Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna jaro
sezóna léto

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Ingredience
2 porce
  • 200 g semolinových těstovin paccheri
  • olivový olej
  • cukety
  • patizon (nemusí být)
  • gochugaru (chilli na kimchi)
  • petrželka
  • česnek
  • sůl
Na bazalkový olej:
  • 100 g olivového oleje
  • 30 g listů čerstvé bazalky

Tereza je maminkou tří holčiček. První dcerku trápily dutiny a skončilo to ...

Jak připravit těstoviny s cuketou a bazalkovým olejem

  1. Připravte bazalkový olej. Dejte vařit vodu a do vroucí vody ponořte na několik sekund bazalku. Potom bazalku okamžitě ponořte do ledové vody. Vymačkejte vodu a dejte do mixéru s olejem.
  2. Rozmixujte a dejte do sklenice.
  3. Na pánev s olivovým olejem prolisujte česnek, přidejte nakrájené cukety a případně patizon. Osmahněte, osolte, přidejte gochugaru a podlijte trochou vody. Duste.
  4. Zatímco se cukety vaří, dejte vařit vodu a připravte těstoviny.
  5. Sceďte, těstoviny vložte na pánev k cuketám a na vysokém plameni rychle osmahněte a promíchejte.
  6. Na talíři posypte petrželkou a pokapejte bazalkovým olejem.

Praktické

  • Zbytek bazalkového oleje uchovávejte v lednici.
  • Podle velikosti cuket volte těstoviny. K cuketám malým nebo nakrájeným na malé kousky volte jiný, menší formát těstovin.
  • Pro bezlepkovou dietu volte těstoviny bez lepku (např. kukuřičné nebo rýžové).
  • Použijte kvalitní olivový olej.

Obměna

  • Při přípravě tohoto receptu byl použit i malý žlutý patizon. Můžete ho vynechat a dát pouze cukety.
  • Místo gochugaru můžete použít jakoukoliv chilli papričku.
  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.

Děti

  • S menším množství soli a oleje a bez gochugaru vhodné pro děti od 2 let.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

37 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

hajekelcara10
7. 7. 2023

Miluji bazalku,urcite brzy vyzkousim🙂

Žakale
5. 7. 2023

Vierko, tak jsem recept dnes smíchala trochu dohromady s tímto https://www.jimejinak.cz/sulanky-s-fazolkami/ jen do bazalkového oleje, který byl na mě trochu ostrý, jsem zamíchala lžičku kešu pasty a bylo to moc dobré…k tomu všemu jsem udělala takové kváskové bochánky s kroupami…a ještě k tomu toto: https://www.jimejinak.cz/zampionove-foie-gras/ syn byl dost spokojený..trochu netradiční oběd, vyfotit jsem vůbec nestihla, hlídám tu bouřky a mezi tím vařím…😉

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jarní krémové fusilli bez lepku

Jaro je v plném proudu a kolem nás to všude kvete. Přeneste si jaro i na talíř a uvařte si toto chutné, barevné, jednoduché a variabilní jídlo, na kterém s...

Mls na špejli

Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.