Vyzkoušejte tuto výtečnou středomořskou roládu, kterou spolehlivě okouzlíte každou návštěvu. Recept je velmi přizpůsobitelný, náplň můžete obměňovat jak vás napadne, možnosti jsou nekonečné. Buďte kreativní!

Ingredience
  • 500 g semola rimacinata – semolinová mouka jemná
  • 120 g kvásku lievito madre
  • 10 g soli
  • 225 ml vlažné vody
  • sušená rajčata
  • kapary
  • oregáno
  • rozmarýn
  • slunečnicová semínka
  • česnek
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • černé olivy
  • petrželová nať

Jak připravit plněný středomořský chléb Coccoi

  1. V míse promíchejte mouku se solí a přidejte část vody. Hněťte důkladně rukama, pak těsto zakryjte a nechte 30 minut odpočívat. Potom přidejte zbytek vody a pracujte s těstem následovně: dlaní ho táhněte od středu směrem nahoru. Těsto se zpočátku může trhat, ale ničemu to nevadí. Po několika minutách hnětení se těsto začne měnit, změkne a v tu chvíli můžete přidat po kouskách lievito madre. Pak znovu důkladně hněťte. Když je těsto hladké a lesklé, zabalte ho a nechte odpočívat.
  2. Mezitím, co těsto odpočívá, si připravte náplň. Namočte sušená rajčata, připravte bylinky, nasekejte česnek, opražte semínka, nasekejte kapary a olivy. Poté vše promíchejte, zakápněte trochou oleje, osolte a opepřete.
  3. Po uplynutí 30 minut těsto rozválejte na pečící papír do tvaru obdélníku, posypte náplní a srolujte viz foto níže. Po vytvarování role ji podélně rozřízněte a vzniklé dva pruhy stočte do podoby copu. Postup vidíte na fotografiích. Uzavřete konce a vložte do dobře zakryté nádoby a nechte přes noc v chladničce. Ráno rolku vyndejte z lednice a nechte ji na lince po dobu 1-2 hodin, až poté upečte. Předehřejte troubu na maximální teplotu a roládu pečte asi 40 minut.

Praktické

  • Pokud nechcete čekat do druhého dne, nechte připravenou roládu kynout na lince alespoň 5 hodin a potom upečte.

Obměna

  • Náplň si můžete upravit podle vaší chuti a fantazie.
  • Bez použití náplně můžete připravit z tohoto těsta klasický sardinský chléb Coccoi. Je velmi krásný na pohled, takže nůžky do ručky a vykrajujte z těsta typické tvary.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Mám dole 3 kg a 3 cm v pase (Veve)

Veve: Evi, chci vám poděkovat za krásně připravený kurz....

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Cítím se skvěle a 4 kg za 10 dní je super výsledek (Monika)

Monika: Tak mám za sebou půst. Mám sice pouze...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Bez cukru, vajíček, bílé mouky… a takhle výtečné

Magda: Tak, a vánoční cukroví mám dodělané, jupííííííííííííííííííííí. Linecké...

Mojí největší motivací je zdraví (Věra)

Věra: Ahojte všichni, mám za sebou první den a...

Cítím se mnohem líp a lehčeji (Michala)

Michala: Ahoj Evi, jsem dnes v 9. dnu kurzu...

Cítím z klubu tu lásku a pečlivost, s jakou k nám přistupujete

Lenka W.: Dobrý den, Evi, je mi hodně dobře,...

Žádné pálení žáhy a v bříšku krásně. (Kateřina)

Kateřina: Ahoj všichni. Jsem tu absolutní nováček a už...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

Jsem ráda, že jsem do toho šla!

Giana: Chtěla bych moc poděkovat za celé zpracování kurzu,...

To, co děláte, mě obohacuje, inspiruje a učí

Pavla: děkuji Vám za Vaši lásku k jídlu, díky níž...

Po třech dnech kilo dole a hojí se mi akné (Libuše)

Libuše: Ahoj, dnes začínám čtvrtý den a už se...

Na jídlo se těším a vychutnávám si ho (Věra)

Věra: Evi dnes se stalo to čemu jsem skoro...

Vaše chutná jídla obohatila náš stereotypní jídelníček

MoniVr: Dobrý den, mám za sebou polovinu kurzu a...

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...
  1. Pracujem s LM aj ražným kváskom. Kľudne dajte 1,5 PL ražného kvásku, ktorý zodpovedá množstvu 120 g ML. Len rátajte s tým že pri kvásku je kysnutie trochu iné, nakoľko je to raž a nie pšenica. A chuť bude trochu viac chlebovejšia

  2. Zobrazit všech 5 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKaštanové střapáče
Další článekSlepice se dočkají v roce 2027