Domů Téma Oregáno

oregáno

Tempehový crumble

Crumble je známý spíše jako sladký ovocný dezert s křupavou drobenkou na povrchu. Ale zkusili jste ho už někdy naslano? V tomto receptu najdete...

Slané vafle s bylinkami

Vyzkoušejte tyto chuťově výborné slané vafle s vůní Provence a nechte se vůní bylinek naladit na jaro. Je to prima změna na svačinu ale...

Srdce na talíři

Červené, sladké, kořeněné, rychlé, snadné, chutné, barevné. I úplně obyčejné jídlo můžeme trochu vylepšit, pokud ho chceme připravit pro nějakou speciální příležitost. Tohle srdce...

Fazolová pizza

Z obyčejného fazolového nákypu se dá udělat slavnostní jídlo, když se mu dá trochu forma. Děti našich kamarádů tomu říkají čokodort, naše fazolová pizza....

Středomořská roláda z chlebového těsta Coccoi

Vyzkoušejte tuto výtečnou středomořskou roládu, kterou spolehlivě okouzlíte každou návštěvu. Recept je velmi přizpůsobitelný, náplň můžete obměňovat jak vás napadne, možnosti jsou nekonečné. Buďte...

Podzimní fantazie s celozrnnou špaldou a žlutou čočkou

Když se mi jídlo podaří přesně tak, jak jsem ho viděla ve své mysli, jsem nadšená. Podzim je báječné období, barvy přírody lze snadno...

Zapečené „šunkové“ těstoviny à la šunkofleky

Tohle jídlo jsme si daly s Helčou před webinářem. Přijela s tím, že nemá hlad a pak si přidávala. Kam se hrabou klasické šunkafleky!

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Krém ze zelené dýně Marina di Chioggia

Dýňová delikatesa za pár minut? Ano! Uvařte krém ze zelené dýně. Přišla k nám z Itálie, z města Chioggia. Je sladká a masitá a...

Vaříme v elementu KOV (podzim) – budujeme silnou imunitu

Biologický podzim začíná už v půlce srpna a odehrává se v elementu kovu. Které potraviny jsou pro něj vhodné a které orgány je třeba...

Luxusní cuketové lodičky s maso-sýrovou náplní (vegan)

Pochutnejte si na skvělých plněných cuketách s mletým masem a zapečené sýrem ve stylu Jíme Jinak - tedy bez masa a bez sýra. Stačilo...

Tofu po italsku

Sušená rajčata, olivy, oregáno, rukola, to jsou typicky italské ingredience, které propůjčují tofu v tomto receptu vynikající středomořské aroma. Recept je přirozeně bezlepkový.

Pochero – pokrm z Filipín (bez masa)

Rychlý zeleninový pokrm s tempehem přímo z Filipín. S rýží nebo těstovinami snadná a chutná večeře pro celou rodinu.

Fazolové chilli sin carne (mexický guláš)

Mexickou kuchyni si můžete dát i u vás doma. Tento mexický gulášek Chilli sin carne je plný zdravých luštěnin a zeleniny.

10 způsobů, jak se zbavit trávicích problémů (podloženo studiemi)

Až 80 % z nás trápí trávicí problémy. Přispívá k tomu zrychlená doba, stres a špatná strava. Lékaři rádi tyto problémy shrnují pod diagnózu...

Spaghetti carbonara vegetariana

Zdravá verze na italskou klasiku, na které si pochutná celá rodina. Špagety Carbonara - bez masa a mléčných výrobků.

Mexická quinoová pánev s fazolemi

Když máme hlad a chceme se dobře a rychle najíst, udělám tuto mexickou quinoovou pánev s fazolemi a seitanem. Pokud přidáte více chilli, bude...

Osvěžující citrónová omáčka s cizrnou

V létě potřebujeme příjemně osvěžit. To můžeme udělat nejen drinkem, ale i jídlem. Tato omáčka s citrónovým nádechem je jednou z možností. A krásně...

„Boloňské“ špagety s čočkou

Rychlá, dobrá a sytá alternativa boloňských špaget. Doporučujeme jako rychlovku na večeři, když nevíte, co vařit a potřebujete nasytit celou rodinu.

TOP 7 druhů koření: dodají nejen chuť, ale také léčí

Koření by v našich kuchyních mělo mít nezastupitelné místo. Nejen že dodává chuť a vůni pokrmům, umožňuje méně solit, ale také bojuje proti řadě...

Pikantní marinované tofu

Takto upravené natural tofu je super pikantní chuťovkou do salátů, hlavních jídel nebo rizot.

Teplá zelenina s oregánem

Zeleninová příloha nemusí být nechutně zdravá. Tato je velmi oblíbená právě pro svoji chuť a my si ji často dáváme na snídaňovou kaši v...

Luxusní natto se zeleninou

Pamatujete na majolkové saláty z lahůdek? Tenhle s ním má společnou tu plnou chuť. Máte pocit, že jíte něco hříšně nezdravého, přitom je to...

Teplý zeleninový salát s bylinkami

Pamatujete na majolkové saláty z lahůdek? Tenhle s ním má společnou tu plnou chuť. Máte pocit, že jíte něco hříšně nezdravého, přitom je pokrm...

Tortilly s omáčkou z fazolí a pečené zeleniny

Tyto tortilly jsou výborný sytý oběd s sebou do práce či školy nebo bezva večeře pro celou rodinu. Navíc jsou plné proteinů.

Bylinková omáčka se zázvorem

Omáčka, která zahřeje. Barvou  a složením zeleniny připomíná svíčkovou, voní však po bylinkách a má říz od zázvorové šťávy. Skvělá do chladných dnů.

Bylinková grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina nikdy nezklame. A nemusíte mít gril, takhle je taky pečená v troubě. Tentokrát verze bylinková.

Bylinková granola

Toto je opravdu luxusní chuťovka, která, pokud ji nesníte hned z plechu, perfektně ozvláštní jakýkoliv salát, polévku nebo třeba slanou kaši. Výborná je i...

Kukuřičné těstoviny s fazolemi černé oko

Těstoviny nemusí kazit naši postavu ani zatěžovat trávení. Zkuste si je udělat s fazolemi a zeleninou. Další skvělá rychlovka!

Rýže a quinoa se zeleninou na oregánu

Lehká snídaňová kaše s letní zeleninou, vám dodá energii na celé dopoledne.

Rychlovka z červené čočky, rýže a zeleniny

Když přijdete domů hladoví a máte jen vařenou rýži, můžete si pochutnávat na výborném jídle už za 20 minut. Dokonce i když nemáte ani...

Žitné těstoviny s italskou omáčkou a tempehem

Tahle omáčka chutná jako italská. Jako rajská s masem. Je to kořením, je to konzistencí a je to prostě mňamka. A navíc rychlá.

Polévka à la minestrone

Vždycky mi chutnala v italských restauracích minestrone. A tak jsem si vymyslela vlastní verzi - bez rajčat, bez cukru, bez parmazánu. A jsem z...

Cizrna v „rajčatové“ omáčce

Cizrna ve zdravé rajčatové omáčce je zase další varianta, jak uvařit Jinak tuto velmi chutnou luštěninu.

Polévka Šangri-La s ovesnými vločkami

Dnes jsem použila jiné koření než obvykle a do polévky zapražila ovesné vločky. Všichni si přidávali, tak se hned dělím o recept.

Podzimní bylinková polévka s mungo fazolemi

Oběhla jsem zahrádku, vzala zbytky z lednice výsledkem byla vynikající voňavá polévka s bylinkami. Nechte se inspirovat a přidejte do polévky čerstvé bylinky, dokud nám...

Černá čočka Beluga s cuketou

Černá čočka Beluga vám zpestří jídelníček. Má lehce oříškovou příchuť a vysoký obsah bílkovin, vitamínů řady B, antioxidantů a mnoha dalších cenných látek. Příjemná...

Krémová polévka z velké dýně s bílou miso pastou

Tato krémová dýňová polévka je připravená z velké dýně. Opět do všech jen zahořela a s naší oblíbenou hokkaido si díky dochucení vůbec nezadala....

Hrachová kaše s maskovanou zeleninou

Jak se ochladí, točíme fazole a hrách mnohem častěji než jiné luštěniny. Teď máme tedy zrovna hrachové dny a dneska se u nás vylizoval talíř od...

Dýňovo – adzukový kotlík s bulgurem

Inspiraci na tento recept jsem našla v Bioabecedáři od Hanky Zemanové. Jen jsem trochu poupravila suroviny a vynechala rajčata, která nám kvůli obsahu toxických...
Téma: waffle, olivový olej, italské ingredience, těstoviny s omáčkou, střevní mikroorganismy, dýně máslová, oběd do práce, mikrobiom, kapusta, průjem, hlíva, žlutá čočka, svačiny, sliznice střeva, čínská skořice, fazole, cibule, jak jíst na podzim, deprese, fermentace, kedluben, střevní bakterie, Klub Jíme Jinak, IBS, celozrnné těstoviny, bílé fazole, duševní zdraví, bez laktózy, bez lepku, probiotika, fazolová pizza, strava při nemoci střev, fazolový kotlík, podzimní jídelníček, Hokkaido, filipínská kuchyně, bylinková granola, máta, hlíva ústřičná, únava, pesticidy, Video, sušený zázvor, vegan kuličky, rajčatové pyré, natto, bez vejce, plynatost, mexické jídlo, kvašené zelí, zeleninová omáčka, zeleninové koule, strava na podzim, miso pasta, vafle, oslavy, cherry rajčátka, vykašlávání, mrkev, čočka beluga, mořská nemoc, zánět střeva, imunitní systém, místo pečiva, italské recepty, salát, přírodní tempeh, celerová nať, pizza, kmín, koření, fazole černé oko, cukrovka, zdravé svačiny, prebiotika, nákyp z fazolí, oběd, paprika, rychlé recepty, červená paprika, recept na ikea kuličky, pochero, fenykl, rýžová mouka, online kurz Super saláty, adzuki, anýz, recepty na podzim, směs bylinek, lahůdkové droždí, pleurotus, zeleninový vývar, bez sýru, mezinárodní kuchyně, provensálské koření, zapékané pokrmy, alkohol, nespavost, rychlovka, fazolová pánev, fit strava, chilli, zelené fazolky, omáčka, vegetariánství, hleny, kuskus, bio, probiotikum, bílý tempeh, celiak, sladěnka, zahlenění, Vánoce, kynuté pečivo, esenciální olej, odpočinek, kombucha, rýžový ocet, veganství, jídelníček na podzim, léčba střev stravou, coccoi, element kov, zeleninové karbanátky, bobkový list, křen, svatý Valentýn, afrodiziakum, průmyslově zpracované potraviny, strava, kapary, meduňka, kov, vaflovač, vegan pizza, bezlepkové, černé olivy, zdravá podzimní jídla, kokos, mletá paprika, střevní mikrobiom, sezóna léto, syrové ovoce, italské těstoviny, pečené jídlo, ikea balls, carbonara, občerstvení, nepravá skořice

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?