Zeleninová varianta thajské polévky. Úžasně voní a chutná a na své si přijdou hlavně milovníci pikantních chutí.
Ingredience
pro 4 porce
2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
1 polévková lžíce sezamového oleje
1 mrkev
10 cm cukety
3 stroužky česneku
kousek zázvoru (asi 3 cm)
červená kari pasta (dle chuti, já dávám 1 lžičku a je to štiplavé)
1 lžíce tamari + sůl na ochucení
1 lžička sirupu
600 ml vody
400 ml kokosového mléka
sušené listy kafírové limety
čerstvý koriandr i se stonky + na ozdobení
šťáva z 1/2 limety
5 žampionů (volitelné)
jarní cibulka
rýžové nudle do polévky
Jak připravit thajskou krémovou polévku
V hrnci rozehřejeme slunečnicový i sezamový olej a orestujeme kari pastu. Potom přidáme nakrájenou mrkev, cuketu, česnek a zázvor, orestujeme, zalijeme vodou, ochutíme tamari, solí, přihodíme koriandr i se stonky, listy z kafírové limety a vaříme.
Až je zelenina měkká, polévku rozmixujeme. Poté zalijeme kokosovým mlékem, přihodíme nakrájené žampiony a ještě cca 10 minut vaříme.
Dochutíme šťávou z limety, sirupem, popřípadě ještě dosolíme pomocí tamari.
Nudle uvaříme dle návodu na obalu, dáme na talíř, zalijeme polévkou a zdobíme koriandrem, jarní cibulkou a plátkem limetky.
Praktické
Pokud chcete vydatnou obědovou polévku, připravte si do ní ještě restované tofu.
Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové nudle.
Pro verzi bez sóji použijte místo sojové omáčkytamarivíce soli nebo nesójovou slanou přírodní omáčku, např. hrachovou.
Obměna
Pokud nechcete polévku pálivou, zkuste dát místo červené kari pasty zelenou, je mnohem jemnější, ale stále dá polévce „šmrnc“.
V sezóně můžete do polévky nakrájet i rajčátka či papriky.
Druh nudlí můžete obměnit podle chuti a stavu zásob. Můžete použít např. skleněné, batátové, pšeničné atd.
Děti
Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
„Jediná“
Ty jediná jsi byla,
pak někam jsi se ztratila.
Stojím před zrcadlem je ráno,
přemýšlím, bude nám dnes dáno.
Pak objevila jsi se znovu,
máme štěstí, můžeme putovat spolu.
Vynikající exotická záležitost od Klárky 🌻 Polévka je plná rozmanitých chutí, které se vzájemně doplňují a v puse se pak propojí do dokonalého zážitku. Jsem nadšen toto je moje polévka číslo 40 z webu Jíme Jinak, pestrost=radost 😀
Klárko moc děkuji za skvělý zážitek, polévku zařazuji mezi své oblíbené 🙏
Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?
I my se vás musíme zeptat na cookies
Naše stránky používají k ukládání drobných údajů cookies. Váš souhlas s jejich použitím nám pomáhá tvořit lepší obsah, přehlednější stránky a více vám porozumět. Nesouhlas může způsobit, že stránky nepoběží správně a nebudete z nich mít takovou radost :-)
Funkční nastavení potřebujeme
Vždy aktivní
Díky nim stránky správně fungují a vy z nich máte radost.
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky pro lepší obsah
Protože souhrnně víme, kolik lidí k nám chodí, co u nás čtou a kde máme stránky vylepšit.Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing a Videa
Snažíme se vám nabízet upoutávky na programy a témata, které vás zajímají. Bez zaškrtnutí budeme věštit z křišťálové koule :-) Pokud nesouhlasíte, nemohou se zobrazit ani video přehrávače.
Dobry den, v receptu pisete o nahrazeni sojove omacky hrachovou. Co to je za omacku?
Je to vlastně omáčka vyráběná stejným způbem, jen místo sóji je použitý hrách🙂
„Jediná“
Ty jediná jsi byla,
pak někam jsi se ztratila.
Stojím před zrcadlem je ráno,
přemýšlím, bude nám dnes dáno.
Pak objevila jsi se znovu,
máme štěstí, můžeme putovat spolu.
Vynikající exotická záležitost od Klárky 🌻 Polévka je plná rozmanitých chutí, které se vzájemně doplňují a v puse se pak propojí do dokonalého zážitku. Jsem nadšen toto je moje polévka číslo 40 z webu Jíme Jinak, pestrost=radost 😀
Klárko moc děkuji za skvělý zážitek, polévku zařazuji mezi své oblíbené 🙏