Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Ingredience
na 1 pekáč

Jak připravit nádivku v županu

  1. V míse smícháme hrachovou mouku a vodu (cca v poměru 2:1) s trochou soli tak, aby vzniklo těstíčko husté jako hořčice. Každá mouka saje trochu jinak, tak ji dořeďte podle potřeby tak, aby se v ní dalo obalovat a těstíčko nestékalo z obalených kousků.
  2. Ve vyšším hrnci nebo woku rozpálíme olej na smažení.
  3. Nádivku nakrájíme na malé dílky (musí být vychladlá, aby se nedrolila) a obalíme ji pomocí vidliček ze všech stran v těstíčku.
  4. Když je olej vřelý (poznáme vložením dřevěné tyčinky, kolem které se dělají bublinky), vkládáme postupně jednotlivé obalované kousky nádivky. Nesmíme jich dát moc najednou, aby se olej příliš neochladil, to by se pak nedařilo dobře kousky usmažit.
  5. Po chvilce obracíme a když začne zlátnout, vyndáme a necháme na ubrousku okapat.
  6. Postupně osmažíme všechny kousky a podáváme ještě horké.

Praktické

  • Nádivka díky těstíčku zdvojnásobí svůj objem a je mnohem sytější než neobalovaná. Z půlky plechu nádivky jsem udělala plech plný obalované nádivky viz foto a najedlo se nás 5 víc než do syta.
  • Těstíčko na obalování není třeba výrazně ochucovat, protože nádivka už je okořeněná, stačí trochu soli, ale můžete si do něj klidně přidat kurkumu či bylinky podle chuti.

Obměna

  • Hrachovou mouku můžeme nahradit jinou luštěninovou moukou (cizrnovou či čočkovou), kupovanou hraškou, která už je okořeněná nebo moukou (nejlépe se hodí pohanková).

    Děti

    Takto upravená nádivka je vhodná pro děti od 2 let, menším ubereme dochucovadla a sůl.

    Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

    Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

    Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

    Manžel si ani nevšiml, že jíme jinak

    Alena.brunova: Před pár dny mne manžel načapal u monitoru, odkud...

    Syn zahodil instantní polévku, aby si dal moji

    Dagbri: Mám dobré zprávy. Když starší syn ochutnal tuto...

    Funguje to: po celou zimu jsme fit!

    Eva: Chci moc poděkovat za stránky. Momentálně jsem si...

    Mám dole 2 kg bez snažení, i když se krmím

    Věrka: Chci vám poděkovat za skvělé recepty, za celý...

    Nevěděla jsem, že umím tak dobře vařit (Andrea)

    Andrea: Zdravím všechny ze své pozice na chvostu pelotonu!...

    Hubnutí jde samo

    Iva1: Dobrý den, pořád se bavím a pořád hubnu,...

    Díky vám jsem objevila jiný styl přípravy a stravování

    Štěpánka: Postupně se pročítám a sepisuji nákupní seznam. Zkouším a...

    Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

    Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

    Zvládl jsem si dva měsíce vařit sám, i když dřív jsem vařit neuměl (Jaroslav)

    Jaroslav: Dobrý den, chtěl bych zhodnotit jarní očistu, která...

    Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

    Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

    Hubnutí přišlo tak nějak samo

    Chania: Vynechala jsem pečivo, nepotřebuji ho. Cukr jsem přestala...

    Manžel sa pomaly a isto pridáva k môjmu stravovaniu (Iveta)

    Iveta: Ahoj. Môžem povedať, že som dosiahla 14. deň...

    Můj přítel – masožrout a sladkomil – vyjedl talíř pomalu i s glazurou

    Vendtechman: Dneska pokus o ryzove nudle a seitan se...

    Už rok každý den nová skvělá jídla (Marta)

    Marta: Nuda??? Ani omylem! Vařím podle Jíme Jinak rok......

    Včera jsem zvládla první den a super (Gabriela)

    Gabriela: Dobrý den, chci vám moc poděkovat za úžasná...

    Komentujte
    Vaše jméno

    Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

    Předchozí článekS rodinou jsem to zvládla skvěle (Iveta)
    Další článekKdyž rybu, tak ne lososa