Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Kapustičky s jogurtovým dipem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka

Růžičková kapusta s pikantní jogurtovou omáčkou po indicku. Jednoduchý a rychlý recept inspirovaný indickou raitou.

Ingredience
Na dip:
  • sójový jogurt
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • semínka kmínu
  • semena černuchy
  • slunečnicová semínka
  • gochugaru
  • sůl
Ostatní ingredience:
  • olej
  • růžičková kapusta
  • pórek
  • sůl
  • česnek
  • čerstvá petrželka

Eva měla s váhou potíže už od puberty. Kromě akné, ji trápily kvasinky a neustálé záněty. Ve dvaceti letech brala lék...

Jak připravit kapustičky s pikantním dipem

  1. Do misky nalijte jogurt, osolte a dobře promíchejte.
  2. V malém kastrolu připravte tadku – indické koření hojně používané pro raitu. Nalijte do pánve sezamový olej a přidejte semínka. Jemně restujte. Nakonec oheň vypněte a přidejte gochugaru.
  3. Dresink nalijte na jogurt a lehce promíchejte.
  4. Do pánve vložte kapustičky a pórek, osolte a pokapejte olejem. Osmahněte a podlijte trochou vody.
  5. Když jsou kapustičky uvařené, přidejte vymačkaný česnek a zvyšte plamen, osmahněte.
  6. Na talíř dejte zeleninu a přidejte omáčku s nasekanou petrželkou.

Praktické

  • Tadka je technika, při které se celé nebo mleté koření krátce osmaží v oleji, aby se uvolnily jejich éterické oleje, čímž se jejich chuť stane aromatičtější. Tato technika je oblíbená v Indii, v Bangladéši, v Pákistánu a na Srí Lance.
  • Tadka může být připravená v jakékoliv pánvi, nejlepší je ale pánev vysoká, protože semínka a koření se chovají jako popcorn a skáčou ven! Takto se chovají například hořčičná semínka.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiný hustý rostlinný jogurt.
  • Volte jogurt husté konzistence a samozřejmě neslazený.

Obměna

  • Zatímco ingredience tadky se liší v jednotlivých regionech, základ je stejný: olej, hořčičné semínko a kmín. Do toho základu pak můžete přidat listy curry, feferonku, česnek, cibuli a další koření. Já přidala slunečnicové semínko.

Děti

  • Kořeněné a pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

24 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Podzimní pohanka

Pohanka je skvělá pseodobilovina se zahřívacím efektem a je proto vhodná pro chladné dny. Zkuste ji v této úpravě s pečenou zeleninou, houbami a fazolemi.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Mls na špejli

Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.