Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Středomořská roláda z chlebového těsta Coccoi

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Vyzkoušejte tuto výtečnou středomořskou roládu, kterou spolehlivě okouzlíte každou návštěvu. Recept je velmi přizpůsobitelný, náplň můžete obměňovat jak vás napadne, možnosti jsou nekonečné. Buďte kreativní!

Ingredience
  • 500 g semola rimacinata - semolinová mouka jemná
  • 120 g kvásku lievito madre
  • 10 g soli
  • 225 ml vlažné vody
  • sušená rajčata
  • kapary
  • oregáno
  • rozmarýn
  • slunečnicová semínka
  • česnek
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • černé olivy
  • petrželová nať

S Ivankou jsem se potkala osobně a nechtělo se mi uvěřit, že tahle krásná, štíhlá a temperamentní žena, žije už někol...

Jak připravit plněný středomořský chléb Coccoi

  1. V míse promíchejte mouku se solí a přidejte část vody. Hněťte důkladně rukama, pak těsto zakryjte a nechte 30 minut odpočívat. Potom přidejte zbytek vody a pracujte s těstem následovně: dlaní ho táhněte od středu směrem nahoru. Těsto se zpočátku může trhat, ale ničemu to nevadí. Po několika minutách hnětení se těsto začne měnit, změkne a v tu chvíli můžete přidat po kouskách lievito madre. Pak znovu důkladně hněťte. Když je těsto hladké a lesklé, zabalte ho a nechte odpočívat.
  2. Mezitím, co těsto odpočívá, si připravte náplň. Namočte sušená rajčata, připravte bylinky, nasekejte česnek, opražte semínka, nasekejte kapary a olivy. Poté vše promíchejte, zakápněte trochou oleje, osolte a opepřete.
  3. Po uplynutí 30 minut těsto rozválejte na pečící papír do tvaru obdélníku, posypte náplní a srolujte viz foto níže. Po vytvarování role ji podélně rozřízněte a vzniklé dva pruhy stočte do podoby copu. Postup vidíte na fotografiích. Uzavřete konce a vložte do dobře zakryté nádoby a nechte přes noc v chladničce. Ráno rolku vyndejte z lednice a nechte ji na lince po dobu 1-2 hodin, až poté upečte. Předehřejte troubu na maximální teplotu a roládu pečte asi 40 minut.

Praktické

  • Pokud nechcete čekat do druhého dne, nechte připravenou roládu kynout na lince alespoň 5 hodin a potom upečte.

Obměna

  • Náplň si můžete upravit podle vaší chuti a fantazie.
  • Bez použití náplně můžete připravit z tohoto těsta klasický sardinský chléb Coccoi. Je velmi krásný na pohled, takže nůžky do ručky a vykrajujte z těsta typické tvary.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Výborný recept, funguje i s žitným kváskem. Všem moc chutnala, opravdu neskutečně voní a chutná! 😘 Rázem jako by se člověk přenesl k moři 👍

Mária Chrapeková
21. 11. 2020

Pracujem s LM aj ražným kváskom. Kľudne dajte 1,5 PL ražného kvásku, ktorý zodpovedá množstvu 120 g ML. Len rátajte s tým že pri kvásku je kysnutie trochu iné, nakoľko je to raž a nie pšenica. A chuť bude trochu viac chlebovejšia

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pizza galetky

Máte chuť na pizzu, ale chcete si zachovat zdravý jídelníček? Vyzkoušejte tento recept na oblíbené galetky, tentokrát s letní, rajčatovou náplní a kešu sýr...

Slaný mini cheesecake (bezlepkový)

Poměrně rychlý bezlepkový recept, který můžete využít jako malý předkrm pro hosty. Pohrajte si z barvami a zdobte povrch dortíků dle vaší fantazie. Sladší ...

Slané sušenky s hummusem ze špenátu

Tímto receptem můžete překvapit vaše hosty, hodí se na party a oslavy jako jednohubka a nebo si ho můžete připravit jako svačinku k odpolednímu čaji.

Sváteční předkrm z fazolí Cannellini

Jemný fazolový krém vhodný jako svačina nebo rychlé pohoštění pro návštěvu. Pokud si fazole uvaříte předem, máte výborný dip ke slaným krekrům nebo kváskov...

Slaný koláč – mini quiche

Tento slaný koláč nezklame opravdu nikoho. Je velmi vhodný jako občerstvení na slavnosti a party, protože skvěle chutná i za studena.

Foccacia z žitného kvásku

Není nad to upéct si domácí kváskové pečivo. Tato focaccia je krásně nadýchaná a voní po bylinkách. Skvěle se hodí na večeři k zeleninovému talíři a luštěn...