Delikatesa, která je rychle hotová, když máte zbytek jáhlové nádivky. Do chladných dnů jako dělaná.

Ingredience
na 1 pekáč

Jak připravit nádivku v županu

  1. V míse smícháme hrachovou mouku a vodu (cca v poměru 2:1) s trochou soli tak, aby vzniklo těstíčko husté jako hořčice. Každá mouka saje trochu jinak, tak ji dořeďte podle potřeby tak, aby se v ní dalo obalovat a těstíčko nestékalo z obalených kousků.
  2. Ve vyšším hrnci nebo woku rozpálíme olej na smažení.
  3. Nádivku nakrájíme na malé dílky (musí být vychladlá, aby se nedrolila) a obalíme ji pomocí vidliček ze všech stran v těstíčku.
  4. Když je olej vřelý (poznáme vložením dřevěné tyčinky, kolem které se dělají bublinky), vkládáme postupně jednotlivé obalované kousky nádivky. Nesmíme jich dát moc najednou, aby se olej příliš neochladil, to by se pak nedařilo dobře kousky usmažit.
  5. Po chvilce obracíme a když začne zlátnout, vyndáme a necháme na ubrousku okapat.
  6. Postupně osmažíme všechny kousky a podáváme ještě horké.

Praktické

  • Nádivka díky těstíčku zdvojnásobí svůj objem a je mnohem sytější než neobalovaná. Z půlky plechu nádivky jsem udělala plech plný obalované nádivky viz foto a najedlo se nás 5 víc než do syta.
  • Těstíčko na obalování není třeba výrazně ochucovat, protože nádivka už je okořeněná, stačí trochu soli, ale můžete si do něj klidně přidat kurkumu či bylinky podle chuti.

Obměna

  • Hrachovou mouku můžeme nahradit jinou luštěninovou moukou (cizrnovou či čočkovou), kupovanou hraškou, která už je okořeněná nebo moukou (nejlépe se hodí pohanková).

    Děti

    Takto upravená nádivka je vhodná pro děti od 2 let, menším ubereme dochucovadla a sůl.

    Staňte se členy Klubu Jíme Jinak

    Získáte videorecepty, jídelníčky, rozhovory s odborníky, rady, slevy na nákupy a online kurzy.

    materiály

    Hubnu a přitom nemám pocit, že se v něčem omezuji (Andrea)

    Andrea: Jsem v kurzu Hubneme do plavek už dva...

    MŇÁM! Zatím nejlepší polévka! I manžel profík kuchař chválil

    Gitaberangb: MŇÁÁÁM!!!! Zatím pro mě nejlepší polévka - JJ...

    Cítím, jak moje tělo jásá (Monika)

    Monika: Díky Evi, že jste vymyslela klub Jíme Jinak....

    Díky vašim receptům nemám chuť ani na brambůrky

    Inka: Teda...Pár dní s vámi baštím (zatím jako začátečník), ale...

    Děkuji – spadli jste nám z nebe…

    Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

    Anna: Objevila jsem vás díky České televizi

    Anna: Dobrý den, jsem na těchto stránkách poprvé díky...

    Jídlo je neskutečně chutné, jednoduché a variabilní – prostě bezvadně připravený kurz!

    Ivaostadal: Děkuji celkově za bezvadně připravený kurz, zhubla jsem,...

    Úspěch – chutná i příteli

    Iveta: Co mám uvařeno, nabízím i příteli a nezdráhá...

    Objev stránek

    Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

    Lepší než doktor

    Mija: Krásný den všem, chtěla bych se poprvé podělit...

    Je to fakt supééér! Tři týdny, tři kila. (Hana, 50 let)

    Milá Evi, jsem ve Vašem klubu JJ a v kurzu...

    Kamarátka neverila, ako som sa zmenila (Marta)

    Marta: Pomaly sa mi končí vstup "do plavek". A pokračujem...

    Bez vás bych byla ztracená

    Martina: Díky za všechny vaše skvělé nápady, já bych...

    Vše zvládám levou zadní a na tréninku mi nestíhají

    Gabča: Jsem na detoxu poprvé a moc mě překvapilo,...

    S manželem jsme zhubli, máme více energie a přidaly se i dospvívající dcery (Eliška)

    Eliška: Připojuji se k děkovným reakcím. Kurz je krásně...

    Manžel má za 3 měsíce 9 kg dole (Dagmar)

    Dagmar: Snažíme jíst jinak cca 3,5 měsíce - a...

    Komentujte
    Vaše jméno

    Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

    Předchozí článekČerstvé natě snadno, rychle a levně
    Další článekPlot (Martin, 45 let)