1 mrkev na dlouhé nudličky
  • 1 hrnek zelí na jemné nudličky
  • 1 hrnek dýně na velké dlouhé nudličky
  • koření: sladká paprika, pepř
  • olej
  • 1 lžička sojové omáčky
  • pražené slunečnicové semínko na ozdobení
  • kvašená zelenina na oblohu
  • salát: rukola, polníček, ledový salát a umeocet

Jak připravit bramborovou kaši z jáhel a rýže

  1. Propláchneme rýži a jáhly ve studené vodě a dáme vařit do trojnásobku studené vody se špetkou soli. Vaříme na mírném plameni do vstřebání vody.
  2. Cibuli, mrkev a zelí pokrájíme očistíme a pokrájíme na velké dlouhé kusy, jen zelí na jemno.
  3. Ve woku rozpálíme olej, vhodíme cibuli a ihned osolíme.
  4. Za stálého míchání přihodíme dýni, mrkev a zelí, špetku pepře a sladkou papriku.
  5. Orestujeme, podlijeme malou trošku vody (dvě lžíce), přidáme trochu sojové omáčky, promícháme a za občasného míchání orestujeme do křupava.
  6. Mezitím opláchneme a pokrájíme polníček, rukolu a ledový salát. Pomačkáme s trochou umeocta a máme salát připravený.
  7. Hotové obilí rozmixujeme na hladkou kaši a podáváme s restovanou zeleninou z woku, salátem a kvašenou zeleninou.
  8. Ozdobíme praženým slunečnicovým semínkem a čerstvou petrželovou natí.

Praktické

  • Začněte vařením obilí, všechno ostatní si připravíte v mezičase. Takto připravené jídlo máte do 30 minut na stole.

Kombinujeme

  • Pokud přidáme luštěninu, dostaneme kompletní talíř.

Obměna

  • Zeleninu můžeme jakkoli obměnit podle aktuálních zásob.

Děti

  • Pokrm je vhodný pro děti již od 1 roku, jen ubereme olej, sůl, koření a sojovou omáčku. Ideálně jim ze stejných surovin uvaříme v malém hrnečku vedle, případně uvaříme jídlo společně a dospělému dochutíme.

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Letos úspěch na entou

Neli: Stromeček čeká v kýbli s vodou na balkoně,...

Zbavila jsem se zánětu v rameni

Jitka M.: srdečně Vás zdravím a děkuji Vám za spoustu...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Jsem moc ráda, že jsem do sebe za kurz investovala

Giana: Váš kurz se mi moc líbí. Jídla jsou...

Neuvěřitelných 13 cm v pase dole!

Iveta: Od začátku ledna mám 5 kg dole, díky...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Konečně mě přešly chutě na sladké “z nudy”

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Váš web mě stále obohacuje

Katka: Váš web mi přináší zajímavé články, obohacuje mne...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Všichni ostatní si všimli, že jsem zhubla

Vera: Mám teď za sebou týdenní pobyt s našimi studenty,...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

  1. Hurá, dnes jsem dělala s kokosovou smetanou a málem mi starší uvěřil, že je to bramborová kaše (barva zvítězila). Ale jela mu velice, přidával si. a že na tom nebyla ta zelenina, dal si zbyteček nasladko. Měli jsme s roládou se špenátem.

    • Můžete je smíchat, pokud to bude bílá rýže a jáhly, to se pak vaří stejně dlouho.

    • To jsem asi nedopsala nějakou myšlenku nebo odpovídala na úplně jiný komentář :-))) Dám to pryč, díky.

  2. Zobrazit všech 7 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPozvánka na prodejní výstavu Ezotera
Další článekStrava pro jaro