Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.
Ingredience
- cuketa
- strouhanka
- kukuřičná hrubá strouhanka
- mletá paprika
- česnek
- strouhaný kokos
- petrželka
- citrónová kůra z bio citrónu
- sušené oregáno
- bíle sezamové semínko
- sušený nebo čerstvý tymián
- olivový olej
- sůl
Jak připravit křupavá pečená cuketová kolečka
- Připravte do misky strouhanku, kokos, kukuřičnou mouku, sezam, prolisovaný česnek, bylinky, sůl a pořádně promíchejte.
- Na pečící papír nakrájejte cuketu na kolečka, malinko jí osolte, pokapejte olivovým olejem a dobře rukama promíchejte.
- Každé kolečko obalte v připravené směsi a přitiskněte na cuketu, aby posypka držela.
- Pečte v troubě na 200°C, až povrch zezlátne a utvoří se křupavá kůrka.
Praktické
- Ideální na tento recept jsou středně velké cukety.
- Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.
Obměna
- Směs na obalení můžete dochutit podle vaší fantazie a chuti.
- Pokud nemáte kokos, můžete ho vynechat.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
Právě jsem dojedla po 12 ti hodinové směně, jsem si dala k tomu bulgur a podusila jsem si zvytek kedlubu, kombinace šílená, ale byla jsem nadšená 😋
Obalovací směs je výborně vychucená, ale na těch cuketách mně teda vůbec nedržela 🤣. Nevadí… Dala jsem směs na plech, na to cukety a nahoru zase směs 😋😋😋. Brzo upeču zase 😉
Me to přijde povedené, vypadá to bezvadně.
Díky, jsem to hezky naaranžovala 🤣. Kdybyste mě viděla jak jsem hltala tu strouhanka z plechu, jak kdybych týden nejedla 🤪
Prosím, jaká mouka se do směsi dává? V popisu je, že se má přidat kukuřičná mouka, ale není napsaná v ingrediencích. Naopak tam je 2x zmíněna strouhanka. Patří tam tedy klasická strouhanka + kukuřičná strouhanka nebo kukuřičná strouhanka + kukuřičná mouka? Díky za upřesnění.
V inngrediencich je psaná jako kukuřičný strohanka. Je to prakticky hrubá kukuřična mouka.
A prosím, ta strouhanka, co je psána v ingrediencích samostatně, to je normální pšeničná? Nebo máte vyzkoušeno jen s kukuřičnou a funguje to dobře. Omlouvám se, mám v tom zmatek.
Jakákoliv strouhanka. Já používám buď psenicnou nebo spaldovou. Je to jedno. Hlavně ta moje je z kvaskoveho pečiva a mouky T1. Nechci to specifikovat, protože v ČR to možná bude jiné značení. Prostě kvalitní strouhanka. Pro bezlepkovou verzi klidně stačí jen ta kukuřična.
Po všetečných dotazech uděláno a je to mňamka. Měla jsem cukety moc, tak se na plechu místy překrývali. To není úplně ono. Příště dám pouze v jedné vrstvě a bude to dokonalé.
Ano chce to jen jednu vrstvu.