Jednoduché, rychlé, sladké, slané i pikantní. Pro milovníky indické kuchyně důležitý doplněk.

Ingredience
4 porce
  • 4 jablka
  • 1 lžička pískavice řecké seno
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 2 lžíce rýžového sladu
  • 1 lžička kurkumy
  • skořice
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • 8 lžic jablečného octa

Jak připravit jednoduché jablkové čatní

  1. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte semena pískavice a hořčice a krátce restujte, až se koření rozvoní. Přidejte chilli papričku, nakrájená jablka, slad, kurkumu a skořici.
  2. Dobře promíchejte, přidejte ocet, trochu vody, sůl a poduste, až jablka změknou a vznikne hustá a lepkavá omáčka. Hotovo!

Praktické

  • Možno uchovat několik dnů v lednici.
  • Pokud si ho chcete připravit víc do zásoby, dejte do skleniček a sterilizujte 10 minut na 85°C.
  • Čatní můžete i nahrubo rozmixovat.

Obměna

  • Existují různé verze jablečného čatní, můžete experimentovat.

Děti

  • Vhodné pro větší děti.

Méně únavy a čistší pleť (Daniela)

Daniela: Moc Vás zdravím a i já bych ráda...

Naučila jsem se většinu surovin spotřebovat (Marcela)

Marcela: Tak loni jsem se naučila pesto, teď budu...

Dcera díky vám měla svůj první štrůdl a byla nadšená

Stramis: Včera jsem zkoušela bezlepkové těsto z jahel a...

Manžel si všiml, že mám menší zadek a chce, abych mu také vařila

Kamlibe: Musím vám napsat, že podle vašeho jídelníčku je...

Po zvážení jsem se nestačila divit!

Eva: První týden jsem nedržela půst, byli jsme na...

Funguje to: po celou zimu jsme fit!

Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den :) Už více než 20 let...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Vaše videorecepty jsou úžasné, každý den se zdokonaluji

Iva: Ahoj! Od 21.12. nepiju kávu, od 25.12. nejím...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Už nemám chutě na sladké ani na maso…

Jitchramost: Cítím se skvěle, jsem překvapená, kolik mám energie...

Dcera se mnou začala snídat polévku!

Kajkule: Všechna jídla jsou moc dobrá! Moc vás chválím, pěkně...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Ač jsem 3 roky na vege stravě, na JJ receptech funguje mé tělo lépe

Pavlivlmaeorua: Zdravím, nejprve bych chtěla poděkovat, za úžasný dar,...

Po letech omylů mám v hlavě i těle jasno (Radka)

Radka: Moc děkuji za úžasný kurz, jsem šťastná, že...
  1. To určitě ne, klidně vynechte chili, nevím, možná zkusit pepř? Aby to mělo pikantnější chuť. Horcicne semínko bych zkusila nahradit třeba sezamovym, pokud můžete.

      • Piskavice ma tak specifickou chuť a vůni, že její náhražka je nemožna. Me osobně by to asi s kmínem moc nechutnalo, ale klidně to zkuste. Každý z nás dobře ví co mu může chutnat a co ne.

    • Pokud jsou důvodem zdravotní problémy, tak vynechat. Bohužel jsou pokrmy, které na základe specifických ingrediencí mají tu správnou výchozí chuť. Indická kuchyně je na tyto ingredience bohatá.pokud vynecháme z receptu základní věci, nebude to stejné, ale proč ne, hlavně, že bude chutnat.

      • jj důvodem je potravinová alergie, takže se toho vůbec nesmím dotknout. vím, že se ochudím o správnou chuť. musela jsem se vzdát i kari, zázvoru a wasabi. :/ spíš jestli by pak nebyl problém s konzervací, když v tom nebude chilli.

  2. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekRůže šípková – přírodní zásobárna vitamínů
Další článekMüsli tyčinky – zdravá výhra?