Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Houby

Podzimní ječmen

Uvařeno
bez sóji
sezóna podzim

Podzimní ječmen se zeleninou, hlívou a ořechy – skvělá rychlovka plná chutí a zdravých surovin, kterou zvládnete snadno i v nabitém pracovním dni.

Ingredience
  • ječmen
  • vlašské ořechy
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • hlíva
  • česnek
  • pepř
  • sůl
  • olej

Pepa si neuměl představit život bez masa nebo rohlíků. Jak to jeho žena dokázala, ž...

Jak připravit podzimní ječmen se zeleninou, hlívou a ořechy

  1. V sekáčku nasekejte hlívu, přidejte nasekané ořechy u dejte osmahnout s česnekem na pánev s olejem.
  2. Nasekejte radicchio a nechte si stranou pár lžic na posypání talíře.
  3. Poté přidejte vařený ječmen a radicchio. Podlijte trochou vody a promíchejte.
  4. Opepřete a posypte syrovým radicchiem a jako ozdobu použijte kusy ořechů.
Nafouklá po Vánocích?
Pojďte si dát 14 denní restart. Spravíme trávení a dáme tělo do kupy po svátcích!
Chci lednový restart

Praktické

  • Bez ječmene vhodné i na těstoviny.
  • Radicchio tepelnou úpravou ztrácí svojí krásnou barvu, proto nechte pár červených listů na ozdobu talíře.
  • Pro verzi bez lepku podávejte s bezlepkovou obilovinou.

Obměna

  • Místo ječmene můžete přidat jakékoliv obiloviny nebo těstoviny.
  • Místo hlívy můžete použít jakékoliv houby.

Děti

  • S menším množstvím oleje a soli  a bez pepře vhodné pro děti od 2 let.
  • Pozor na kusy ořechů.

PS: Povánoční kila, únava nebo lenora. Známe to!

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

7 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Petr Zuda
6. 12. 2024

Dobrý den,
pozor, pozor, nějak se Vám u receptu objevilo označení “bez lepku”!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Tofu na fenyklu

Připrav si lahodné tofu na fenyklu s pikantní omáčkou plnou exotických chutí. Tofu pečené do křupava a podávané s rýží nebo nudlemi je skvělou alternativou...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Nožičky z hlívy v omáčce citronette

Někdy se poštěstí a sežene se hlíva, která má silnější nožičky, které jdou krájet na plátky. Hned jsem toho využila a připravila tuto rychlovku, která nás ...

Dýňová smaženice

Rychlý recept, který v nouzi potěší i s plackou nebo chlebem. Skvělá volba, pokud máte málo času na vaření. Tento pokrm vás určitě zasytí a nemusíte stát d...

Zimní donabe

Zajímavý recept na zimní donabe plný zdravých ingrediencí jako je tofu, rýže a různé druhy zeleniny. Stačí smíchat ingredience, nechat vařit a pak si lahod...

Veganská flákota

Pokud si v kuchyni rádi hrajete, pak je tento recept přesně pro vás. Marinovaná hlíva chytne perfektní masovou konzistenci a červená řepa se postará o zbyt...