Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna léto

Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsahují velmi málo ingrediencí.

Ingredience
  • rajčata
  • rozmarýn
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • olivový olej
  • těstoviny jakéhokoli druhu

Helena shodila za 2,5 měsíce 10 kg. Snížil se jí vysoký tlak a lépe se jí spí. Nesmírně se zklidnila a nic ji nevyved...

Jak připravit pečená rajčata s rozmarýnem

  1. Rajčata rozpulte, položte na plech vyložený pečicím papírem, osolte, pokapejte olejem a ochuťte nasekaným česnekem a rozmarýnem.
  2. Pečte v troubě asi 30 minut.
  3. Uvařte těstoviny.
  4. Z upečených rajčat sloupněte slupku (jde to perfektně) a dejte je na pánev, přidejte těstoviny a na prudkém ohni vše promíchejte a prohřejte..
  5. Nakonec opepřete a posypejte čerstvou petrželku.

Praktické

  • Pečením rajčata pustí šťávu, která spolu s olejem vytvoří vynikající kondiment na těstoviny.
  • Takto pečená rajčata nemusíte použít pouze na tento recept, sami uvidíte, že jsou vynikající jak s plackami, tak kváskovým domácím pečivem.
  • Na tento recept se hodí velmi zralá rajčata. Masitá, obsahující málo peciček a šťávy.
  • Rajčata jíme pouze v sezóně a pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (kukuřičné, rýžové…).

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

    PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

    Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

    77 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Kateřina
    5. 9. 2023

    Těstoviny s rajčaty jsou výborný! Já si k nim přidala nudličky ze seitanu a trochu tofu ála balkán – bylo to super😋

    Dnešní oběd hotov, děkujeme za další úžasný recept 😍 Měli jsme kukuřičné těstoviny 😋A posypala jsem růžovým pepřem, který jsem poznala až díky autorce receptu 😍 Klasický nemám ráda ale ten růžový je mňam 😋

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Nudle s cuketou

    Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

    Cuketové nudle v pikantní omáčce

    Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

    Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

    Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

    Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

    Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

    Řecká Gemista (plněná zelenina)

    V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

    Bezlepkové dýňové lasagne

    Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...