Máte rádi fenykl? Vyzkoušejte ho v této lahodné kombinaci s kaštany a olivami a dejte vědět, jak jste si pochutnali.

Ingredience
  • 1 hrnek vařených fazolí cannellini
  • 1 hrnek uvařené celozrnné špaldy
  • 2 fenykly
  • olivy 
  • jedlé kaštany
  • česnek
  • olej
  • červené radicchio
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • jablečný ocet
  • pomerančová šťáva (volitelné)

Jak připravit fenykl s kaštany a olivami

  1. Na pánev dáme olej, rozehřejeme, přidáme nakrájený fenykl, osolíme, pokapeme jablečným octem, přidáme vyloupané kaštany, přikryjeme a dusíme. Ke konci vaření přidáme olivy. Poté zvýšíme plamen, aby  fenykl na povrchu lehce zkaramelizoval.
  2. Na další pánev nalijeme olej, rozpálíme, přidáme prolisovaný česnek, špaldu a uvařené fazole cannellini. Osolíme, promícháme a osmahneme.
  3. Na talíř dáme fazole a špaldu, navrch přidáme fenykl a vše posypeme červenou čekankou a petrželkou. Můžeme pokapat pomerančovou šťávou.

Praktické

  • Vyloupejte kaštany, jak vám to nejlépe vyhovuje. Já je naříznu, dám do pánve na kaštany a na plameni rychle a krátce opeču. Slupka jde pěkně dolů a kaštany jsou prakticky ještě syrové. Uvaří se pak s fenyklem.
  • Radicchio kvůli barvě dáváme až nakonec, ovšem můžete ho zamíchat i povařit s fazolemi a špaldou. Barva se ztratí a bude hnědá.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte namísto špaldy bezlepkovou obilovinu (rýži, čirok, jáhly apod.).

Obměna

  • Místo pomerančové šťávy můžete použít citrónovou.

Děti

  • S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let.

 

 

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Děkuji za perfektní kurz a cenné rady

Kateřina: Ahoj, zdravím všechny účastníky kurzu ? Děkuji celému...

Jde to i se dvěma maličkými dětmi

Martina: Ahoj Evi a Helčo, a všichni ostatní ?. Jsem s...

Už nevyžírám v noci ledničku a ustupují mi bolesti kloubů (Monika)

Pani Eva velmi pekne vam ďakujem! Zmenila som stravu...

Moje okolie si hneď všimlo, že som sa nejak „zmenšila“ (Adriana)

Adriana: Milá Evka, chcela by som ti v prvom...

Konec nudným salátům (Jaroslav)

Jaroslav: Můj první salát z tohoto kurzu. Jednou větou:...

Otoky pryč a cholesterol v normě (Jitka)

Jitka: Posílám pozdní gratulaci k výročí skvělých stránek. Jsem...

I můj nastávající se oblizuje až za ušima

Vfadra: Jídla jsou skvělá, celkově se snažím vařit zdravě,...

Díky JJ mě to vždy nakopne zkusit něco nového

Lentvaruzk: Moc se mi vaše videa libí. Děkuji za...

Podzimní detox nemá chybu! Samé dobroty, které mě léčí

Pavlína M.: Již 9 měsíců jsem s Jíme Jinak...

Jsem nadšená jak z výsledků, tak z vaření (Vlastimila)

Vlastimila: Krásný den všem 🌞 Včera jsem dokončila 14....

S rodinou jsem to zvládla skvěle (Iveta)

Iveta: Ahoj všichni, taky přidám svůj příběh, třeba někomu...

Už 4. týden bez kafe a spím hlubokým spánkem!

Tereza: Přidávám též pozitivní ohlas - kávu jsem zkusila...

Už rok každý den nová skvělá jídla (Marta)

Marta: Nuda??? Ani omylem! Vařím podle Jíme Jinak rok......

Chutná mně i vnoučkům a zhubla jsem přes 5 kg (Hana)

Hana: Evi, tak jsem Výzvu do plavek protáhla na...

Poděkování

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila cca před měsícem....

Děkujeme za mlíčko pro nekojené děti

Míla: Ahoj jíme jinak, chtěla bych vám poděkovat (hlavně) za...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekVím, co jim plave v bříškách (Katka 33 let)
Další článekPečený květák s indickou omáčkou