Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Plněné cukety

Uvařeno
bez sóji
bez vajec
sezóna jaro
sezóna léto

Pokud máte na zahradě plno cuket, možná vás potěší nový nápad jak s nimi naložit. Tento recept na plněné cukety je rychlý a jednoduchý a příprava vám nezabere mnoho času.

Ingredience
  • 75 g tempehu natural
  • 6 cuket menší velikosti
  • kousek mrkve
  • kousek pórku
  • česnek
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce strouhanky
  • petrželka

Víte co to je histaminová intolerance a jak se projevuje? Aleny syn se stále osypával, měl nateklé dlaně a chodidla, ...

Jak připravit cukety s náplní z tempehu a zeleniny

  1. Vydlabejte vnitřek cuket.
  2. Do sekáčku dejte tempeh, mrkev, pórek, prolisovaný česnek a nasekejte.
  3. Nasekanou hmotu dejte na pánev s olejem a krátce zprudka osmahněte. Opravdu jen krátce. 2 minuty stačí.
  4. Osmahnutou směs dejte do mísy, přidejte trochu strouhanky, petrželku, osolte opepřete a pořádně promíchejte.
  5. Směsí naplňte cukety.
  6. Opékejte na pánvi na oleji, můžete i podlít trochou vody, aby se cukety nepřipálily a vařte do změknutí.

Praktické

  • Vydlabat cukety jde lehce i nožem s dlouhou čepelí.
  • Cukety můžete i zapékat v troubě.
  • Pokud jsou cukety delší, rozdělte na poloviny, budou se vám lépe dlabat.
  • Směs vystačí na 6 menších cuket. Bude záležet na velikosti a jak hodně jste cuketu vydlabali.

Obměna

  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.).

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme pepř.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

40 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Světlana
27. 6. 2023

Ahoj Vierko,strouhanku kukuřičnou?Je asi v létě vhodnější,viď🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...

Špenátový porridge

Velmi rychlý a sytý pokrm pro milovníky špenátu. Pokud máte úrodu špenátu, vyzkoušejte tuto netradiční kaši a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Krém z červené čočky, špalda a zelenina

I oko žádá své a proto si vždycky v kuchyni ráda hraji. Prášek z červené řepy zaručí wow efekt na talíři. Toto lahodné a jednoduché jídlo je nejen krásné n...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...