Bedlové řízky děláme v sezóně rádi a na mnoho způsobů. Toto je jednoduchá smažená verze.

Ingredience
pro 4 porce
  • 4 čerstvé bedly
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička hořčice
  • olej na smažení
  • 1 hrnek vody
  • 3/4 hrnku cizrnové/hrachové mouky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru
  • špetka pepře

Jak připravit smažené bedly

  1. V misce smícháme vodu, sojovou omáčku, hořčici, mouku a koření. Vodu přidáváme podle savosti mouky posupně, až připravíme těstíčko husté přibližně jako je hořčice.
  2. V pánvi rozpálíme větší množství oleje, aby bedly měly v čem plavat.
  3. Bedly zbavíme nožiček a máčíme je těstíčku tak, aby se hezky obalily a spodní část byla pěkně nasáklá.
  4. Obalené kousky rychle vkládáme do rozpáleného oleje. Pozor, bude pěnit a bublat!
  5. Krátce smažíme z obou stran a necháme na ubrousku okapat přebytečný olej.

Praktické

  • Pokud máte příliš velké klobučky, překrojte je na poloviny nebo čtvrtky, aby se vám vešly do pánvičky.
  • Místo hrachové či cizrnové mouky a koření můžete použít koupenou směs pod názvem Hraška (ochucená směs hrachové mouky, seženete ji ve zdravé výživě).
  • Máme-li výkonný mlýnek, můžeme si připravit čerstvou mouku z hrachu či cizrny a nemusíme kupovat hrašku v obchodě již namletou.
  • Vodu a mouku míchejte postupně, až dostanete požadovanou hustotu.
  • Nasmažené kousky schováváme v pekáčku pod pokličkou, aby vydržely teplé než nasmažíme dost kousků pro celou rodinu.
  • Zbylé těstíčko a strouhanku smíchejte a osmažte malé bochánky. U nás o ně byla bitva.
  • Protože smažené bedly jsou mastné, doporučujeme k nim přidat dostatek zeleniny, ideální i nějakou formu ředkví kvůli trávení tučného jídla.

Obměna

  • Nemáme-li hrachovou či cizrnovou mouku, můžeme použít mouku obilnou. Já osobně preferuji pohankovou.

Děti

  • Takto připravený pokrm je vhodný pro děti od 2 let. Pokud ale máte menší dítě a běžně jí smažené hranolky, řízky apod., bez obav mu naservírujte smažené bedly.

Úspěch: manžel vylízal i talíř

Slunivok: Skvělý recept ! Uvařila jsem si čočku na...

Nevěřila jsem, že dokážu být bez čokolády

Marcella H.: Březen byl můj první měsíc, kdy jsem se...

Konečně vím „ jak na to“

Marcela: Ahoj holky, Evičko, Helenko, opravdu moc pěkný kurs. Přála...

Cítím se skvěle a moje tělo nasává živiny

Iva: Dobrý den, jsem velice překvapena! Moje tělo reaguje...

Děkuji, jak se o nás krásně staráte

Tereza: Tak já také ještě jednou díky! Krásně se...

Chuťové orgie díky kurzu Jarní očista

Dudysek: Zdravím moc do JJ a musím vyjádřit velké...

Jsem ráda, že jsem se do klubu JJ přihlásila

Katka: moc, moc děkuji za klub JJ, jsem z toho...

Všechny vaše recepty jsou úžasné

Bobina: Všechny vaše recepty, které jsem zatím vyzkoušela (hlavní...

Meditace pro mě je, když si stoupnu ke sporáku a vařím dle JJ

Sidonia: Pro mě meditace je, když přijdu z práce...

Jsem nadšená, jak mi jídlo chutná a nemám chuť na sladké

Dagmar: Dobrý den Evi, jsem nadšená, jak mi jídlo...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

S vámi se cítím jako doma, doslova!

Michaela H. S.: Evka, mám zimomriavky po celom tele a...

Děkuji za vaši osvětu ohledně jídla a kurz zdarma

Andrea A.: Ráda bych Vám, vám všem, moc poděkovala...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Za 14 dní mám dole 5,3 kg a 5 cm v pase!

Alenaleak: Po 14 dnech mám dole 5,3 kg a...

Seriál: Jak na jaro

materiály
  • Stáhněte si jej a upravte jídelníček.
  • Vyhněte se nemocem a jarní únavě.
  • Jídelníček ke stažení!
  1. Do těsta jsem přidala suš.medv česnek, trochu kari a papriky (neměla jsem shoyu), moc dobré těstíčko, krásně vonělo po hořčici 😊

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekDíky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!
Další článekVíte, co znamená „baleno v ochranné atmosféře“? Možná vám to otevře oči