Domů Téma Petrželka

petrželka

Pomazánka z fazolí a škumpy

Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.

Linguine s egyptskou směsí Dukkah

Nebojte se v kuchyni experimentovat. Zkuste tyhle těstoviny, které určitě nikde v Itálii neochutnáte. Tento fusion recept je rychlý, neobvyklý, ale moc dobrý. Až...

Špalda sin carne

Špalda sin carne - spojení dvou receptů, pro ty, kdo v kuchyni rádi experimentují. Tak do toho a dejte vědět jestli chutnalo!

Krémová bylinková polévka z patizónu

Z patizónu uděláte snadno a rychle skvělou krémovou polévku. A nebude potřeba přidávat ani smetanu. Je smetanová sama o sobě.

Tofu v krustě s kokosovou rýží (bez lepku)

Pokud milujete tofu a nebo se mu teprve snažíte přijít na chuť, tento bezlepkový recept je pro vás jak dělaný. Je i poměrně rychlý,...

Pikantní indická mrkev

Provoňte si vaší kuchyň tímto jednoduchým a lahodným pokrmem. Asafoetida v něm určitě nesmí chybět, je to právě ona, která celému pokrmu dodá tu...

Balíček od moře (fotopostup)

Tento jednoduchý recept bez vážení potravin, je typický pro letní sezónu. Barevná zelenina, bylinky a vůně řasy vás zavedou k moři.

Cuketové curry masala

Pikantní, kořeněné jídlo na indický způsob, který můžete podávat jak s rýží, tak jen s plackami. Zpracujeme do něj trochu větších, lehce přerostlých cuket,...

Citronová kaše s pikantním tofu

Letní recept vonící po sušeném citronu, který využijeme i v zimních měsících do čajů a jako dochucovadlo.

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.

Carpaccio z řepy Chioggia

Lehké, osvěžující a rychlé letní jídlo plné barev, při jehož servírování se můžete vyřádit vy i vaše děti.

Italský fazolový salát

Pikantní fazolový salát po italsku, skvělý jako rychlá večeře nebo pohoštění, které jistě neurazí žádnou návštěvu a které budete mít během pár minut na...

Tofu s pórkem a aromatickým olejem

Tento recept je rychlý, jednoduchý vonící čerstvými bylinkami, které bylinky krásně dochutí takto jednoduše připravené tofu.

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro horkovzdušnou fritézu,...

Muhammara jinak

Muhammara je dip z pečených paprik, kterých pochází ze syrského města Aleppo. V překladu znamená slovo muhammara “načervenalá” nebo “narudlá”, a to podle rudé...

Kytičkový mrkvový krém

Krásné a chutné jídlo, při jehož servírování hraje talíř všemi možnými kontrasty. Sladké a kyselé, teplé a chladné, hedvábné a křupavé. Vyzkoušejte a dejte...

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži...

Jáhlové kuličky s omáčkou

Rychlé a jednoduché jarní jídlo, které by mělo uspokojit všechny milovníky kuliček a svěží jarní zeleniny.

Bulgur s květákovou rýží

Rychlý recept s bulgurem, který je díky citronové šťávě velmi osvěžující a díky papričce i zahřívající. Pokud ho vyzkoušíte, dejte vědět, zda se i...

Hedvábná tofíčka

Velmi rychlé a chutné jídlo, výborné ke chlebu a nebo jako náplň do placek. Mám vyzkoušeno i ke špagetám, prostě vynikající. Pokud vyzkoušíte, dejte...

Farfalle s červenou řepou

Těstoviny ve formátu motýlů vypadají vždy na talíři moc hezky a hodí se k nim prakticky všechno. Bude vám chutnat tato kombinace?

Fazolová smaženice

Proč je tento recept pojmenován smaženice pochopíte hned, jak jídlo ochutnáte. Je to bašta, kterou budete mít připravenou během chvilky a navíc si na...

Petrželkové detoxikační pesto

Petrželka je úžasná bylinka. Dokáže čistit naši krev, podporovat imunitní systém, zklidnit nervový systém a je výborná také na hubnutí. Navíc obsahuje spoustu důležitých...

Karbanátky z fazolí a mrkve

Máte rádi karbanátky a chcete zkusit trochu netradiční úpravu? Zkuste tyto lahodné karbanátky zapečené v omáčce Teiyaki a určitě si pochutnáte.

Pečená velikonoční nádivka z jáhel s uzeným (vegan)

Pečená velikonoční nádivka je sama o sobě kompletním jídlem. Je poměrně rychle hotová a chutná i těm, kdo rádi klasickou nádivku s vejcem a masem....

Jogurtové palačinky s fazolemi a cibulí

Palačinky naslano s náplní z cibule a fazolí. Použité koření dodává tomuto jídlu jeho specifickou chuť, proto ho pokud možno nevynechejte.

Plněná indická placka Paratha

Pikantní indické placky inspirované receptem z knihy Indian Made Easy od autorky Amandip Uppal. Nelekejte se ingrediencí a přizpůsobte si je vlastní chuti a...

Smažený květák s domácí Teryiaki omáčkou

Máta rádi smažený květák a přitom chcete jíst zdravě? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a pochutnáte si víc, než na klasice. Teriyaki omáčka si s...

Zapečený květák

Velmi jednoduchý a poměrně rychlý recept na lahodný květák, na kterém si určitě pochutná celá rodina.

Fusilli s květákem a fenyklem

Na těstoviny mám ráda super rychlé, jednoduché kondimenty, připravené za pár minut. Tyto fusilli jsou připravené se sezónní zeleninou, květákem a fenyklem, doplněné milánskou...

Kari z červené řepy

Červená je definitivní lék na smutek, tak si připravte kari z červené řepy a hned bude veseleji. Nevěříte?

Šafránové halušky se zeleninou (bez lepku)

Jednoduchý a rychlý recept na halušky bez lepku a bez vajec, doplněné o lahodnou zeleninovou omáčku. Tento recept je skvělý pro chladné, kdy se...

Jak upravit stravu na jaře

Jaro je výborné období pro očistu našeho trávení. Máme šanci se zbavit všeho starého a nepotřebného, zároveň máme dost síly postavit se čelem k novým...

Pečený knedlík

Tento trošku na přípravu netradiční, ovšem výborný knedlík máte nachystaný během chvilky. Skvěle se hodí k různým omáčkám a luštěninovým směsím.

Pikantní mexická kukuřice se „sýrovou“ omáčkou

Jednoduchý a hodně žravý receptík. Takto připravenou kukuřici si můžete přidat k jakémukoliv jídlu nebo si ji dát jako chuťovku na svačinu.

Šafránové kuličky s kešu omáčkou

Tyto kuličky se výborně hodí k různým omáčkám a dipům, ale nezklamou ani na stole jen tak na zobání pro hosty. Jsou prostě luxusní,...

Risotto alla milanese s obalovaným tempehem

Risotto alla milanese je italská klasika. Jeho příprava je velice jednoduchá a z mála ingrediencí dostanete výborný voňavý talíř.

Houbová paštika

Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kvalitní...

Tuřín s červenou rýží a bílými fazolemi

Tuřín je zelenina doslova nabitá vitamíny a minerály a má blahodárné účinky na naše trávení. Zkuste ho třeba v tomto lahodném, voňavém a přirozeně...

Pikantní červený talíř

Vyzkoušejte tento voňavý červený talíř plný různých chutí. Hořké, sladké, kyselé, pálivé, křupavé, měkké, to vše na talíři najdete.

Tempeh s tuřínem a arašídovou omáčkou

Pokud milujete kontrasty na talíři, tohle jídlo vám bude určitě chutnat. Na kontrasty chutí i konzistencí je tento recept velmi bohatý. Pokud se do...

Portobello katsu kari

Masité klobouky velkých žampionů se na tento pokrm velmi hodí. Je to takový fusion recept. Japonská kuchyně se zde snoubí s indickou a také...

Houbové paté

Tento jednoduchý a rychlý recept můžete využít i ve vašich dalších přípravách. Jak ho použijete, je na vás a určitě najdete i jiná využití,...

Pečený květák s indickou omáčkou

Tento recept je pro milovníky exotiky, koření a pikantního jídla. Opravdu vás zahřeje a je jednoduchý i rychlý na přípravu.

Vypečená cizrnová bašta

Je to bašta! A vypečená, protože je v ní pečený batát a červená řepa. Pokud si jí připravíte podle receptu, pak uvidíte, jak ten...

Krémové kroupy s černými fazolemi

Každé roční období má své kouzlo, ale jak umí kreslit podzim a co nám dává za barvy, to je prostě jedinečné. A takové je...

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.

Chalupářská bašta

Recept na rustikální, chalupářské, podzimní jídlo. Tento mix barev a chutí typických pro toto roční období si určitě zamilujete.

Steak ze zelí

Steak nemusí být vždy jen z masa, že? Tento šťavnatý plátek zelí je velmi chutný a zamilujete si ho.

Podzimní duet

Podzimní duet je přirozeně bezlepkový, jednoduchý, rychlý a oku lahodící recept. Recept je obměnitelný a není nutné nic vážit. Pohrajte si s barvami, ochutnávejte...

Marocký zimní cizrnový salát s quinoou

Lehký, jednoduchý a chutný salát pro chladnější dny s pečenou sladkou zeleninou a kořeněnou cizrnou.

Špagety se „sýrovou“ omáčkou

Jednoduchý a rychlý recept pro všechny příznivce těstovin. Chutné lehké jídlo, které budete mít rychle na stole a pochutná si na něm celá rodina....

Podzimní dýňové galetky

Tyto dýňové galetky jsou výborné jako rychlé pohoštění, jsou typicky podzimní díky použití dýně. Náplň z ní je opravdu vynikající.

Krém ze zelené dýně Marina di Chioggia

Dýňová delikatesa za pár minut? Ano! Uvařte krém ze zelené dýně. Přišla k nám z Itálie, z města Chioggia. Je sladká a masitá a...

Ligurská jednoduchá panissa

Ligurská panissa je vynikající přílohou. S receptem si můžete opravdu pohrát a obměňovat do nekonečna.

Spaghettoni alla crudaiola

Rychlé, čerstvé, chutné letní jídlo. Zatímco se vaří těstoviny, stihneme nachystat vše ostatní a během pár minut pak máme jídlo na stole. Příprava tohoto...

Jáhlové kuličky nejen na párty

Velice rychlý a na přípravu jednoduchý bezlepkový recept na kuličky, které se hodí jakou součást hlavního jídla a nebo jako pohoštění pro návštěvy či...

Pizza galetky

Máte chuť na pizzu, ale chcete si zachovat zdravý jídelníček? Vyzkoušejte tento recept na oblíbené galetky, tentokrát s letní, rajčatovou náplní a kešu sýrem....

Plněný patizon s citronovou polevou

Letní recept s letní zeleninou, velmi luxusní záležitost, kterou však svede připravit podle receptu každý.

Pomazánka z pečené řepy

Pokud máte rádi červenou řepu, tak si tento recept zamilujete. Pečením se zemitá chuť řepy ještě umocní a to dodá pomazánce charakter.

Duté těstoviny s fazolovým krémem

Pro tento recept jsou velmi vhodné jakékoliv duté těstoviny, naplní se krémem a jsou lahodné. Krém je jemný a krásný kontrast chutí pokrmu dodají...

Slané vafle s bylinkami

Vyzkoušejte tyto chuťově výborné slané vafle s vůní Provence a nechte se vůní bylinek naladit na jaro. Je to prima změna na svačinu ale...

Kari smažená rýže s hráškem

Milujete asijskou kuchyni? Pak si zamilujete i tuto mírně pikantní voňavou kari smaženou rýži. Když máte uvařenou rýži, je to rychlovka!

Smažená rýže s hráškem

Milujete asijskou kuchyni? Pak si zamilujete i tuto mírně pikantní voňavou smaženou rýži. Když máte uvařenou rýži, je to rychlovka!

Smažená rýže s chilli papričkou a petrželkou

Zbyla vám uvařená rýže nebo se vám už klasická přílohová rýže přejedla? Pak zkuste tuto obměnu - smaženou rýži s chilli papričkou a petrželkou.

Zimní verze salátu tabbouleh s čirokem

Tabbouleh máme rádi, ale v zimě potřebujeme spíše zahřát než osvěžit. Vymysleli jsme proto zimní verzi tohoto salátu s pečenou zeleninou a ještě ho...

Sedlácká bída

Sedlácká bída je staré české sedlácké jídlo ze "zbytků". Pro nás to byla ale ohromná bašta :-)

Zeleninové muffiny s tempehem (bez lepku)

Zkoušeli jste někdy muffiny naslano? Pokud milujete pesto a rajčata, tak je určitě zkuste. Tyto jsou zcela bez lepku i vajec a hodí se...

Jak udělat zdravé jídlo na celodenní výlet do 30 minut –...

Často se mi stává, že se z ničeho nic rozhodnu jet na celý den mimo domov a nemám nic připraveného s sebou na jídlo....

Kucmoch naslano se zelím

Kucmoch neboli také škubánky jsou tradičním jídlem české kuchyně. Nejčastěji se podávalo nasladko s mákem. Výborné je ale také naslano s kysaným zelím.

Fazolová kaše

Zkuste si připravit fazole trochu jinak - ve formě kaše! Skvělá jako příloha k pečené nebo dušené zelenině.

Pestový salát

Tento chutný salát z krup a francouzské omáčky z petržele je během chvilky hotový. Nejen že je výborný chuťově, ale  také prospívá našemu tělo...

Čočkový salát

Čočkový salát se poprvé proslavil ve francouzských michelinských restauracích. A je vážně na hvězdičku!

Jak na domácí pesta: krok za krokem

Pesto je jednoduché na přípravu a má mnohem víc využití než jen do těstovin. Namažte si ho na kváskový chléb, potřete jím pečenou zeleninu,...

Mexická fazolová rýže

Levné, rychlé a bezmasé kořeněné jídlo v mexickém stylu. Výborné i jako náplň do tortill nebo jiných placek.

Kde ve stravě bereme vitamín C

Většina naší stravy je vařená. Kde pak bereme vitamín C, který se vařením ničí? Stačí do stravy zařadit tyto potraviny a denní dávku vitamínu...

Hrášková polévka s rýží

Oblíbená a moc dobrá obědová hrášková polévka s rýží. Když nemáte moc času a potřebujete ultra rychlé jídlo, tato polévka je to pravé. Díky...

Mrkvová polévka s pohankou

Výtečná polévka, která v zimě krásně prohřeje, a navíc je rychle hotová!

Cizrnový salát s tahini dresinkem

Lehký, rychlý a zdravý salátek plný bílkovin z cizrny. Hodí se jako skvělá svačinka nebo večeře, například po cvičení. Pro zasycení přidejte kváskový chléb...

Zavářkové bezlepkové knedlíčky

Tradiční kaldoun se podával na sváteční tabuli za dob rakousko-uherské monarchie, když se pekla kachna nebo husa. My si ho dáme s "masovými droby" ze seitanu!

Quinoový salát s mangoldem do skleničky

Tento jednoduchý salát je skvělým a rychle hotovým obědem do skleničky do práce. Stačí přibalit vidličku a dobrou chuť!

Persillade

Francouzská petrželková omáčka do salátů, zeleninových pokrmů, na pomazání pečiva, placek nebo do teplých jídel.

Tabbouleh salát

Tabbouleh je proslulý libanonský bylinkový salát, na který nepotřebujete žádné exotické suroviny. Je lehký, rychlý, plný živin a oceníte ho zejména jako zdravé a detoxikační...

Bezlepkové knedlíčky z pohanky

Tyto super rychlé knedlíčky máte hotové do 5 minut a navíc jsou zcela bez mouky a lepku. Už stačí jen zalít nějakou dobrou omáčkou,...

Domácí vegeta bez glutamátů

Přebytky nebo slupky ze zeleniny můžete využít na výrobu domácího polévkového koření bez eček a glutamátů, které se hodí mít po ruce. Zejména ho...

Dalmácký salát

Chorvatské saláty mají specifickou chuť a my jsme jí přišli na kloub - použili jsme stejné bylinky a skvělý salát je na světě.

Lehký salát s mrkví a rukolou

Drobná změna, která potěší - do běžné salátové zeleniny přistrouháte mladou karotku a zázrak je na světě.

Fazolový salát

Tento salát je skvělý s čerstvým kváskovým pečivem nebo plackami. Je krémový, lahodný a sytý. Navíc obsahuje spoustu bílkovin z fazolí a živin ze...

Voňavá omáčka z červené čočky s římským kmínem a kurkumou

Máte rádi voňavý římský kmín? Tato omáčka má nádech římského kmínu, je jemná a lahodná. Skvěle se hodí k pečené nebo napařené zelenině. Pokud...
Téma: pohoštění dip, bezlepková strouhanka, domácí teryiaki, waffle, místo pečiva, recept, pomazánka s řepou, azuki, luštěninové pokrmy, čtenář, jídlo ven, jídelníček jaro, veganské placky, saláty, Tamari, Carpaccio z řepy Chioggia, letní recepty, živočišné produkty, nudle, bezlepková svačina, máta, domácí dipy, koriandr, zažívací problémy, plněné tortilly, tabouleh, krémová polévka, rozinky, gluten free, pelyněk, skořice, feferonka, tahina, slad, pinie, zdravé placky, máslová dýně, marocký salát, slané chuťovky, zimní zelenina, omáčka, sušný citron, vegan kuchyně, pistácie, letní potraviny, marina di chioggia, škubánky s mákem, saturejka, Pikantní mungo pomazánka, online kurz Super saláty, vafel, rajčata, vafle na slano, pikantní jídlo, Murraya koenigii, recepty s tempehem, čerstvá chilli paprička, dýňová semínka, indická rýže, cukety, Duté těstoviny s fazolovým krémem, sedlácká bída, muškátový oříšek, kukuřičný škrob, veganská svačina, nakládané zelí, pomazánky na pečivo, co sebou, marocká kuchyně, kořeněná jídla, sušené kari listy, pečený knedlík, mangold, řasy, čočkový salát, Tofu v krustě s kokosovou rýží, italská rýže, rutabaga, místo smažených vajec, sladká mletá paprika, ovoce, oříšky, celerová nať, jogurt, veganské halušky, špagety, veganský pokrm, ředkvička, dýňová polévka, jídlo s luštěninami, Špagety s téměř sýrovou omáčkou, ligurská kuchyně, mexická kuchyně, mrkvový krém, bez sóji, borlotti, sommacco, oběd, klíčky, kari listy, sezóna léto, voda s citronem, červená řepa, sušená zelenina, kurkuma, jedlé květy, strava na jaře, kukuřičná rýže, sýrová omáčka bez sýra, Jalapeno, kari rýže, klub, jak jíst vegansky, omáčka bez smetany, k plackám, veganská strava, mletá paprika, pikantní chuť, Jak použít tofu natural, domácí výroba, naklíčená semena, slaná snídaně, olej na smažení, palačinka, semínka fenyklu, pórek, jak udělat dip, proteiny, rychlú pokrmy, snack, kari koření, pizza vegan, quinoový salát, životní styl, léto recepty, fermentované zelí, bezlepkové halušky, celerový špek, výhonky, zelenina, bezlepkové svačiny, pepř, domácí pečivo, recepty s luštěninami, zelené posypky, datlový koncentrát, quinoa se zeleninou, fazole borlotti, online kurz Super saláty 2, low carb

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?