Výborné zdravé a přirozeně bezlepkové jídlo, kde využijeme zásoby cuket. Díky konopnému semínku je pokrm i příjemně křupavý, určitě ho nevynechávejte.

Ingredience

Na pesto:

  • 2 hrsti listů bazalky
  • loupaná konopná semínka
  • přírodní kešu
  • olej podle potřeby
  • stroužek česneku
  • sůl
  • 2 kostky ledu

Ostatní ingredience:

  • 200 g fazolí cannellini v suchém stavu
  • 200 g celozrnné nerone rýže
  • cukety
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • loupaná konopná semínka

Jak připravit rýži s bazalkovým pestem a fazolemi

  1. Fazole cannellini namočete přes noc a poté vařte v tlakovém hrnci po dobu 15 minut.
  2. V rendlíku přiveďte vodu k varu. Listy bazalky ponořte na několik sekund do vroucí vody a poté je okamžitě ponořte do velmi studené vody. Sceďte a dobře vymačkejte.
  3. Do mixéru vložte vymačkané listy bazalky, konopná semínka, kešu oříšky, sůl, olivový olej, vymačkaný česnek a 2 kostky ledu. Tímto postupem pesto neztmavne.
  4. Uvařte rýži tak, jak jste zvyklí, po uvaření ji osolte a lehce dochuťte olivovým olejem. Dejte stranou.
  5. Do velké pánve nalijte olivový olej a cukety nakrájené na kroužky. Nesolte!
  6. Cukety osmahněte na prudkém plameni tak, aby zůstaly křupavé a vytvořily krustu. Poté přidejte fazole. Nyní přidejte sůl a jemně promíchejte.
  7. Podávejte cukety, fazole a rýži a lžící na ně naservírujte pesto. Všechno posypte loupanými konopnými semínky.

Praktické

  • Ponoření bazalky do vařící vody a následné přidání kostek ledu zabrání černání pesta.
  • Pesto můžete rovnou do zeleniny zamíchat, podávání po lžící na talíř ale vypadá na pohled efektněji.

Obměna

  • Namísto rýže můžete použít jakoukoliv obilovinu.
  • Fazeloe cannellini můžete vyměnit za jakoukoliv luštěninu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

JJ mi změnila pohled na jídlo a dodalo sebevědomí si dělat věci po svém

Venisy: Skupina Jíme Jinak mi před šesti lety změnila...

Smysly se začaly zbystřovat a tělo odlehčovat (Renata)

Renata: Ahoj, při pročítání mnoha komentářů mám potřebu vám...

Špíčky šly dolů a ustoupily bolesti hlavy (Helena)

Helena: Děkuji za výborný kurz, moc jsem se toho...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Manžel se na mě díval a ptal se, co je na mně nového (Sylva)

Sylva: Evi, Romane...Viléme, Jarmilo!!!:-) Funguje to. Nechápu jak, ale...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Necítím hlad mezi jídly a už nepotřebuji sladkosti (Zdenka)

Zdenka: Dobrý den, dnes mám 4. den. Nejdříve jsem...

Funguje to, zatím jsem zhubla 6-7 kg (Marie)

Marie: Zdravím, jsem v klubu Jíme Jinak přibližně 4....

Jak se cítím? Prožívám skvělé změny

Jana: Jak se cítím? Prožívám změny na všech frontách....

Jsem veselejší a plná energie, po 5 dnech mám dole 3,7 kg (Alena)

Alena: Krásný den všem, po pěti dnech jsem měla...

Díky kurzu již chápu souvislosti

Ilona: Jsem šťastná, že jsem si váš kurz koupila....

Už nechci vařit klasiku, kterou jsem dříve vařila

Pavlivlmaeorua: S pomocí dcery jsem se dostala k programu...

Už nepanikařím a s manželem si moc pochutnáváme (Marta)

Marta: Evi, musím pochválit, jako vždy, skvělý jídelníček. Byly...

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

A ejhle, ono to funguje (Olga Š.)

Olga Š.: I já jsem za svůj dospělý život...

Sladkosti už mi nechutnají

Jendula.cerna: Chci moc poděkovat za skvěle připravený kurz a...

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPodzimní dortík
Další článekNejlepší rajčatová polévka bez rajčat