I při zdravém vaření si můžete dopřávat knedlíky. Tyhle čirokové šišky jsou zdravé, velmi chutné a navíc přirozeně bezlepkové.

Ingredience
pro 6 šišek
  • 2 hrnky uvařeného čiroku
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • špetka soli
  • voda a sůl na vaření šišek

Jak udělat bezlepkové knedlíky z čiroku

  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu s trochou soli.
  2. Do mísy dáme vařený čirok, trošku soli a rozmixujeme na kaši.
  3. Do vzniklé kaše nasypeme mouku a vypracujeme tuhé těsto.
  4. Mokrýma rukama tvarujeme menší šiky a dáváme do vroucí vody.
  5. Po vyplavání na povrch je vyndaváme, aby se nerozvařily.

Praktické

  • Mouku dejte po částech podle potřeby. Poměr mouky a vařeného čiroku není až tak důležitý jako výsledek – tuhé nerozpadající se těsto, které jde vytvarovat.
  • Pokud je čirok příliš mokrý a nejde rozmixovat, přidejte trochu vody. Ale ne moc, protože byste museli přidávat mouku.
  • Mokré ruce jsou důležité, jinak budete mít těsto všude, ale nebudete mít knedlík.
  • Pokud chcete klasická knedlíková kolečka, vytvořte větší šišku a po uvaření je nechte vychladnout, pak se budou dát krájet.
  • Pro ohřátí se dají šišky při dalším jídle jednoduše na pařáček prohřát nebo se hodí do pánvičky a orestují.

Obměna

  • Do knedlíků můžete zapracovat jakékoli zbytky obilí nebo semínek. My jsme vařili čirok se lžící lněného semínka.
  • Mouku můžete použít i jinou.
  • Pro zachování bezlepkové varianty je však potřeba volit bezlepkové obilí a bezlepkové mouky.

Děti

  • Takto připravený pokrm je možné podat dětem od 1 roku. Menším vynecháme sůl.

Eva: „Jím jinak“ a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

S JJ mám zaručenou jak pestrost, tak i že si pochutnáme

Martina: Tak když už je ta neděle, dopřála jsem...

Každé jídlo mě překvapuje svou chutí a jednoduchostí (Michaela)

Michaela: Dnešní den je 4. dnem s Jíme jinak,...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Přestala mě pálit žáha, ustaly trávicí problémy a kalhoty se oblékají snadněji

Ilona: Cítím se lépe: nepálí mě žáha, nemám žádné...

Musím pořídit nový šatník – zhubla jsem z 60 na 53 kg!

Hanka: Jen jsem Vám chtěla poděkovat. V kurzu jsem...

Najednou mi nedělá problém odolávat všem „dobrotám“ (Petra)

Petra: Evi, cítím, že jinak už si to ani...

Děláte úžasnou osvětu – jsem nadšená!

Monika V.: Mooc děkuji. Děláte úžasnou osvětu. Já jsem...

Konečně mě přešly chutě na sladké „z nudy“

Annakrata: Pokud si dám k snídani polévku a k...

Manžel si liboval, že je to nejlepší jídlo, jaké jsem kdy udělala

Dagbri: Napařování jsem se bála, jelikož jsem to nikdy...

Děkuji za celý rok v Klubu

Dobrý den, Evo a Heleno, chtěla bych vám poděkovat za...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Zdravotní problémy i kila jsou pryč, mám energie na rozdávání (Jitka)

Jitka: Ahoj děvčata, v březnu chřipka doprovázená zahleněným kašlem,...

Potěšilo mě, že jste to vzali za správný konec

Štěpánka: Holky, mate to krasne. Daly jste si hodne...

Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekKosmetika DULCIA natural v říjnu s novinkami a slevou pro vás
Další článekJáhlový dezert