Vyzkoušejte tuto výtečnou středomořskou roládu, kterou spolehlivě okouzlíte každou návštěvu. Recept je velmi přizpůsobitelný, náplň můžete obměňovat jak vás napadne, možnosti jsou nekonečné. Buďte kreativní!

Ingredience
  • 500 g semola rimacinata – semolinová mouka jemná
  • 120 g kvásku lievito madre
  • 10 g soli
  • 225 ml vlažné vody
  • sušená rajčata
  • kapary
  • oregáno
  • rozmarýn
  • slunečnicová semínka
  • česnek
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • černé olivy
  • petrželová nať

Jak připravit plněný středomořský chléb Coccoi

  1. V míse promíchejte mouku se solí a přidejte část vody. Hněťte důkladně rukama, pak těsto zakryjte a nechte 30 minut odpočívat. Potom přidejte zbytek vody a pracujte s těstem následovně: dlaní ho táhněte od středu směrem nahoru. Těsto se zpočátku může trhat, ale ničemu to nevadí. Po několika minutách hnětení se těsto začne měnit, změkne a v tu chvíli můžete přidat po kouskách lievito madre. Pak znovu důkladně hněťte. Když je těsto hladké a lesklé, zabalte ho a nechte odpočívat.
  2. Mezitím, co těsto odpočívá, si připravte náplň. Namočte sušená rajčata, připravte bylinky, nasekejte česnek, opražte semínka, nasekejte kapary a olivy. Poté vše promíchejte, zakápněte trochou oleje, osolte a opepřete.
  3. Po uplynutí 30 minut těsto rozválejte na pečící papír do tvaru obdélníku, posypte náplní a srolujte viz foto níže. Po vytvarování role ji podélně rozřízněte a vzniklé dva pruhy stočte do podoby copu. Postup vidíte na fotografiích. Uzavřete konce a vložte do dobře zakryté nádoby a nechte přes noc v chladničce. Ráno rolku vyndejte z lednice a nechte ji na lince po dobu 1-2 hodin, až poté upečte. Předehřejte troubu na maximální teplotu a roládu pečte asi 40 minut.

Praktické

  • Pokud nechcete čekat do druhého dne, nechte připravenou roládu kynout na lince alespoň 5 hodin a potom upečte.

Obměna

  • Náplň si můžete upravit podle vaší chuti a fantazie.
  • Bez použití náplně můžete připravit z tohoto těsta klasický sardinský chléb Coccoi. Je velmi krásný na pohled, takže nůžky do ručky a vykrajujte z těsta typické tvary.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Hubnu i bez cvičení! (Alena)

Musím sa priznať, že počas tejto výzvy som sa...

Neskutečně dobré, tohle stravování je prostě dokonalé! (Slavkast)

Slavkast: Neskutečně dobré, bílá omáčka se žampiony a rozmanitou...

Uzdravila jsem se z těžké nemoci a energii bych mohla rozdávat (Božena)

Božena: Skončila jsem kurs Hubneme do plavek. Míry...

Mám takovou radost a takový příval energie, že si to nemohu nechat pro sebe (Jana)

Jana: Ahoj Evi, mám takovou radost a takový příval...

Už vím, jak na to (Eva)

Evacernosk: Evičko a Romane, mám vás oba ve své...

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Odložila jsem nejen kila, ale i léky na vysoký tlak, cholesterol a dokonce antidepresiva (Dagmar)

Dagmar: Pročítám si stránky Jíme Jinak jako každý večer...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Po 10 dnech jsem zhubla 2,5 kg, nechybí mi káva ani sladké (Zdenka)

Zdenka: Milá Evo, po 10 dnech do plavek jsem...

Bez vás bych byla ztracená

Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

Naučili jste mě, že jídlo není jen o obživě, ale také o radosti a potěšení

Lenka: Jsem přesvědčená, že člověku se dostávají informace, které...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

poděkování

Vaše stránky jsou pro mě velkým přínosem, právě procházím...

Zůstávám definitivně u tohoto stravování (Olga)

Olga: Dobrý den, co mne napadá na konci kurzu...
  1. Pracujem s LM aj ražným kváskom. Kľudne dajte 1,5 PL ražného kvásku, ktorý zodpovedá množstvu 120 g ML. Len rátajte s tým že pri kvásku je kysnutie trochu iné, nakoľko je to raž a nie pšenica. A chuť bude trochu viac chlebovejšia

  2. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKaštanové střapáče
Další článekSlepice se dočkají v roce 2027