Potřebujete lehkou večeři, na které si pochutnáte a bude raz dva hotová? Pak sáhněte po bulguru, tofu a aktuální zelenině. Tohle jídlo bylo za pár minut na stole a stejně rychle zmizelo z talířů.
Ingredience
pro 4 porce
  • 1 hrnek bulguru
  • 2 hrnky vody
  • 1 balíček tofu
  • 1 červená cibule
  • 1/2 cukety
  • hrst čerstvého hrášku
  • hrst medvědího česneku
  • hrst bršlice kozí nohy
  • 1/2 pórku
  • olej
  • sůl
  • špetka římského kmínu

Postup

  1. Odměříme vodu a bulgur, dáme vařit vodu, očistíme a narájíme zeleninu.
  2. Bulgur dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobkem vroucí vody, přidáme špetku soli a 2 minuty povaříme.
  3. Po dvou minutách vypneme a necháme pod pokličkou 15 minut dojít.
  4. Mezitím ve woku osmahneme na oleji cibuli se solí do zlatova.
  5. Přidáme ostatní zeleninu, tofu a koření. Krátce společně orestujeme.
  6. Když je zelenina hotová, přidáme hotový bulgur a promícháme.
  7. Zcela na závěr vmícháme nasekaný medvědí česnek a bršlici.
  8. Podáváme teplé s posypkou z pažitky.

Obměna

  • Podle aktuálních zásob si upravte složení zeleniny, bylinky a koření. Vždycky to bude rychlá dobrota.
  • Můžete ještě dochuit kapkou sojové omáčky nebo umeocta, případně připravit smetanovou verzi pomocí rostlinné smetany přidané na závěr.
  • Výraznější a masovější chuť dostanete, pokud použijete ochucené tofu (smažené, uzené, s řasou apod.)

Děti

Tento pokrm je vhodná pro děti od 1,5 roku. Budeme šetřit se solí a kořením.

I v 67 letech lze jíst zdravě!

Zachoptik: Dobrý den, 14 dní je za mnou. Je...

Už nikdy nechci zpět: konečně se cítím se fit

Evacernosk: Děkuji za tento kurz, přesto že jsem dané...

JJ je pro mě hodnotným zdrojem věrohodných informací

Katka: Ačkoliv maso a vajíčka mám moc ráda, články...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Kurz mě nakopl a konečně přemýšlím o tom, co jím

Lucka: Ahoj Evi a Helí, byly jste úžasné a...

Celý kurz shrnu jedním slovem: DĚKUJI

Alenka: Milá Evi, celý kurz bych shrnula jedním slovem,...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Začíná mi ujídat můj muž masožrout!

Silvushe: Můj muž "masožrout" začíná ochutnávat a chutná mu! S...

Jsem na vašich stránkách závislá

Miluše: Miluji Jíme Jinak! Jsem na vašich stránkách závislá...

4 kg dole a jsem plná radosti a sebevědomí

Ajka: Manžel a syn, světe div se si oblíbili...

Jídelníček z kurzu si můj muž velmi chválil, i když podobně vařím už 10 let

Evakostrnova: Jedlá sú fantastické, klobúk dole, varím podobné už...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Děti nepoznaly, že je to zdravé

Alena: můj 6letý masař nepoznal, že sekaná není z masa,...

Dokonce i dcera jídlo snědla – to je velký úspěch!

Hanka: Odpoledne jsem se dívala na Vaše vaření, vypadalo...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

3 komentáře. Jak to vidíte vy? Napište komentář.

  1. Zdravím všechny ! -:) Jsem tady nováčkem, ale tenhle recept je dobrůtka. Trochu jsem musela bršlici v zahrádce pohledat, protože sobotní sluníčko nás naladilo na úklid zahrady, ale je to opravdu vytrvalý plevel a tak jsem ho našla celkem rychle…..Maso mi nechybí i když musím zatím vyvářet i pro masožravce, ale přes týden vkládám zdravé recepty bez upozornění a nacházím vylízaný talíř…..teda ten od synátora . -:)
    Tak teď jdu na výrobu paštiky z cizrny . Moc děkuji za podrobné vedení a těším se na další jídelníčky . Helena

    • Záleží, kolik a jak hladových lidí s tím chcete nasytit. V tomto receptu je to uvedeno pro čtyři porce, podle potřeby si uberte. Bulgur dost nabude, na dvojnásobný objem.

  2. Zobrazit 3 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekHubneme do plavek – letos s online vařením!
Další článekOnline vaření 1 – Květáková polévka, fazole na paprice, celozrnné noky a nishime