Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Cuketové spirály

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec
sezóna jaro
sezóna léto

Jednoduchý a rychlý recept, ve kterém využijete nádhernou sezónní zeleninu, jako je paní cuketa.

Ingredience
  • cukety
  • strouhanka z kváskového pečiva
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • petrželka
  • oregáno
  • tymián
  • česnek
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej

Janě projevila roztroušená skleróza v 19 letech. Kortikoidy musela užívala denně a bolesti očního nervu ji provázely ...

Jak připravit pečené cuketové spirály

  1. Cukety nakrájejte do spirál jako v tomto receptu.
  2. Do strouhanky nasekejte bylinky, přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř,nastrouhanou citrónovou kůru a promíchejte.
  3. Nakrájené cukety osolte, opepřete (lépe se vám pak otevřou) a nechte dvacet minut odpočinout.
  4. Poté cukety pořádně obalte ve strouhankové směsi a dejte na pečící papír. Pokapejte řádně olivovým olejem a pečte dozlatova. Nemusíte při pečení obracet.

Praktické

  • Při nákupu strouhanky čtěte složení.
  • Doba pečení bude záviset na vaší troubě.
  • Použijte pouze kůru z bio citrónů.

Obměna

  • Jakékoliv bylinky, místo oregána je perfektní např. majoránka.
  • Pro bezlepkovou verzi volte bezlepkovou strouhanku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

23 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko👌👌👌. Další mňamózní recept. Bojovala jsem s krájením cuket, mám spíše trhance, než spirály, ale bylinková strouhanka je geniální.

Kateřina
16. 7. 2023

Dneska se mi nechtělo vařit, ale cuket je pořád víc, tak jsem vyzkoušela tuhle spirálu a bylo to moc dobrý, k tomu jen trochu kimchi a krajíček chleba. Pochutnala jsem si😘

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Zapékané cukety

Letní recept, do kterého bezvadně zužitkujete větší cukety a náramně si pochutnáte.

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Dušené zelí z jednoho hrnce

Rychlé, jednoduché a voňavé jídlo, skvělé k obilovinám, jehož příprava je snadná a téměř bez práce

Placičky s čínskou omáčkou

Sladkokyselou omáčku, která je v každé čínské restauraci asi není třeba představovat. Vyzkoušejte ji v této zdravější verzi. Jde použít nejen k jarním závi...

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Gratinovaný chřest

Gratinovaný chřest je vyloženě jarní záležitost. Tento rychlý recept by snad měl chutnat každému. Je voňavý, křupavý a jednoduchý.