Takovéhle kaše jsme si dávali první tři roky jiného vaření na snídani. Od té doby, co snídáme jen polévky, dáme si takovou kaši s chutí občas na večeři. Tahle kombinace se obzvlášť vyvedla a kaše z jahel a rýže byla k nerozeznání od bramborové kaše, jakou znám z dětství. A pozor - zase to byla rychlovka!
Ingredience
pro 4 porce
  • 1/2 hrnku bílé rýže
  • 1 hrnek jahel
  • 3 hrnky vody
  • špetka soli
  • 1 cibule na velké kusy
  • 1 mrkev na dlouhé nudličky
  • 1 hrnek zelí na jemné nudličky
  • 1 hrnek dýně na velké dlouhé nudličky
  • koření: sladká paprika, pepř
  • olej
  • 1 lžička sojové omáčky
  • pražené slunečnicové semínko na ozdobení
  • kvašená zelenina na oblohu
  • salát: rukola, polníček, ledový salát a umeocet

Postup

  1. Propláchneme rýži a jáhly ve studené vodě a dáme vařit do trojnásobku studené vody se špetkou soli. Vaříme na mírném plameni do vstřebání vody.
  2. Cibuli, mrkev a zelí pokrájíme očistíme a pokrájíme na velké dlouhé kusy, jen zelí na jemno.
  3. Ve woku rozpálíme olej, vhodíme cibuli a ihned osolíme.
  4. Za stálého míchání přihodíme dýni, mrkev a zelí, špetku pepře a sladkou papriku.
  5. Orestujeme, podlijeme malou trošku vody (dvě lžíce), přidáme trochu sojové omáčky, promícháme a za občasného míchání orestujeme do křupava.
  6. Mezitím opláchneme a pokrájíme polníček, rukolu a ledový salát. Pomačkáme s trochou umeocta a máme salát připravený.
  7. Hotové obilí rozmixujeme na hladkou kaši a podáváme s restovanou zeleninou z woku, salátem a kvašenou zeleninou.
  8. Ozdobíme praženým slunečnicovým semínkem a čerstvou petrželovou natí.

Praktické

Začněte vařením obilí, všechno ostatní si připravíte v mezičase. Takto připravené jídlo máte do 30 minut na stole.

Kombinujeme

Pokud přidáme luštěninu, dostaneme kompletní talíř.

Obměna

Zeleninu můžeme jakkoli obměnit podle aktuálních zásob.

Děti

Pokrm je vhodný pro děti již od 1 roku, jen ubereme olej, sůl, koření a sojovou omáčku. Ideálně jim ze stejných surovin uvaříme v malém hrnečku vedle, případně uvaříme jídlo společně a dospělému dochutíme.

ZDARMA: Seriál "Hubneme do plavek"

Měníme jídelníček a hubneme do plavek

Tipy na hubnutí, strava během dovolené, vliv léta na naše tělo, jak na letní jídelníček, nejčastější letní chyby, VIDEO:Hubneme do plavek (vidělo už 3 000 lidí)

 

Zjistit více

2 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

SDÍLEJTE PŘÍSPĚVKY - získejte členství v Klubu JJ nebo jeho prodloužení. Jak to funguje?
Autorem článku je Eva
Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh