Tento recept je z jimejinak.cz, kde najdete tisíce zdravých receptů, videa a online kurzy vaření.
Cuketové vějíře
Přidat do
Zadejte název skupiny
Uvařeno
Skvělý nápad! Přidejte fotku a inspirujte ostatní.
Přetáhněte sem fotku nebo klikněte pro výběr.
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec
sezóna léto
V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako je bazalka. Pojďte si je vychutnat v tomto letním receptu.
Roky jsem se potýkala s migrénami, oslabenou imunitou, trávicími potížemi. Od 45 let jsem začala nenápadně tloustnout...
Ingredience
cukety
cherry rajčátka
bazalka
česnek
pistácie
olivový olej
sůl
citrónová šťáva
petrželka
Jak připravit pečené vějíře z cukety
Rozkrojte podélně cukety na 4 části, nedokrajujte do konce, aby se později dala rozevřít do vějíře.
Posolte, pokapejte olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200°C.
Po 15 minutách pečení vyndejte plech z trouby a mezi plátky vložte nakrájená rajčátka, česnek, znovu lehce osolte a dejte znovu péct na dalších 15-20 minut.
Poté naservírujte vějíře na talíř, posypejte petrželkou, bazalkou a pistáciemi. Pokapejte citrónovou šťávou.
Praktické
Toto jídlo je dobré jak teplé, tak i vychladlé.
Vějíře otevřete až po 15 minutách pečení, jinak se vám to nepodaří a plátky cukety se mohou ulomit.
Počítejte jednu cuketu na jednoho strávníka.
Obměna
Můžete přidat jakékoliv bylinky podle chuti.
Místo pistácií můžete použít mandle, lískové oříšky, piniové oříšky.
Děti
S menším množstvím soli a oleje vhodné pro děti od 2 let. Pozor na kusy ořechů.
PS: Začínáme Jarní očistu!
Únava, blbá nálada a kila navíc? Nenecháme vás v tom! 😊 Pojďte s tím zatočit. Začínáme 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček i postavu a zase bude dobře.
Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času.
Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..
tak to je bomba, udělala jste první krok, to z Vás mám radost 🙂 Hlavně nezapomeňte, že krupice má ráda před vařením celonoční koupání, např. v rýžovém nebo mandlovém mléce 🙂
Pikantní, kořeněné jídlo na indický způsob, který můžete podávat jak s rýží, tak jen s plackami. Zpracujeme do něj trochu větších, lehce přerostlých cuket,...
Velmi rychlý, chutný a voňavý recept. Letní a italský, barevný a svěží, zkrátka výborný. Klidně si přizpůsobte recept podle toho, jakou zeleninu máte rádi ...
Tuřín je to chutná a zdravá zelenina. Obsahuje řadu minerálů, mimo jiné velké množství manganu, draslíku, fosforu, hořčíku, vápníku, železa a zinku. Z vita...
Komentáře
Jednoduché a moc dobré. Receptů na cukety není nikdy dost :-D
Děkuji za recept, vějíře se hezky otevřely a kombinace s pistáciemi a s petrželkou byla moc dobrá.