Domů > Magazín > Jídlo pod lupou

Mikrovlnka – vše, co jste kdy (ne)chtěli vědět

Mikrovlnka je velmi pohodlný a obecně považovaná za „bezpečný“ způsob přípravy a ohřevu jídel. Toto označení ale v dnešní době nic neznamená. Za bezpečný byl označen i třeba tabák nebo glyfosát… Pojďme se společně podívat na pár studií, informací z historie a faktů o mikrovlnkách a pak už bude jen a jen na vás, jak se rozhodnete – jestli mikrovlnka ano, nebo ne.

V článku dále zjistíte:
  • Jak fungují mikrovlnky
  • Šokující informace, které o mikrovlnkách zjistily studie
  • Jak se na mikrovlnku dívá tradiční čínská medicína
  • Jak se přišlo na vynález mikrovlnky a proč byla jednu dobu zakázaná
  • Co obsahují plastové nádoby a jak se chovají při ohřevu v mikrovlnce
  • Jak se změnil krevní obraz lidí, kteří se začali stravovat jídlem z mikrovlnky

Přístupné členům klubu Jíme Jinak

Prozkoumat Klub

Členové Klubu u nás mají prémiové materiály, jako je tento, videorecepty, jídelníčky, odborné materiály, poradnu, slevy na nákupy (knih, potravin, kurzů) a další výhody. Díky finanční podpoře můžeme stránky Jíme Jinak dělat svobodně a nechat je bez reklam. Budeme rádi, když se přidáte a podpoříte naše mnohaleté úsilí. ❤

Co říkají o Klubu Jíme Jinak členové

Labarunka: Ahoj, členství jsem si koupila hned…recepty s videem jsou super, zvlášť pro mě jako začátečnici…Díky za tu práci, kterou odvádíte za nás a shrnujete veškeré poznatky a zkušenosti. Krásná práce.

PS: Začínáme Jarní očistu!

Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Klub
Evi, děkuji moc...
Klub
Mikrovlnku ani ...
Ukázat další komentáře

Mohlo by se vám líbit

144
70

Videopřání Jíme Jinak 2022 – Uspořádejme si myšlenky

Vyzkoušejte také

klub
9
33

Kdy vařená zelenina druhý den nevadí

Kdy můžeme zeleninu, která už je vařená, sníst několik hodin po uvaření nebo i druhý den, aniž by nám to škodilo? Máme pro vás praktické tipy, jak s ní nal...
klub
4
11

Mražená versus čerstvá zelenina a ovoce. Víte, co je lepší?

Už i studie vědí, že uměle dozrávané čerstvé ovoce a zelenina, které dlouho cestuje, než se dostane do supermarketu, obsahuje minimum vitamínů. Není lepší ...
klub
4
5

Miso pasta pod lupou: vše, co o ní potřebujete znát (2. díl)

Jak se miso vyrábí, jaké jsou jeho druhy, jaké má účinky na naše zdraví a jaké prospěšné látky obsahuje, jsme si řekli již minulém dílu. Dnes se dozvíte, k...
klub
3
2

Toto jste o luštěninách nevěděli

Luštěniny slouží jako zdroj bílkovin. Jsou to bílkoviny s minimálním množstvím tuku a úplně bez cholesterolu, obsahují poměrně dost vlákniny, jsou chutné, ...

Strašák jménem cukry – které jsou dobré, a které ne?

Když se nám na jazyku rozplývá náš oblíbený dezert, naše myšlenky jsou určitě na hony vzdáleny chemickým vzorcům a názvosloví. A jestli ten slastný pocit n...