Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Jablečný pudink s granátovým jablkem

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Tento lahodný jablečný pudink s želé z granátového jablka je vhodný jako sladká svačinka, ale i jako pohoštění pro vaše hosty.

Ingredience
Na pudink:
  • 250 g očištěného jablka
  • 400 g kokosového mléka z plechovky
  • několik lžic agávového sirupu
  • vanilka
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • 1 lžička agaru
Na želé:
  • 1 sklenička šťávy z granátového jablka
  • podle chuti agávový sirup
  • trošku citrónové šťávy
  • 1 lžička agaru
Na ozdobu:
  • strouhaná hořká čokoláda
  • jádra granátového jablka

Malá Anička měla ekzém od 3 měsíců. Její maminka nedala na řeči lékařů, že to zmizí samo, a pátrala, jak se ekzému zb...

Jak připravit pudink z jablek s želé z granátového jablka

  1. Připravte si skleničky.
  2. Ingredience na želé smíchejte a uveďte do varu. Vařte pár minut a nalijte do skleniček. Nechte pořádně ztuhnout.
  3. Po ztuhnutí připravte pudink smícháním všech ingrediencí na puding. Za stálého míchání vařte asi 5 minut. Nechte lehce vychladnout a nalijte na ztuhlé želé. Dejte chladit.
  4. Po několika hodinách chlazení v lednici nastrouhejte na povrch čokoládu a přidejte jádra granátového jablka.

Praktické

  • Pokud chcete nakloněný efekt, jako vidíte na fotkách, připravte nejdříve želé. Skleničky nakloňte (já na to používám pánev na muffiny)  a opatrně do něj nalijte želé. Nechte ztuhnout a po ztuhnutí připravte pudink a nalijte na ztuhlou část.
  • Pokud si nechcete komplikovat život, udělejte nejdříve krém, nalijte do skleničky a po zatuhnutí nalijte želé.

Obměna

  • Můžete použít i jiný oblíbený sirup.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Víte už jak na zdravé cukroví?

My na Jíme Jinak ano! Naučíme vás chutné cukroví - bez cukru a 100% rostlinné! 💖 Mrkněte jak nahradit cukr ve vánočním pečení nebo se seznamte s perfektním plánem pečení zdravého cukroví. A myslíme i na vás, kterým dělá starosti lepek. Ochutnejte některý ze 40 receptů na bezlepkové cukroví.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

nertiati
13. 11. 2023

vyzkouseno, moc dobre, pridavam do oblibenych :) dekuji🙂

nertiati
8. 11. 2023

tak ted ctu poradne ten recet a jen se chci zeptat, v zele je pouzita stava z granatoveho jablka, je to cerstve vylisovana? nebo rozmixovana jadra jako do smoothie? dekuju :)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nepečený kokosový dortík s jablečno-rakytníkovým agarem

Rychlý a výborný dortík na oslavu (i dětskou) nebo jen tak jako sladké osvěžení na svačinku.

Kokosový pohár s tapioka perličkami

Mléčná rýže byla můj oblíbený dezert před změnou jídelníčku. Tenhle dezert ji nejen nahradí, ale dokonale předčí. Když ho v létě podáte pěkně vychlazený, u...

Jablečné mousse se skořicí

Jednoduché, rychlé, bez cukru a vajec, přitom krásně sladké. Ve chvíli, kdy je chuť na něco sladkého, máte tento osvěžující dezert hned po ruce. Příprava j...

Kakaový puding s třešněmi

Tento puding je opravdu výborný a jeho konzistence je perfektní. Recept pochází z knihy proslulého italského doktora F. Berrina.

Bohaté bezlepkové hromádky

Tento dezert je bez cukru, lepku, mléka i bez vajec. V receptu nenajdete ani sladidla, bez nichž můžete lépe vnímat každou jednotlivou chuť, která by jinak...

Kokosový bezlepkový chlebíček

Připravte si toto potěšení bez cukru a lepku vonící kokosem a s přirozenou sladkostí, které mu dodávají rozinky.