Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Plněné cukety

Uvařeno
bez sóji
bez vajec
sezóna jaro
sezóna léto

Pokud máte na zahradě plno cuket, možná vás potěší nový nápad jak s nimi naložit. Tento recept na plněné cukety je rychlý a jednoduchý a příprava vám nezabere mnoho času.

Ingredience
  • 75 g tempehu natural
  • 6 cuket menší velikosti
  • kousek mrkve
  • kousek pórku
  • česnek
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce strouhanky
  • petrželka

Chcela som sa zbaviť únavy, mala som oslabenú slinivku, takže reflux a nepríjemný pocit po najedení. Tiež som jedla d...

Jak připravit cukety s náplní z tempehu a zeleniny

  1. Vydlabejte vnitřek cuket.
  2. Do sekáčku dejte tempeh, mrkev, pórek, prolisovaný česnek a nasekejte.
  3. Nasekanou hmotu dejte na pánev s olejem a krátce zprudka osmahněte. Opravdu jen krátce. 2 minuty stačí.
  4. Osmahnutou směs dejte do mísy, přidejte trochu strouhanky, petrželku, osolte opepřete a pořádně promíchejte.
  5. Směsí naplňte cukety.
  6. Opékejte na pánvi na oleji, můžete i podlít trochou vody, aby se cukety nepřipálily a vařte do změknutí.

Praktické

  • Vydlabat cukety jde lehce i nožem s dlouhou čepelí.
  • Cukety můžete i zapékat v troubě.
  • Pokud jsou cukety delší, rozdělte na poloviny, budou se vám lépe dlabat.
  • Směs vystačí na 6 menších cuket. Bude záležet na velikosti a jak hodně jste cuketu vydlabali.

Obměna

  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.
  • Pro verzi bez sóji použijte domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.).

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

42 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Světlana
27. 6. 2023

Ahoj Vierko,strouhanku kukuřičnou?Je asi v létě vhodnější,viď🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fazolová pomazánka tří pepřů

Pokud máte rádi různé pomazánky, myslím, že tahle bude vám chutnat. Vychutnejte si ji třeba s kváskovým chlebem nebo plackami jako rychlou a zdravou svačin...
10
5

Špenátový porridge

Velmi rychlý a sytý pokrm pro milovníky špenátu. Pokud máte úrodu špenátu, vyzkoušejte tuto netradiční kaši a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Krém z červené čočky, špalda a zelenina

I oko žádá své a proto si vždycky v kuchyni ráda hraji. Prášek z červené řepy zaručí wow efekt na talíři. Toto lahodné a jednoduché jídlo je nejen krásné n...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...