Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Kuskus s křupavým tofu

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Vyzkoušejte tuto lahodnou verzi s křupavým opečeným tofu v kombinaci s rozinkami a oříšky. Jídlo je jednoduché a rychlé na přípravu a zdravý oběd nebo večeři tak budete mít na stole během chvilky.

Překvapilo mě, co všechno se u nás změnilo během 6 týdnů.  Já shodila 10 kg bez hladovění, nehoní mě mlsná, vyřadila ...

  • 1 hrnek suchého celozrnného kuskusu
  • 1/2 hrnku kešu
  • 2 polévkové lžíce rozinek
  • kousek petrželové natě
  • kousek čerstvého koriandru
  • 2 čajové lžičky koření garam masala
  • 1 malá červená cibule
  • 1 polévková lžíce tahini
  • cca 150 g bílého tofu
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 1 čajová lžička sójové omáčky
  • 1 polévková lžíce kukuřičného škrobu
  • sůl

Jak připravit křupavé tofu s kuskusem, oříšky a rozinkami

  1. Kuskus připravíme dle návodu na obalu.
  2. Než kuskus nabyde, orestujeme si na suché pánvi kešu.
  3. Spaříme cibuli nakrájenou na kostičky.
  4. Kuskus načechráme vidličkou, přidáme cibuli, kešu, rozinky, ochutíme garam masalou, tahini a pokud jsme nesolili při přípravě kuskusu, můžeme i trochu přisolit, dle chuti.
  5. Tofu nakrájíme na kostky, v misce smícháme 2 lžíce oleje, kukuřičný škrob a sójovou omáčku, v takto připravené směsi obalíme tofu a poté jej opékáme na lžíci oleje do křupava.
  6. Křupavé tofu přimícháme do kuskusu a vmícháme i nasekané bylinky.

 

Praktické

  • Pro verzi bez sóji použijte místo sojové omáčky více soli nebo nesójovou slanou přírodní omáčku, např. hrachovou a cizrnové tofu.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkový kuskus (pohankový, kukuřičný).

Obměna

  • Kešu můžete nahradit například piniovými oříšky.
  • Místo bílého tofu lze použít např. uzené, jídlo bude mít potom výraznější chuť.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Vaření a pečení je mojí velkou vášní a rostlinná strava mi otevřela úplně jiné a nové rozměry. Ráda experimentuji, zkouším pro mě zatím neznámé ingredience a tvořím nové recepty. Díky Jíme Jinak jsem se naučila přemýšlet o tom, jak lépe poskládat talíř, také jsem vyřadila z jídelníčku některé suroviny a nikdy jsem se necítila tak dobře, jako nyní.

18 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Moc dekuji za recept. :) Hledala jsem neco jednoducheho a rychleho, cim bych uctila i rodice a myslim, ze jsem se zavdecila. Jen jsem trochu obmenila a pouzila bulgur, cibuli jsem spolecne s mrkvi orestovala a misto kesu byly piniove orisky. A koreni nam stacilo polovicni mnozstvi, jen tak na ovoneni.

Toto je recept přímo pro mě, jen moc nevěřím těm rozinkám. Zkusím nicméně.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.

Kořeněná červená řepa s čočkou a kuskusem

Recept na snadné, rychlé, kořeněné, jemně pikantní jídlo vonící Indií.

Kantonská veganská rýže

Pokud si také rádi občas připravíte recept připomínající živočišné jídlo, ne ze stesku po něm, ale prostě proto, že jste hračičky a baví vás experimentovat...

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.

Středomořské pyramidy

Jednoduché, rychle hotové a efektní jídlo vhodné pro horké letní dny. Netradiční dobrota, která potěší nejen rodinu, ale jistě s ní uděláte dojem i na vaše...

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.