Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Ingredience
  • cuketa
  • strouhanka
  • kukuřičná hrubá strouhanka
  • mletá paprika
  • česnek
  • strouhaný kokos
  • petrželka
  • citrónová kůra z bio citrónu
  • sušené oregáno
  • bíle sezamové semínko
  • sušený nebo čerstvý tymián
  • olivový olej
  • sůl

Jak připravit křupavá pečená cuketová kolečka

  1. Připravte do misky strouhanku, kokos, kukuřičnou mouku, sezam, prolisovaný česnek, bylinky, sůl a pořádně promíchejte.
  2. Na pečící papír nakrájejte cuketu na kolečka, malinko jí osolte, pokapejte olivovým olejem a dobře rukama promíchejte.
  3. Každé kolečko obalte v připravené směsi a přitiskněte na cuketu, aby posypka držela.
  4. Pečte v troubě na 200°C, až povrch zezlátne a utvoří se křupavá kůrka.

Praktické

  • Ideální na tento recept jsou středně velké cukety.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.

Obměna

  • Směs na obalení můžete dochutit podle vaší fantazie a chuti.
  • Pokud nemáte kokos, můžete ho vynechat.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

 

 

Zkuste náš nový online kurz Super Saláty

Dělejte saláty jako šéfkuchař!

Děkuji za skvělé stránky

Eliška: Dobrý den, moc děkuji za skvělé stránky, které...

Alergie a průjmy mizí (Andrea)

Andrea: Zdravím všechny a přeji krásný večer 🌞 Zahájila...

Nepřibírám a alergii mám pod kontrolou i bez medikace (Eva)

Eva: Takže po jarní očistě a hubnutí do plavek...

Absolutně luxusní koprovka, po které mě nebolí břicho

Pstoklask: Absolutně luxusní koprovka, po které mě (konečně!) nebolí...

Webové stránky JJ jsou návykové!

Annabirke-semerakova: Také já nyní, po ukončení kurzu, děkuji Evičce,...

Za 14 dnů jsem shodila 3 kg a 5 cm v pase (Lenka)

Lenka: Dobrý den Evo, absolvovala jsem právě kurz Hubněte...

8 kg je dole a zlepšila se psychika (Martin)

Martin: Ahoj, tak 8 kg je dole, i když...

Byla jsem překvapená, jak dobře jsou jídla ochucená (Jarmila)

Jarmila: Nejsem zvyklá psát komentáře, ale musím udělat výjimku....

Jsem nadšená fantazií a pestrostí receptů (Marie)

Marie: Vařím podle Evičky a všechna jídla jsou skvělá....

Moje okolie si hneď všimlo, že som sa nejak „zmenšila“ (Adriana)

Adriana: Milá Evka, chcela by som ti v prvom...

Zhubla jsem 10 kg a zbavila se chuti na sladké (Eva)

Eva: Ahoj Evi. Stravuji se přes dva roky vegetariánsky...

Naučila jsem se většinu surovin spotřebovat (Marcela)

Marcela: Tak loni jsem se naučila pesto, teď budu...

Podzimní detox umí zázraky (Hanka)

Hanka: Musím vás pochválit a poděkovat za tento článek....

Pneumatika začala konečně mizet (Radka)

Radka: Můj úplně první kurz na Jíme Jinak. Byl...

Vůbec mě nehoní chutě, obědy i večeře mi moc chutnají (Míša)

Míša: Dobrý den Evi, opravdu velká poklona Vašemu sestavenému...
  1. Právě jsem dojedla po 12 ti hodinové směně, jsem si dala k tomu bulgur a podusila jsem si zvytek kedlubu, kombinace šílená, ale byla jsem nadšená 😋

  2. Obalovací směs je výborně vychucená, ale na těch cuketách mně teda vůbec nedržela 🤣. Nevadí… Dala jsem směs na plech, na to cukety a nahoru zase směs 😋😋😋. Brzo upeču zase 😉

  3. Prosím, jaká mouka se do směsi dává? V popisu je, že se má přidat kukuřičná mouka, ale není napsaná v ingrediencích. Naopak tam je 2x zmíněna strouhanka. Patří tam tedy klasická strouhanka + kukuřičná strouhanka nebo kukuřičná strouhanka + kukuřičná mouka? Díky za upřesnění.

    • V inngrediencich je psaná jako kukuřičný strohanka. Je to prakticky hrubá kukuřična mouka.

      • A prosím, ta strouhanka, co je psána v ingrediencích samostatně, to je normální pšeničná? Nebo máte vyzkoušeno jen s kukuřičnou a funguje to dobře. Omlouvám se, mám v tom zmatek.

    • Jakákoliv strouhanka. Já používám buď psenicnou nebo spaldovou. Je to jedno. Hlavně ta moje je z kvaskoveho pečiva a mouky T1. Nechci to specifikovat, protože v ČR to možná bude jiné značení. Prostě kvalitní strouhanka. Pro bezlepkovou verzi klidně stačí jen ta kukuřična.

  4. Zobrazit všech 10 komentářů

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekPět kilo mít a nemít je podstatný rozdíl!
Další článekBuddha bowl s konopným pestem