Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva hotové a velmi chutné.
Ingredience
pro 4 porce
  • 3 hrnky vařeného kuskusu
  • 2 hrsti kopřiv, bršlice a česnáčku
  • 4 ředkvičky
  • 4 jarní cibulky
  • 1 mrkev
  • kousek křehkého zelí
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • šťáva z jednoho citrónu
  • čerstvá bazalka na ozdobení
  • sůl, případně sojová omáčka

Jak uvařit rychlý kuskus se zeleninou

  1. Oloupeme a omyjeme zeleninu – jarní cibulku nakrájíme na kolečka, mrkev, ředkvičky a zelí na drobno, česnek nasekáme na maličké kousky.
  2. Divokou zeleninu opláchneme, necháme okapat na sítku a nasekáme na drobno.
  3. V pánvi rozpálíme olej, vložíme na něj bílou část jarní cibuky, osolíme a restujeme.
  4. Přidáme pokrájenou mrkev, zelí a česnek a společně orestujeme.
  5. Když je zelenina osmahnutá, přidáme divokou zeleninu, promícháme a vypneme.
  6. Do hotové zeleninové směsi přidáme vařený kuskus, ředkvičky, zelenou část jarní cibulky, šťávu z citrónu a promícháme.
  7. Ochutnáme a podle potřeby ne/přidáme sojovou omáčku.
  8. Na závěr ozdobíme bazalkou.

Praktické

  • Pokud nemáte kuskus ještě uvařený, jednoduše jej dejte do hrnce, zalijte vroucí vodou, přidejte špetku soli a kapku oleje a nechte stát pod pokličkou. Než bude zelenina orestovaná, bude připravený. Stačí ho promíchat a přidat k zelenině.
  • Nebojte se, že je plané zeleniny moc, jakmile se přidá k osmahnuté zelenině, slehne a bude ji maličko. Na naší fotce je také sotva znát, že tam nějaká divoká zelenina je a to jí bylo plné síto.

Obměna

  • Do kuskusu můžete přidat svoje oblíbené koření a bylinky.
  • Planou zeleninu použijte podle momentální nabídky v přírodě a vaší chuti – můžete dát jen kopřivu, nebo zkombinovat jiné divoké zeleniny jako je žabinec, jitrocel, řebříček apod.

Děti

  • Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1 roku, pokud ubereme dochucovadla.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKouzlo kvásku, Dagmar Lužná – křest nové knihy v Praze 11.5. 2019
Další článekProč na jaře některé děti moc nejedí a jiné stonají