Domů > Magazín > Blog

Skryté nebezpečí zdravých potravin – knižní novinka

Právě vyšla česká verze amerického bestselleru The Plant Paradox. Autor v ní boří spoustu mylných představ o tom, co je zdravé a vysvětluje, proč je “zdravá” strava příčinou nemocí a nadváhy. Pro všechny z vás máme vánoční slevu na tuto knihu i všechny další publikace z Grady! Podívejte se na skvělé knižní novinky v tomto článku.

V čem se s autorem shodneme

V knize Skryté nebezpečí zdravých potravin – Proč je “zdravá” strava příčinou nemocí a nadváhy (Steven R. Gundry) si najdete spoustu dalších důkazů, proč moderní strava způsobuje zdravotní potíže nebo obezitu, i když je v ní hodně ovoce, zeleniny, celozrnného pečiva a dalších běžně doporučovaných potraviny.
S autorem se naprosto shodneme na tom, že strava by měla být co nejméně průmyslově zpracovaná, převážně rostlinná, lokální a sezónní. Najdete tu řadu vysvětlení pro to, proč bychom se neměli přejídat v zimě ovocem, proč není zdravé jíst potraviny, které se jmenují cereální nebo light, proč maso ze zvířat z velkochovu je nevhodné, proč děti tloustnou po kuřecím mase a pizze, proč nám škodí běžné mléko, proč bychom se měli vyhýbat bramborám, rajčatům a dalším lilkovitým zeleninám. Navíc dává do souvislostí nejen vliv stravy, ale také vliv kosmetických a úklidových přípravků.

Pro koho je kniha vhodná

Kniha je vhodná pro pokročilé, kteří už mají svoje zkušenosti s výživou a budou umět zapojit při čtení svůj informační filtr, díky kterému si vyberou z knihy to, co jim dává smysl. Jeho pohled na stravu je totiž čistě vědecký, materiální, lékařský. Analyzuje jednotlivé látky, hledá vzorce pro opakující se nemoci, zkoumá buňky. Ale jeho přístup není celostní, nepracuje s energií potravin jako my, nemá proto problém strčit jídlo do mikrovlnky nebo do mrazáku, jídelníček a dietní plán odpovídá kalifornskému podnebí, ze strachu z lektinů zakazuje svým pacientům luštěniny a obilí. My ale, na rozdíl od Američanů, je umíme připravit a lektinů se nebojíme. Některé informace z knihy se nás tedy netýkají už proto, že máme (zatím) přísnější normy na výrobu potravin (například nemáme GMO potraviny, ale jen krmiva), nicméně je dobré si přečíst, kam až to může zajít a jak moc špatně se lidé mohou stravovat.
Jeho firma vyrábí řadu doplňků, proto je potřeba brát některá doporučení s rezervou.

Výhoda pro členy Klubu Jíme Jinak

  • Nakladatelský dům Grada nabízí pro členy Klubu 25% slevu na knihu Skryté nebezpečí zdravých potravin a všechny ostatní tituly z produkce nakladatelství. 
  • Pro její uplatnění uveďte při objednávce v e-shopu www.grada.cz svůj klubácký email a heslo [přihlaste se].
  • Slevu je možné uplatnit objednání přes e.shop, e-mailem obchod@grada.cz, nebo telefonicky: 234 264 401.
  • Akce platí do 28. 2. 2019.

Výhoda pro registrované čtenáře

Více informací o knize
– ISBN: 978-80-247-4044-7
– formát B5,
– vazba: V2
– počet stran: 280
– prodejní cena: 369 Kč
– vydala: Grada Publishing, a.s.
– Více informací o knize najdete zde.

  • Registrovaní čtenáři mají slevu 10% na knihu Skryté nebezpečí zdravých potravin a všechny ostatní tituly z produkce nakladatelství. 
  • Pro uplatnění slevy zadejte při nákupu svůj registrační email na Jíme Jinak a heslo [přihlaste se]
  • Slevu je možné uplatnit objednání přes e.shop, e-mailem obchod@grada.cz, nebo telefonicky: 234 264 401.
  • Akce platí do 28. 2. 2019.

Tipy na vánoční dárky od Grady

Podívejte se na skvělé knižní novinky (na jednu knihu klikněte, otevře se vám celý obrázek, šipkou pak můžete prohlížet jednu knihu za druhou). Jeden titul zajímavější než druhý! Co takhle místo sezení u televize začít zase číst?

PS: Nejste po Vánocích ve formě?

To se snadno stane. Nejste sama 😊. Co si dát rychlý 14-denní povánoční restart a shodit pár kilo? Srovnáme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

kolmanson
4. 2. 2019

Děkuji:)

kolmanson
29. 1. 2019

Proč máte v receptech některých rajčata?

Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

133
60

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Čtěte více na toho téma

Vyzkoušejte také

Mindfulness pro každého – knižní novinka

Objevte s mindfulness skutečné krásy života. Nepotřebujete žádné odborné znalosti, tato čtivě a srozumitelně napsaná knížka je praktickou cvičebnicí i pro ...

Skryté příčiny únavy a nedostatku energie – 25% sleva na knihy

Na trhu přichází novinka, která navazuje na předchozí bestsellery Skryté nebezpečí zdravých potravin a Skryté tajemství dlouhověkosti. Pokud jste nám dopos...

Co dokáže jídlo – přednáška a beseda s Evou Cikrytovou

Pozor změna – beseda proběhne v pátek 22.2.! Pojďte se potkat osobně. Povím vám o svých zkušenostech se změnou jídelníčku, o vlivu stravy na naše zdr...

Jíme Jinak křtí Kouzlo kvásku v Olomouci 16.5. 2019

Kdo nemůže 11.5. do Prahy, možná bude mít blíž do Olomouce. I zde budeme křtít novou knihu Dáši Lužné Kouzlo kvásku. Přijďte si pro podpis do knihy a kváse...

Přednáška a beseda s Evou v Sázavě 3.6. 2019

Povím vám o svých zkušenostech se změnou jídelníčku, o vlivu stravy na naše zdraví a psychiku, přinesu příklady z praxe a budeme mít spoustu času na vaše d...
19

Vakuovací nádoby – pomocníci pro delší uchování potravin s velkou slevou

Jak skladovat uvařené obilí nebo luštěniny? Jak prodloužit trvanlivost dezertu, který nestihnete sníst celý? A jak uchovávat domácí rostlinná mléka, abycho...