Bedlové řízky děláme v sezóně rádi a na mnoho způsobů. Toto je jednoduchá smažená verze.

Ingredience
pro 4 porce
  • 4 čerstvé bedly
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička hořčice
  • olej na smažení
  • 1 hrnek vody
  • 3/4 hrnku cizrnové/hrachové mouky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • špetka pepře

Jak připravit smažené bedly

  1. V misce smícháme vodu, sojovou omáčku, hořčici, mouku a koření. Vodu přidáváme podle savosti mouky posupně, až připravíme těstíčko husté přibližně jako je hořčice.
  2. V pánvi rozpálíme větší množství oleje, aby bedly měly v čem plavat.
  3. Bedly zbavíme nožiček a máčíme je těstíčku tak, aby se hezky obalily a spodní část byla pěkně nasáklá.
  4. Obalené kousky rychle vkládáme do rozpáleného oleje. Pozor, bude pěnit a bublat!
  5. Krátce smažíme z obou stran a necháme na ubrousku okapat přebytečný olej.

Praktické

  • Pokud máte příliš velké klobučky, překrojte je na poloviny nebo čtvrtky, aby se vám vešly do pánvičky.
  • Místo hrachové či cizrnové mouky a koření můžete použít koupenou směs pod názvem Hraška (ochucená směs hrachové mouky, seženete ji ve zdravé výživě).
  • Máme-li výkonný mlýnek, můžeme si připravit čerstvou mouku z hrachu či cizrny a nemusíme kupovat hrašku v obchodě již namletou.
  • Vodu a mouku míchejte postupně, až dostanete požadovanou hustotu.
  • Nasmažené kousky schováváme v pekáčku pod pokličkou, aby vydržely teplé než nasmažíme dost kousků pro celou rodinu.
  • Zbylé těstíčko a strouhanku smíchejte a osmažte malé bochánky. U nás o ně byla bitva.
  • Protože smažené bedly jsou mastné, doporučujeme k nim přidat dostatek zeleniny, ideální i nějakou formu ředkví kvůli trávení tučného jídla.

Obměna

  • Nemáme-li hrachovou či cizrnovou mouku, můžeme použít mouku obilnou. Já osobně preferuji pohankovou.

Děti

  • Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 2 let. Pokud ale máte menší dítě a běžně jí smažené hranolky, řízky apod., bez obav mu naservírujte smažené bedly.

Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

materiály

Díky Vám jsem našla správnou cestu (Monika)

Monika: Je mi 51 let :-)...Díky Vám jsem našla...

Centimetry jsou pryč, zdraví lepší (Zuzana)

Zuzana: Evičko, opět to byl přínosný kurz. Kila, spíš...

Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

Zachránili jste mi zdraví

Veronika: Adventní půst nevyšel aneb jak se to nemá...

Deti sa úspešne chopili varenia, všetci sme zhodili 3-4 kg (Eva)

Eva: Chcela by som sa vám poďakovať za super...

Dodáváte mi odvahu zkoušet nové

Magda: Přidávám se k ostatním Evičko, moc děkuji za...

Zakúpenie členstva sú tie najlepšie investované peniaze (Eva)

Eva: Krásny dník prajem a chcem poďakovať za všetko,...

Změna jídelníčku mi pomohla s problémy se spaním

Pavlína: S problémy se spaním mi opravdu pomohla až změna...

S vaším webem je stravování pro nás jednodušší

Ludmila D.: Vaše stránky už sleduji nějakou dobu. Letos jsem...

Nemohu se od tohoto webu odtrhnout

Kateřina: Dobrý den, ráda bych Vám touto cestou poděkovala...

Po 5 dnech 3,5 kg dole (Mirka)

Mirka: Krásný den všem:-)...tak po pěti dnech v kurzu...

Toto je stravování, který jsem celý život hledala

Danfejfar: Dobrý den, děkuji, děkuji. děkuji. Toto je stravování,...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Děkuji za podrobné recepty, inspiraci a motivaci

Jája: Dobrý večer, jsem začátečník a tak dost nestíhám.....

Zánět močového měchýře je pryč bez ATB

Mona: Abych se taky pochlubila úspěchy, tak musím říct,...
  1. Do těsta jsem přidala suš.medv česnek, trochu kari a papriky (neměla jsem shoyu), moc dobré těstíčko, krásně vonělo po hořčici 😊

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDíky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!
Další článekVíte, co znamená „baleno v ochranné atmosféře“? Možná vám to otevře oči