Domů > Zdravé recepty > Dezerty

Jablečný pudink s granátovým jablkem

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Tento lahodný jablečný pudink s želé z granátového jablka je vhodný jako sladká svačinka, ale i jako pohoštění pro vaše hosty.

Ingredience
Na pudink:
  • 250 g očištěného jablka
  • 400 g kokosového mléka z plechovky
  • několik lžic agávového sirupu
  • vanilka
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • 1 lžička agaru
Na želé:
  • 1 sklenička šťávy z granátového jablka
  • podle chuti agávový sirup
  • trošku citrónové šťávy
  • 1 lžička agaru
Na ozdobu:
  • strouhaná hořká čokoláda
  • jádra granátového jablka

S příchodem podzimu jsem se vždycky potýkala s atopickým ekzémem, ale tentokrát to bylo díky změně jídelníčku jinak. ...

Jak připravit pudink z jablek s želé z granátového jablka

  1. Připravte si skleničky.
  2. Ingredience na želé smíchejte a uveďte do varu. Vařte pár minut a nalijte do skleniček. Nechte pořádně ztuhnout.
  3. Po ztuhnutí připravte pudink smícháním všech ingrediencí na puding. Za stálého míchání vařte asi 5 minut. Nechte lehce vychladnout a nalijte na ztuhlé želé. Dejte chladit.
  4. Po několika hodinách chlazení v lednici nastrouhejte na povrch čokoládu a přidejte jádra granátového jablka.

Praktické

  • Pokud chcete nakloněný efekt, jako vidíte na fotkách, připravte nejdříve želé. Skleničky nakloňte (já na to používám pánev na muffiny)  a opatrně do něj nalijte želé. Nechte ztuhnout a po ztuhnutí připravte pudink a nalijte na ztuhlou část.
  • Pokud si nechcete komplikovat život, udělejte nejdříve krém, nalijte do skleničky a po zatuhnutí nalijte želé.

Obměna

  • Můžete použít i jiný oblíbený sirup.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

nertiati
13. 11. 2023

vyzkouseno, moc dobre, pridavam do oblibenych :) dekuji🙂

nertiati
8. 11. 2023

tak ted ctu poradne ten recet a jen se chci zeptat, v zele je pouzita stava z granatoveho jablka, je to cerstve vylisovana? nebo rozmixovana jadra jako do smoothie? dekuju :)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Nepečený kokosový dortík s jablečno-rakytníkovým agarem

Rychlý a výborný dortík na oslavu (i dětskou) nebo jen tak jako sladké osvěžení na svačinku.

Kokosový pohár s tapioka perličkami

Mléčná rýže byla můj oblíbený dezert před změnou jídelníčku. Tenhle dezert ji nejen nahradí, ale dokonale předčí. Když ho v létě podáte pěkně vychlazený, u...

Jablečné mousse se skořicí

Jednoduché, rychlé, bez cukru a vajec, přitom krásně sladké. Ve chvíli, kdy je chuť na něco sladkého, máte tento osvěžující dezert hned po ruce. Příprava j...

Kakaový puding s třešněmi

Tento puding je opravdu výborný a jeho konzistence je perfektní. Recept pochází z knihy proslulého italského doktora F. Berrina.

Bohaté bezlepkové hromádky

Tento dezert je bez cukru, lepku, mléka i bez vajec. V receptu nenajdete ani sladidla, bez nichž můžete lépe vnímat každou jednotlivou chuť, která by jinak...

Kokosový bezlepkový chlebíček

Připravte si toto potěšení bez cukru a lepku vonící kokosem a s přirozenou sladkostí, které mu dodávají rozinky.