Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Salát s limetkovou zálivkou a vlčím mákem

Uvařeno
bez sóji
sezóna léto

Vlčímu máku se u nás na zahradě daří lépe než všem původně plánovaným květinám a zelenině. A protože jeho lístky jsou krásně barevné a jedlé, přidáváme je všude tam, kde jim neublíží teplo a kde budou krásně vypadat. Jejich chuť je tak jemná, že je tam spíš uvidíte než ucítíte. Na návštěvu to rozhodně udělá dojem.

Ingredience
pro 4 porce
  • 2 listy hlávkového salátu
  • 2 ředkvičky
  • 2 polníčky
  • 2 listy ledového salátu
  • 4 květy vlčího máku
  • 2 lžíce rostlinného jogurtu
  • šťáva z 1/2 limetky

Přestože nejsem nováček a jsem tu s vámi už dva roky, mám se pořád co učit a letos jsem se naučila naprosto zásadní v...

Postup
  1. Omyjeme zeleninu a nakrájíme na menší kusy, ředkvičky nakrájíme na plátky.
  2. Z květů vlčího máku obereme jen květní plátky, středy s pylovými tyčinkami a pestíky odstraníme.
  3. Do mísy dáme všechnu pokrájenou zeleninu, přidáme jogurt a šťávu z limetky a dobře promícháme.

Obměna

Ráda přidávám čerstvé bylinky. Do takového salátu přidávám jednou kopr, jindy koriandr nebo čerstvou mátu. Prostě co zahrada dá.

Děti

Salát dáváme dětem cca od 2 let, menším dětem dáme syrovou zeleninu zvlášť. Ředkvičky většinou malé děti odmítají.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vidíte, Neli, a já měla pocit, že už jsou na stránkách naše mističky okoukané. Jenže další nádobí už by ani nebylo kam dát :-)

Evičko, vy tedy máte zásobu nádherných mističek, tvarů barev talířů, to je vždy slast pohledět :)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

17
43

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...
17
31

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu, když...
10
3

Nakládaný patizon à la kvašáky

Patizonové kvašáky jsou snadné na výrobu a je to skvělý způsob, jak zužitkovat nadúrodu nebo jak zpracovat tužší kousky. Patizon sám o sobě nemá výraznou c...

Nakládané smrkové výhonky

Smrkové výhonky jsou léčivé. Můžete z nich připravit sirup, med, naložit je do alkoholu. Nebo jako my do octa a udělat si takové falešné kapary ze smrkovýc...

Nakládané modřínové výhonky

Z modřínu se dělají sirupy i tinktury. Léčí se s nimi klouby, revma, záněty horních cest dýchacích,  žlučník, játra i ledviny. Mírnější účinek má tento kon...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....