Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Středomořská roláda z chlebového těsta Coccoi

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Vyzkoušejte tuto výtečnou středomořskou roládu, kterou spolehlivě okouzlíte každou návštěvu. Recept je velmi přizpůsobitelný, náplň můžete obměňovat jak vás napadne, možnosti jsou nekonečné. Buďte kreativní!

Ingredience
  • 500 g semola rimacinata - semolinová mouka jemná
  • 120 g kvásku lievito madre
  • 10 g soli
  • 225 ml vlažné vody
  • sušená rajčata
  • kapary
  • oregáno
  • rozmarýn
  • slunečnicová semínka
  • česnek
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • černé olivy
  • petrželová nať

Babičky a vegan strava, to byla vždycky potíž. Moje vlastní zkušenost mě ale naučila, že to opravdu jde. Někdy je to ...

Jak připravit plněný středomořský chléb Coccoi

  1. V míse promíchejte mouku se solí a přidejte část vody. Hněťte důkladně rukama, pak těsto zakryjte a nechte 30 minut odpočívat. Potom přidejte zbytek vody a pracujte s těstem následovně: dlaní ho táhněte od středu směrem nahoru. Těsto se zpočátku může trhat, ale ničemu to nevadí. Po několika minutách hnětení se těsto začne měnit, změkne a v tu chvíli můžete přidat po kouskách lievito madre. Pak znovu důkladně hněťte. Když je těsto hladké a lesklé, zabalte ho a nechte odpočívat.
  2. Mezitím, co těsto odpočívá, si připravte náplň. Namočte sušená rajčata, připravte bylinky, nasekejte česnek, opražte semínka, nasekejte kapary a olivy. Poté vše promíchejte, zakápněte trochou oleje, osolte a opepřete.
  3. Po uplynutí 30 minut těsto rozválejte na pečící papír do tvaru obdélníku, posypte náplní a srolujte viz foto níže. Po vytvarování role ji podélně rozřízněte a vzniklé dva pruhy stočte do podoby copu. Postup vidíte na fotografiích. Uzavřete konce a vložte do dobře zakryté nádoby a nechte přes noc v chladničce. Ráno rolku vyndejte z lednice a nechte ji na lince po dobu 1-2 hodin, až poté upečte. Předehřejte troubu na maximální teplotu a roládu pečte asi 40 minut.

Praktické

  • Pokud nechcete čekat do druhého dne, nechte připravenou roládu kynout na lince alespoň 5 hodin a potom upečte.

Obměna

  • Náplň si můžete upravit podle vaší chuti a fantazie.
  • Bez použití náplně můžete připravit z tohoto těsta klasický sardinský chléb Coccoi. Je velmi krásný na pohled, takže nůžky do ručky a vykrajujte z těsta typické tvary.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Mária Chrapeková
21. 11. 2020

Pracujem s LM aj ražným kváskom. Kľudne dajte 1,5 PL ražného kvásku, ktorý zodpovedá množstvu 120 g ML. Len rátajte s tým že pri kvásku je kysnutie trochu iné, nakoľko je to raž a nie pšenica. A chuť bude trochu viac chlebovejšia

andreasohajdova0918
20. 11. 2020

Dobrý deň. Je možné túto roládu urobiť aj s raznym kvaskom? Ďakujem za odpoveď

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

klub
2
9

Podzimní dýňové galetky

Tyto dýňové galetky jsou výborné jako rychlé pohoštění, jsou typicky podzimní díky použití dýně. Náplň z ní je opravdu vynikající.

Sváteční předkrm z fazolí Cannellini

Jemný fazolový krém vhodný jako svačina nebo rychlé pohoštění pro návštěvu. Pokud si fazole uvaříte předem, máte výborný dip ke slaným krekrům nebo kváskov...

Slaný koláč – mini quiche

Tento slaný koláč nezklame opravdu nikoho. Je velmi vhodný jako občerstvení na slavnosti a party, protože skvěle chutná i za studena.
klub
3
5

Slaný mini cheesecake (bezlepkový)

Poměrně rychlý bezlepkový recept, který můžete využít jako malý předkrm pro hosty. Pohrajte si z barvami a zdobte povrch dortíků dle vaší fantazie. Sladší ...

Foccacia z žitného kvásku

Není nad to upéct si domácí kváskové pečivo. Tato focaccia je krásně nadýchaná a voní po bylinkách. Skvěle se hodí na večeři k zeleninovému talíři a luštěn...

Pikantní mexická kukuřice se “sýrovou” omáčkou

Jednoduchý a hodně žravý receptík. Takto připravenou kukuřici si můžete přidat k jakémukoliv jídlu nebo si ji dát jako chuťovku na svačinu.