Domů Téma Bezlepkové pokrmy

bezlepkové pokrmy

Špalda s dušenou zeleninou

Velmi jednoduché jídlo, ovšem i tak velice lahodné a plné chuti. Určitě nevynechejte dip, který výsledný pokrm nádherně doladí.

Tofu s tahini omáčkou

Vyzkoušejte tento recept na výbornou omáčku s tofu. Je rychlá a můžete jí použít i na zeleninu nebo k čemukoliv, co vás napadne. Jako...

Tempehová bašta

Tento recept je krásně podzimní a hřejivý. Až ho ochutnáte, snad nám dáte za pravdu, že jsme jednoduše nemohli zvolit jiný název.

Květákový steak

Květákové řízečky chutnají zpravidla všem. Pokrm je velmi rychle připravený a můžete si ho dochutit podle svých preferencí.

Kaštanové střapáče

Skvělé a zdravé mlsání bez sladidel a cukru, výtečná rychlovka téměř bez práce. Snadno připravíte v bezlepkové variantě.

Pečený květák s indickou omáčkou

Tento recept je pro milovníky exotiky, koření a pikantního jídla. Opravdu vás zahřeje a je jednoduchý i rychlý na přípravu.

Podzimní talíř s kaštany a fenyklem

Máte rádi fenykl? Vyzkoušejte ho v této lahodné kombinaci s kaštany a olivami a dejte vědět, jak jste si pochutnali.

Tofu s hatcho miso omáčkou

Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.

Alú rajma

V klasickém indickém Alú jsou brambory. My máme úrodu topinambur, patizonů a dýní, takže jsem připravila svoji verzi. Pokrm sklidil velké ovace a indickou...

Podzimní kaše s pečenou zeleninou

Lahodná rýžová kaše s vynikající pečenou zeleninou, která vás potěší a v chladných dnech i příjemně zahřeje.

Horská čočka na smetaně

Lehce pikantí a přesto krémová, přesně taková je horská čočka na smetaně. Lze nakombinovat s různými obilovinami, ale také s plackami či těstovinou. Zahřejte...

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten...

Celerová pečínka

Pokud milujete celer a nevadí vám trochu času navíc strávit v kuchyni, určitě si pochutnáte. Je to voňavé a chutné jídlo, z mála ingrediencí...

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.

Květák Manchurian gobi

Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.

Pomazánka z červené čočky

Pokud vás honí mlsná na něco slaného, tahle tahle pomazánka vás jistě uspokojí. Její příprava je rychlá a vydrží v lednici i dva dny....

Dýňové kari

Dýně je královnou tohoto ročního období a pokud si z ní připravíte tohle kari, určitě si ji zamilujete.

Podzimní kaštanový krém

Mám ráda rychlé sladké dezerty na lžičku, se kterými není moc práce. Jedním z nich je kaštanový krém. Prostě podzimní klasika.

Podzimní duet

Podzimní duet je přirozeně bezlepkový, jednoduchý, rychlý a oku lahodící recept. Recept je obměnitelný a není nutné nic vážit. Pohrajte si s barvami, ochutnávejte...

Sytá zahřívací polévka

Sytá hustá polévka, která díky kombinaci uzené papriky a kokosového mléka překvapí svou lahodnou chutí. S kouskem kváskového pečiva skvěle zasytí.

Špagety se „sýrovou“ omáčkou

Jednoduchý a rychlý recept pro všechny příznivce těstovin. Chutné lehké jídlo, které budete mít rychle na stole a pochutná si na něm celá rodina....

Tempeh katsu

Receptík ve stylu fusion, který v sobě snoubí indickou a japonskou kuchyni a k tomu osobní interpretaci.

Černá rýže s pestem a fazolemi

Výborné zdravé a přirozeně bezlepkové jídlo, kde využijeme zásoby cuket. Díky konopnému semínku je pokrm i příjemně křupavý, určitě ho nevynechávejte.

Hlíva na kari

Podzim je tady a přišel čas zahřívacích jídel. Hlíva ústřičná v kombinaci s kari to splňuje dokonale. Navíc pokud uvaříte fazole předem, máte rychle...

Pappardelle s podzimní omáčkou

Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si...

Košíčky s dýňovým sýrem

Košíčky s dýňovým sýrem se skvěle hodí jako pohoštění pro návštěvu nebo jako lehká svačina. Navíc jsou bez lepku a příprava nezabere mnoho času.

Tofu Katsu Curry

Křupavé tofu a krémové kari, skvělý lehký oběd nebo večeře. Na tomto jídle si jistě pochutnají i ti, kteří zatím nemají tofu příliš v...

Jáhlovo-luštěninová sekaná se sušenými rajčaty

Další varianta na výbornou bezlepkovou sekanou, která lze skvěle vytvarovat a po upečení krájet. Jistě potěší i nejednoho masožravce.

Nákyp ze špagetové dýně

Zbyla vám upečená špagetová dýně a přemýšlíte co s ní? Tak šup s ní do nákypu. Je úžasně krémový a vláčný a s ingrediencemi...

Tofu v krustě s kokosovou rýží (bez lepku)

Pokud milujete tofu a nebo se mu teprve snažíte přijít na chuť, tento bezlepkový recept je pro vás jak dělaný. Je i poměrně rychlý,...

Quinoové karbanátky se salátem z horské čočky

Horská čočka vyniká svou jemně oříškovou chutí a pevnou strukturou. Na salát se proto perfektně hodí. Karbanátky z quinoi salát skvěle doplňují a společně...

Spaghettoni alla crudaiola

Rychlé, čerstvé, chutné letní jídlo. Zatímco se vaří těstoviny, stihneme nachystat vše ostatní a během pár minut pak máme jídlo na stole. Příprava tohoto...

Slaný mini cheesecake (bezlepkový)

Poměrně rychlý bezlepkový recept, který můžete využít jako malý předkrm pro hosty. Pohrajte si z barvami a zdobte povrch dortíků dle vaší fantazie. Sladší...

Letní izraelská shakshuka

Shakshuka je tradiční jídlo na Blízkém východě. Jde o výtečnou směs zeleniny, koření a v originále i vajec, která jsme v našem receptu vynechali...

Jihoindický kořeněný patizon

Tento recept je taková moje malinká obměna originálu. Původní recept je z lilku, ale když nám zahrada nadělí spoustu patizonů, hodí se každý nápad,...

Tempeh s kukuřicí a cuketou

Další báječný recept s cuketou, ve kterém jsme využili i na polích právě dozrávající kukuřici. V kombinaci s tempehem tvoří chuťově skvělé a na...

Kořeněné cukety s fazolemi a červenou rýží

Cukety jsou úžasné v tom, že si je můžeme dochutit podle svých preferencí. Třeba tyhle jsou pikantní a spolu s fazolemi a černou rýží...

Cuketové sabdží

Cuketové sabdží je indický recept. Výborně do něj zpracujete i větší cukety. Na rozdíl od curry, sabdží je bez omáčky, řekněme, nasucho. Je to...

Cuketové curry masala

Pikantní, kořeněné jídlo na indický způsob, který můžete podávat jak s rýží, tak jen s plackami. Zpracujeme do něj trochu větších, lehce přerostlých cuket,...

Celozrnné těstoviny „nazeleno“ s křupavou posypkou

Rychlé a vynikající. To jsou většinou dvě kritéria, které musí jídlo, které připravuji, splňovat. Než se uvaří těstoviny, máte hotovou jak omáčku, tak křupavé...

Gujarati Khandvi

Přirozeně bezlepkové indické jídlo bez vajec, mléka je skvělá slaná chuťovka vhodná jako svačina nebo pohoštění pro návštěvy. Tento recept vám určitě zachutná a...

Bulgurový salát

Jednoduchý a lahodný salát, který je hned na stole a přitom vás krásně zasytí. Někdy stačí pár surovin a troška času a dobrota je...

Cuketové vějíře

V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako...

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Bleskové krémové těstoviny

Rychlý a luxusní oběd nebo večeře, přesně takové tyto těstoviny jsou. Zeleninu a její množství zvolíme dle zásob a chuti a podtrhneme jednoduchou krémovou...

Buddha bowl s konopným pestem

Lahodné a lehké asijské jídlo vhodné pro letní dny. Na první pohled vypadá složitě, ale jeho příprava je snadná a rychlá, když si práci...

Amuse Bouches s překvapením

Zdravá a velmi chutná verze pokrmu amuse-bouches. Toto jídlo je osvěžující, lehoučké a zdravé a skvěle se hodí jako velice chutné a na pohled...

Čočková omeleta (bez lepku)

Křupavá a nadýchaná omeleta. Málo ingrediencí, rychlá příprava, výborná chuť. Vyzkoušejte a dejte vědět.

Krémový mangold

Mangold zapečený s bešamelem je výborný jako příloha a nebo náplň do placek. Základem receptu je bešamel, který si připravíte velmi snadno i v...

Sekihan se špízy

Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan - červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování rýže vařené s...

Zapečené těstoviny

Recept na klasiku trošku jinak. Je to skvělé, rychlé a variabilní jídlo, kde není třeba vejce, aby nám těstoviny držely pohromadě.

Tuřín po indicku

Tuřín je to chutná a zdravá zelenina. Obsahuje řadu minerálů, mimo jiné velké množství manganu, draslíku, fosforu, hořčíku, vápníku, železa a zinku. Z vitamínů...

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné ... Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.

Zelené letní gnocchi

Tyto rychlé gnocchi jsou díky hrášku krásně barvené a díky hrachové mouce mají výraznou chuť. Doporučujeme je servírovat pouze zakápnuté kvalitním olivovým olejem, abychom...

Spaghetti cacio e pepe jinak

Špagety cacio e pepe (sýr a pepř) jsou špičkovým prvním chodem kuchyně regionu Lazio, skvělou vynikající klasikou s velmi jednoduchou a rychlou přípravou, zde...

Tofu v pistáciové krustě

Tohle měkounké tofu s křupavou krustou je opravdu výborné. Zkuste a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Hlíva ústřičná na smetaně

Hlíva ústřičná patří mezi zdraví prospěšné houby, mimo jiné posiluje imunitu, což je zvlášť v dnešní době důvod, proč bychom ji měli zařadit do...

Zapékané batáty

Zapékané batáty patří mezi skutečné delikatesy. Tato v sobě zahrnuje i obilovinu a luštěninu a navíc skvěle voní po čerstvých bylinkách. Vy a vaši...

Hrachová sekaná

Další tip, jak připravit luštěniny, tentokrát v podobě oblíbené sekané. Je velice jednoduchá, rychle připravená a můžete si ji ochutit zcela podle svých představ....

Zelené cizrnové kari

Jednoduché, pikantní jídlo z jednoho hrnce, takové je toto kari s cizrnou a zeleninou.

Pečený chřest s batátovým pyré, pepřovou omáčkou a tofu slaninou

Chřestová sezóna je v plném proudu, pojďme si ji užít. Vyzkoušejte třeba tuto pečenou verzi chřestu s pikantní pepřovou omáčkou. Se slaninou z tofu...

Rýžové krokety

Výborná bezlepková chuťovka, která chutná jak za tepla, tak i vychladlá. Vhodná je i jako pohoštění, na oslavu nebo jako svačinka do krabičky. Ke...

Pečený květák se špaldou a tofu smaženicí

Máte rádi obalovaný květák? Vyzkoušejte tuto jeho zdravou a lahodnou verzi. Příprava tohoto pokrmu zabere trochu času, ale výsledek stojí za to. Chuť tohoto...

Jáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou

Když se kouknete na ingredience asi nebudete mít chuť se do toho receptu pustit. Jedna porce a tolik věcí! Ale bez práce nejsou koláče...

Pomerančová omáčka s ječmenem a tofu

Toužíte po změně? Chcete na talíři novou chuť? Něco exotického? Pak určitě vyzkoušejte tento recept!

Tempeh po Marocku

Recept inspirovaný marockou kuchyní. Lehce nasládlá chuť a vůně koření ras el hanout tvoří úchvatnou kombinaci, kterou stojí za to zkusit.

Celozrnné těstoviny s krémovou hlívou

Lahodné krémové a voňavé těstovinové jídlo, zcela bez sóji a při použití správných ingrediencí i bez lepku. Pokud si připravíte pesto a mléko předem,...

Ďábelské rýžové gnocchi

Tyto lahodné gnocchi si můžete dopřát i při bezlepkové dietě. Při zachování ingrediencí jsou opravdu velmi pálivé, což krásně kontrastuje s jednoduchou hrachovou omáčkou,...

Cizrnový nářez

Snadno obměnitelný recept, jednoduchý a rychlý na přípravu, výborný k například k salátům nebo k červenému zelí.

Houbové congee

Kaše jsou jednoduché, dají se obměňovat do nekonečna, mohou být tedy pokaždé jiné a člověka nikdy nemůžou omrzet. Pokud patříte mezi milovníky hub, nenechte...

Šumajstr jinak

Tento recept je inspirovaný tradičním receptem na Šumajstr, který pochází z moravského Slovácka. Zkuste ho a uvidíte, že je skvělý i v této zdravé,...

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.

Rýže Nerone se zimní zeleninou

Zkoušeli jste už italskou černou rýži Nerone? Je velmi aromatická, její chuť je perfektní, už při vaření voní z hrnce. Zkuste třeba tuto verzi...

Plněné pečené batáty zapečené s tofu

Luxusní jídlo, které v v chladných dnech zahřeje a potěší chuťové buňky. Zkuste tento recept na zdravý a lahodný zapečený pokrm a udělejte tak...

Tempeh alà Stroganoff s celozrnnou špaldou

Vyzkoušejte tuto veganskou verzi oblíbené lahůdky Stroganoff. Recept je velmi variabilní a při použití správných surovin je vhodný i pro bezlepkovou dietu.

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapečené.

Pikantní zimní tempeh s černými nudlemi

Co myslíte, může se člověk zamilovat do tempehu, sečuánského pepře či shiitake? Za nás rozhodně ano. Ochutnejte toto lahodné asijské jídlo, které je za...

Prokládaná quinoa s růžovou salsou

Zdravé, přirozeně bezlepkové, kořeněné jídlo, ideální pro zimní období, protože dovede krásně zahřát. V tomto receptu hraje důležitou roli koření. Indické kari je příjemně...

Veganský „rybí“ salát

Máte rádi rybí chuť, zbývá vám řasa kombu třeba z výroby kimchi nebo z vaření luštěnin? V tom případě je tento slano-kyselý „rybí“ salát...

Bezlepkový pečený jáhlový burger

Máte rádi burgery nebo karbanátky? Zkuste tuhle zdravou bezlepkovou variantu. Jsou rychlé a krásně variabilní podle sezóny.

Pikantní krémové celozrnné rizoto s brokolicí

Odlehčete svému tělu po svátcích a dopřejte mu tento přirozeně bezlepkový pokrm - lehké rizoto z brokolice. V tomto receptu využijeme i košťál z...

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla ... červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní jídlo...

Voňavý citronový čirok s čočkou

Přirozeně bezlepkové, lehké a přitom výživné jídlo skvělé pro odlehčení jídelníčku po svátcích. Příprava je jednoduchá a výsledkem je chutné jídlo s vůní citrónu....

Novoroční čočková polévka

Na Nový rok bylo zvykem vařit čočku. Ta symbolizovala peníze a měla zajistit dostatek prostředků pro další rok. Pokud chcete také přilákat hojnost do...

Tokyo balls (bezlepkové)

Tyhle kuličky jsou moc dobré, měkké, ale nerozpadají se. Skvělé se hodí jako zdravé a chutné občerstvení při různých oslavách. Skvěle se budou vyjímat...

Vánoční bezlepková kyselica trochu jinak

Tato polévka vás krásně zahřeje, když se vrátíte příjemně vymrzlí z procházky. Můžete ji podávat jako sváteční polévku na štědrý večer nebo kdykoli, kdy...

Sváteční zapečené nadívené žampiony s čočkou a rýží

I o svátcích se dá jíst jinak, chutně přitom zdravě a barevně. Sice to není klasika, ale proč nepřekvapit rodinu nebo hosty něčím novým?

Vánoční rýžový krém bez cukru

Nestihli jste udělat vánoční cukroví a máte chuť na sladké? Máte bezlepkovou dietu? Snadná pomoc! Jednoduchý, rychlý a chutný dezert bez laktózy a lepku...

Vánoční gratinovaný celer se žlutou hlívou na polentě

Tento recept by mohl být inspirací, jak si ozvláštnit vánoční menu dalším netradičním, ale zároveň chutným a zdravým pokrmem.

Sváteční hrstková polévka s houbami shiitake

O svátcích může i tato netradiční sváteční polévka najít místo na vašem stole. Je bez lepku, veganská, chuťově skvělá a krásně voní kořením. Vyzkoušíte?

Pikantní fazole adzuki hokkaido s uzenou paprikou

Červené fazole adzuki hokkaido jsou velmi bohaté na minerály a energeticky velmi posilují ledviny. Patří mezi nejlépe stravitelné fazole a rostou jen na lávové...

Rajma masala – kari z červených fazolí

Rajma masala je vynikající recept z indické kuchyně. Jedná se o kari z fazolí červená ledvina a je jedním z nejběžnějších a nejoblíbenějších kari...

Jednoduchý salát s rýžovými nudlemi

Tohle je opravdu fit recept, taková dietní verze těstovinového salátu. Spojením vařené a syrové zeleniny, nudlí a čočky s aromatickou omáčkou získáte velice chutné...

Quinoa salát s pečenou zeleninou a cizrnovým dipem

Tohle je naprostá delikatesa, určitě bude chutnat i těm, kdo nejsou zrovna nadšenci do zdravé výživy.

Polévka z hlívy ústřičné

Lahodná polévka z hlívy ústřičné, která je zdrojem mnoha prospěšných látek a mimo jiné posiluje obranyschopnost organismu.

Thajské rýžové nudle se zeleninou

Tenhle pokrm inspirovaný indickou kuchyní bude totiž chutnat i těm, kteří nemají rádi zeleninová jídla. Další skvělá rychlovka!

Zeleninový kuskus s letním salátem

Toto hlavní jídlo je nutričně vyvážené, lehké na trávení, přitom dostatečně syté, abyste při hubnutí neměli hlad. Je to rychlovka, kterou budete mít na...

Snídaňová polévka s mrkví, kapustičkami a žampiónem

Naučte se s námi vařit ideální snídani podle videa! Tato ranní polévka nastartuje váš metabolismus a dodá vašemu tělu potřebné minerály a tekutiny. Její...

Tofu po italsku

Sušená rajčata, olivy, oregáno, rukola, to jsou typicky italské ingredience, které propůjčují tofu v tomto receptu vynikající středomořské aroma. Recept je přirozeně bezlepkový.

Bezlepkový jídelníček při celiakii

Kompletní týdenní zdravý jídelníček i se svačinami zcela bez lepku (i bez laktózy a vajec). Pokud máte celiakii, anebo chcete tělu odlehčit od pečiva,...
Téma: čerstvá cibulka, pancake, polévka z hlívy, červená čekanka, vegan, veganské jídlo, klasická strava, polozrnná mouka, fazole adzuki hokkaido, protlak, listy kari, podzimní inspirace, veganský sýr, jak připravit tofu, Pečené batáty plněné míchaným tofu, celer, fenyklové semínko, grilovaná zelenina, místo pečiva, veganské menu, rajčata, bez smetany, rychlé sušenky, sojový jogurt, zelná polévka, květákový steak, červené zelí, sváteční pohoštění, snídaně, rýžový slad, dezerty bez sladidla, dýňová semínka, nahrážka mléka, chřest recepty, žlutá rajčátka, pažitka, vánoční vaření, asafoetida, tofu, rýžové mléko, nejrychlejší jídla, květáková tempura, léto, cuketové sabzi, červené radicchio, jídlo do krabičky, krém, tofu slanina, římský kmín, dýně hokkaido, Vánoční bezlepkova kyselica trochu jinak, bazalka, hoby, Kombu, slané koláče, ředkvičky, zeleninová jídla, Horská čočka, cuketový pokrm, bezlepkový nákyp, květák v těstíčku, rajčatové pyré, pečené karbanátky, Pečené křupavé cukety, stroganoff, sušené meruňky, italské ingredience, vegan sýr, černé olivy, citron, zimní polévka, placičky, černá sezamová semínka, sýr z kešu ořechů, omáčky, rostlinný sýr, bílý chřest, Hlavní chod, vegan rizoto, asijské nudle, šalvěj, jednoduchá jídla, těstoviny, indické recepty, veganský rybí salát, salát s řasou kombu, co s sebou na výlet, zdravé polévky, košťál, ředkvička, kokos, náhrada sýru, polenta, mletý zázvor, italské těstoviny, italská kuchyně, sekaná, osvěžující recepty, quinoa, vlašské ořechy, veganský domací sýr, italské recepty, veganská jídla, kvásková strouhanka, hrášek, citronová šťáva, luštěninová polévka, uzená paprika, zeleninový dortík, luštěninov, mletý kmín, ricotta bez ořechů, vegan smetana, recepty na cestu, steaky, loupaná červená čočka, hořčičné semínko, děti, bombay alú, chuťovky, Plněné zapečené žampiony s čočkou, mezinárodní kuchyně, nářez, letní recept, prášek z řepy, slané kaše, čerstvá petrželka, stroganof, dezert bez vajec, fazole azuki, sušené listy kari, éterický olej, rýže natural, čirok, černá čočka, hrách, jáhlová kaše, adzuki fazole, zapečené těstoviny bez vajec, jídlo z cizrny, Pečený květák s indickou omáčkou, krusta, paprika, olivy, hustá polévka, rostlinná smetana, omáčka na těstoviny, pečená dýně, zazole, bez ryb

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?