Domů Téma Italské recepty

italské recepty

Špagety s černou cizrnou na kyselo

Černá cizrna je malé velikosti a pokrytá tmavou slupkou. Patří k velmi starobylé odrůdě typické pro střední a jižní Itálii. Chuť je intenzivnější a...

Sváteční ravioli s mandlovou ricottou

Na italském stole v období svátků nesmí chybět plněné těstoviny. Proč je nezkusit i u nás? Tento recept opravdu stojí to za to. Je...

Středomořská roláda z chlebového těsta Coccoi

Vyzkoušejte tuto výtečnou středomořskou roládu, kterou spolehlivě okouzlíte každou návštěvu. Recept je velmi přizpůsobitelný, náplň můžete obměňovat jak vás napadne, možnosti jsou nekonečné. Buďte...

Podzimní talíř s kaštany a fenyklem

Máte rádi fenykl? Vyzkoušejte ho v této lahodné kombinaci s kaštany a olivami a dejte vědět, jak jste si pochutnali.

Toskánské Castagnaccio – kaštanový koláč

Castagnaccio je podzimní dezert typický pro toskánskou oblast. Je to jednoduchý koláč s rustikální chutí, ne příliš sladkou, s jemnou a vlhkou strukturou uprostřed....

Špagety se „sýrovou“ omáčkou

Jednoduchý a rychlý recept pro všechny příznivce těstovin. Chutné lehké jídlo, které budete mít rychle na stole a pochutná si na něm celá rodina....

Černá rýže s pestem a fazolemi

Výborné zdravé a přirozeně bezlepkové jídlo, kde využijeme zásoby cuket. Díky konopnému semínku je pokrm i příjemně křupavý, určitě ho nevynechávejte.

Pappardelle s podzimní omáčkou

Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si...

Ligurská jednoduchá panissa

Ligurská panissa je vynikající přílohou. S receptem si můžete opravdu pohrát a obměňovat do nekonečna.

Spaghettoni alla crudaiola

Rychlé, čerstvé, chutné letní jídlo. Zatímco se vaří těstoviny, stihneme nachystat vše ostatní a během pár minut pak máme jídlo na stole. Příprava tohoto...

Jáhlové kuličky nejen na párty

Velice rychlý a na přípravu jednoduchý bezlepkový recept na kuličky, které se hodí jakou součást hlavního jídla a nebo jako pohoštění pro návštěvy či...

Celozrnné špaldové fettuccine se zeleninou

Velmi rychlý, chutný a voňavý recept. Letní a italský, barevný a svěží, zkrátka výborný. Klidně si přizpůsobte recept podle toho, jakou zeleninu máte rádi...

Cuketové vějíře

V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako...

Pizza galetky

Máte chuť na pizzu, ale chcete si zachovat zdravý jídelníček? Vyzkoušejte tento recept na oblíbené galetky, tentokrát s letní, rajčatovou náplní a kešu sýrem....

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Italské Amuse Bouche

Znáte Amuse-Bouches? Vypadá to jako předkrm, ale není to předkrm. Na rozdíl od předkrmů (entrée) si zákazník obvykel amuse bouches neobjednává, ale podává se...

Black Cherry s bazalkou a mezze penne

Rychlý oběd bez dlouhého vaření, letní a velmi italský. Můj manžel a já tuhle „omáčku“ milujeme. Černá cherry rajčátka si pěstujeme již několik let....

Farinata di ceci se zeleninou

Farinata di ceci je autentická a originální italská street food pochoutka. Vždycky výborná a obohacená o letní zeleninku.

Amuse Bouches s překvapením

Zdravá a velmi chutná verze pokrmu amuse-bouches. Toto jídlo je osvěžující, lehoučké a zdravé a skvěle se hodí jako velice chutné a na pohled...

Konopesto – konopné pesto

Jednoduchý a rychlý postup na zdravé pesto z konopného semínka, která obsahují kompletní bílkoviny (včetně všech esenciálních aminokyselin), mastné kyseliny omega-3 a omega-6 v...

Krémový mangold

Mangold zapečený s bešamelem je výborný jako příloha a nebo náplň do placek. Základem receptu je bešamel, který si připravíte velmi snadno i v...

Panna cotta s třešňovým želé

Čas třešní a čerstvých dezertů. Takže Panna cotta s třešněmi pro naše lahodné občerstvení. Jednoduchá a rychlá. Výsledek nezklame. Čerstvé třešně, želé s kousky...

Zelené letní gnocchi

Tyto rychlé gnocchi jsou díky hrášku krásně barvené a díky hrachové mouce mají výraznou chuť. Doporučujeme je servírovat pouze zakápnuté kvalitním olivovým olejem, abychom...

Spaghetti cacio e pepe jinak

Špagety cacio e pepe (sýr a pepř) jsou špičkovým prvním chodem kuchyně regionu Lazio, skvělou vynikající klasikou s velmi jednoduchou a rychlou přípravou, zde...

Duté těstoviny s fazolovým krémem

Pro tento recept jsou velmi vhodné jakékoliv duté těstoviny, naplní se krémem a jsou lahodné. Krém je jemný a krásný kontrast chutí pokrmu dodají...

Květinová Calamarata s hráškem a boby

Tyto, na povrchu hrubé těstoviny jsou jak stvořeny pro smetanovou omáčku. Jsou z tvrdé semolinové krupice, takže budou mít tu správnou konsistenci al dente.

Pesto z černé kapusty

Černá kapusta je klasická zimní zelenina, velmi typická pro Toskánsko. V poslední době se s ní ale můžete setkat i v českých zahradách a...

Toskánské Cantucci jinak aneb mandlové suchárky

Inspirací k tomuto recepty byly tradiční italské Cantucci. Tyto suchárky jsou krásně křupavé, ale ne tvrdé a jsou rychlé na přípravu. Jde o alternativu...

Dýňové ravioli s lískovými oříšky

Ravioli plněné dýní jsou italskou klasikou. Jde o zdravé, lehké a přitom chuťově i na pohled atraktivní jídlo, se kterým jistě zabodujete u celé...

Špagety s rapini a žampióny

Další recept na oblíbené špagety, tentokrát v pikantní verzi se žampiony a zeleninou rapini. Jedna ze zdravých rychlovek, které máte za pár minut na...

Tchýniny jazyky

Jednoduchý a rychlý recept na slané pohoštění jsme si typický pro piemontskou gastronomickou tradici. Na rozdíl od originálního receptu zde není použito droždí ani...

Crescione romagnolo verde – plněná zelená placka

Máte chuť na pečivo a nechcete čekat, až vám vykyne domácí kváskový chléb? Zkuste tuhle plněnou placku! Najdete ji v Itálii pod jménem Crescione...

Čočkové rigatoni s lilky a olejnatými semeny

Opečený lilek na pánvi je dalším italským letním receptem. Rychlé a snadné, prostě recept na poslední chvíli. A navíc v této podobě chutná všem....

Sicilské arancini (bezlepkové)

Tyto skromné veganské arancini jsou opravdu výborné a chuťově se velmi podobají těm klasickým s masem. Hodí se na slavnostnější stůl. Je s nimi...

Tofu po italsku

Sušená rajčata, olivy, oregáno, rukola, to jsou typicky italské ingredience, které propůjčují tofu v tomto receptu vynikající středomořské aroma. Recept je přirozeně bezlepkový.
Téma: špagety, sezóna zima, těsto bez vajec, muškátový oříšek, cherry rajčátka, cizrnová mouka, ravioly, protlak, vegan pizza, pesto, pohoštění na party, podzim, veganská omáčka, bez vajíčka, low carb, veganská pomazánka, zeleninové recepty, bezlepkové těstoviny, italský dezert, čočkové těstoviny, ligurská specialita, tradiční italské recepty, kvalitní těstoviny, večeře, celozrnná rýže, veganská strava, zeleninové pesto, focaccia, Sicilské arancini bezlepkové, italské recepty, co s sebou na výlet, Dýňová ravioli s lískovými oříšky, jarní cibulka, krekry, listy čekanky, štědrovečerní menu, slané občerstvení, rychlé recepty, omáčky na těstoviny, šrucha zelná, sladké pečivo, šafrán, semola rimacinata, bezlepková jídla, italský street food, rostlinné mléko, vegan rizoto, pšeničná mouka, bylinky, zdravé sušenky, fitness strava, piniové oříšky, kapustové pesto, vánoční recepty, kaštany, kukuřice, zeleninová jídla, Celozrnné špaldové fettuccine se zeleninou, sezóna podzim, fitness chuťovky, celiakie, dětské sušenky, zimní pesto, cherry rajčata, gnocchi, lahůdkové droždí, fitness, lehká večeře, černé hořčičné semínko, celozrnná špaldová mouka, farinata di ceci, dip, mrkev, olivy, semolinové těstoviny, toskánsko, pudink, krajové speciality, domácí krekry, ovesné mléko, kukuřičná strouhanka, houby, pizza vegan, semínka, oregáno, placky, bez masa, nahrážka mléka, bezlepkové chuťovky, veganství, červené zelé, zdravé pomazánky, sójové mléko, italsá kuchyně, gomasio, rajčatová šťáva, butternut, špalda, italské těestoviny, janovská specialita, kváskové pečení, Itálie, vanilka, party, zdravá pomazánka, luštěninová jídla, celiak, chuťovka, čerstvá bazalka, Veganský cottage sýr, krémové omáčky, pomazánka na pečivo, rajčátka, fenyklové listy, Duté těstoviny s fazolovým krémem, vegan pomazánka, Pesto z černé kapusty, hrášek, vegetariánství, veganské jídlo, spaghettoni, chudá kuchyně, recepty léto, veganský sýr, pizza, agar, divoká rajčátka, hlíva, rajčatový protlak, roláda, kuličky, pistácie, toskánská kapusta, sušená řepa, bio citronová šťáva, palačinky, zima, placka, italské speciality, piada, zeleninová směs, pažitka, vegan sušenky, rostlinné pomazánky, Špagety s černou cizrnou na kyselo, kvásek, jednoduché recepty, ABKM, dezerty bez mléka, bezlepkové alternativy

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?