Bylinky

Pečený domácí tvaroh

Tento tvarůžek je trošku pracnější, ale výsledek je tak bezvadný, že stojí za to si s ním trochu pohrát. Určitě nebudete litovat.

Cibulové špagety

Milovníci jednoduchých a rychlých receptů a špaget, tady je jeden pro vás. Cibule a tymián, to je prostě skvělá kombinace. K tomu krásně křupavý tempeh a s...

Ředkvičkový dip

Ředkvička je pro mě symbolem jara a zde nám s bylinkami vytvořila super kondiment prakticky na cokoliv.

Fialkový ocet – do jídla i na tělo

Fialkový ocet můžeme použít v kuchyni i v koupelně. Dokonce nám může sloužit jako první pomoc při bolestech hlavy, při horečce, po bodnutí hmyzem nebo popá...

Pórkové jarní závitky (fotopostup)

Jednoduché jarní závitky, kde jako obal požijeme pórkové listy. Ve své jednoduchosti jsou stále bohaté na chuť a věřím, že vás nezklamou.

Houbová smaženice

Smaženice nemusí být jen z tofu, zkuste tuto verzi, kde není ani tofu ani sójová omáčka. Pohrajte si s konzistencí a vylaďte do vaší představy.
15
6

Lék nejen na plíce – plicník lékařský

Věděli jste, že tato bylinka léčí nejen plíce, ale i trávicí ústrojí? Na jaře a v létě si můžeme nasbírat zásoby na podzim, kdy nejvíce trpíme na kašel. 

Květáková jízda

V tomto receptu si užijeme květák až na kost. A to doslova, protože z košťálu připravíme bezva krém.

Semolinový pekáček

Snadný recept, jehož příprava vám nezabere mnoho času. Tento pokrm vám poslouží jako slaná svačinka nebo jako příloha coby obilninová složka kompletního ta...
17
3

Znáte galgán?

Seznamte se s rostlinou příbuznou zázvoru a kurkumě, používanou po staletí v v ájurvédské a tradiční čínské medicíně.
62

Sezónní jídelníček: Co jíst v dubnu?

Chcete se stravovat zdravě a kvalitně, tak aby to přineslo benefity nejen vašemu tělu, ale i přírodě? Pak začněte vařit ze sezónních potravin. Seženete je ...
58
51

Toto jste o medvědím česneku nevěděli

Medvědí česnek je jedna z prvních bylin, které na jaře vyrážejí a které mohou člověku po dlouhé zimě dodat energii a vitaminy. Už začíná jeho sezóna! Víte,...