- ječmen
- vlašské ořechy
- červené radicchio (salátová čekanka)
- hlíva
- česnek
- pepř
- sůl
- olej
Jak připravit podzimní ječmen se zeleninou, hlívou a ořechy
- V sekáčku nasekejte hlívu, přidejte nasekané ořechy u dejte osmahnout s česnekem na pánev s olejem.
- Nasekejte radicchio a nechte si stranou pár lžic na posypání talíře.
- Poté přidejte vařený ječmen a radicchio. Podlijte trochou vody a promíchejte.
- Opepřete a posypte syrovým radicchiem a jako ozdobu použijte kusy ořechů.
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart
Praktické
- Bez ječmene vhodné i na těstoviny.
- Radicchio tepelnou úpravou ztrácí svojí krásnou barvu, proto nechte pár červených listů na ozdobu talíře.
- Pro verzi bez lepku podávejte s bezlepkovou obilovinou.
Obměna
- Místo ječmene můžete přidat jakékoliv obiloviny nebo těstoviny.
- Místo hlívy můžete použít jakékoliv houby.
Děti
- S menším množstvím oleje a soli a bez pepře vhodné pro děti od 2 let.
- Pozor na kusy ořechů.
PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!
Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dobrý den,
pozor, pozor, nějak se Vám u receptu objevilo označení “bez lepku”!