Salát z čerstvé zeleniny s trochou kvašené je výborná jarní kombinace.

Ingredience
pro 4 porce
  • 2 ks vodnice – kulaté bílé ředkve
  • 6 ks ředkviček
  • asi půl hrnku kysaného bílého zelí
  • několik listů čerstvého baby špenátu
  • 3 lžíce rostlinné smetany
  • 1 lžička pikantní hořčice
  • lžička umeocta

Postup

  1. Vodnici nastrouháme na hrubém struhadle, ředkvičky nakrájíme na proužky, špenát omyjeme a necháme okapat.
  2. Kysané zelí trochu pokrájíme.
  3. V hrnku dohladka rozmícháme rostlinou smetanu s hořčicí a umeoctem.
  4. Zálivku důkladně smícháme se zeleninou a přidáme lístky baby španátu.

Obměna

Místo vodnice můžeme použít daikon. Místo lístků baby špenátu rukolu či polníček…. Můžete přizdobit i naklíčenou čočkou, mungem nebo řeřichou.

Děti

Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let, hořčici vynecháme.

Děkuji za to, že jste normální ženské, a předkládáte to nejlepší, k čemu jste se dopracovaly

Renča: Prochechtala kus včerejšího dne při pročítání webu JJ...

Jíme Jinak působí na všech úrovních

Michjana: Náš mladší syn (15) si minulý týden přerovnal...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

Nejlepší knedlíčky

Lenka: Tyto knedlíčky jsou chuťově snad nejlepší, jaké jsem...

Překvapilo mě, jak je jídlo rychle hotové

Pavlína: Velice příjemně mě překvapilo, jak je jídlo rychle...

Moje hmotnost je konečně stabilní

Iva V.: Ahoj Evi, já jsem úplně nadšená ze...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Nechutná mi sladké: to jsem ani nemyslela, že se někdy stane

Katchenka: Velkou inspirací na to, co vařit, mi jsou...

Dáváte mi pocit, že jsem doma

Tammy: Pocit, že jsem doma. Nebo u kámošky na...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Jak krásný je svět, když máte zdraví

Vladka: Holky, chci Vám napsat krátký komentář. Byla jsem...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Díky vám mohu něco udělat pro zdraví sebe i svých blízkých

Zdeňka H.: Velice ráda vařím z Vašich receptů, naposledy to...

JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani popsat

Miluše: JJ má pro mě kouzlo, které nejde ani...

Díky vám jsem začala po 20 letech snídat!

Duetka: Jídlo je úplně skvělé. Díky vám Evi konečně...

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRychlá krémová polévka z kopřiv a cukety
Další článekČlověk se musí vyznat sám v sobě