Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna léto

Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsahují velmi málo ingrediencí.

Ingredience
  • rajčata
  • rozmarýn
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • olivový olej
  • těstoviny jakéhokoli druhu

Zhubnout 5,5 kilo za dva týdny není jen tak a proto se s vámi chceme podělit o neuvěřitelné ...

Jak připravit pečená rajčata s rozmarýnem

  1. Rajčata rozpulte, položte na plech vyložený pečicím papírem, osolte, pokapejte olejem a ochuťte nasekaným česnekem a rozmarýnem.
  2. Pečte v troubě asi 30 minut.
  3. Uvařte těstoviny.
  4. Z upečených rajčat sloupněte slupku (jde to perfektně) a dejte je na pánev, přidejte těstoviny a na prudkém ohni vše promíchejte a prohřejte..
  5. Nakonec opepřete a posypejte čerstvou petrželku.

Praktické

  • Pečením rajčata pustí šťávu, která spolu s olejem vytvoří vynikající kondiment na těstoviny.
  • Takto pečená rajčata nemusíte použít pouze na tento recept, sami uvidíte, že jsou vynikající jak s plackami, tak kváskovým domácím pečivem.
  • Na tento recept se hodí velmi zralá rajčata. Masitá, obsahující málo peciček a šťávy.
  • Rajčata jíme pouze v sezóně a pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (kukuřičné, rýžové…).

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

    PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

    Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
    Chci jídelníčky a detox.

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

    74 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Kateřina
    5. 9. 2023

    Těstoviny s rajčaty jsou výborný! Já si k nim přidala nudličky ze seitanu a trochu tofu ála balkán – bylo to super😋

    Dnešní oběd hotov, děkujeme za další úžasný recept 😍 Měli jsme kukuřičné těstoviny 😋A posypala jsem růžovým pepřem, který jsem poznala až díky autorce receptu 😍 Klasický nemám ráda ale ten růžový je mňam 😋

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Cuketové nudle v pikantní omáčce

    Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

    Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

    Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

    Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

    Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

    Řecká Gemista (plněná zelenina)

    V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

    Prasorizo – řecký pórek s rýží

    Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

    Bagel pasta

    Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.