Příprava šulánků sice zabere trochu času, ale můžete si k této práci klidně sednout a relaxovat si při tom. Ostatní příprava je pak už rychlá a výsledkem je chuti i oku lahodící pokrm.

Ingredience
4 porce
  • 500 g mouky semola rimacinata
  • 250 g velmi teplé vody
  • zelené a žluté fazolky
  • cuketa
  • olej
  • česnek
  • sůl
  • pepř
  • konopná semínka

Jak připravit fazolkové šulánky

  1. Smíchejte mouku s vodou a dobře promíchejte. Hnětením vytvořte elastické, ale pevné těsto. Vytvořte bochník, přikryjte jej a nechte asi 30 minut odpočívat.
  2. Pak z těsta ukrajujte kousky, rozválejte na válečky, nakrájejte je na kousky a vyválejte, abyste vytvořili šulance. Dobře posypte semolinovou moukou a dejte stranou.
  3. Očistěte zeleninu. Lusky fazolek vařte 7 minut. Dejte stranou.
  4. V pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a lehce orestujte.
  5. Přidejte cukety nakrájené na nudličky a několik minut restujte. Poté přidejte zelené fazolky, osolte, opepřete, promíchejte a vše společně několik minut povařte.
  6. Připravené šulánky vařte asi 15 minut. Sceďte a přidejte je do pánve k zelenině.
  7. Podávejte posypané konopnými semínky.

Praktické

  • Šulánky můžete uchovat v lednici i do druhého dne.
  • Těsto musí být elastické, ale ne moc měkké. Pracuje se s ním výborně. Šulánky podsypávejte, aby se neslepily.
  • Mouku semola rimacinata lze koupit v obchodech se zdravou výživou nebo na e shopech.

Obměna

  • Pokud se vám nechce dělat těstoviny domácí, můžete použít jakékoliv kupované těstoviny.
  • Barva cuket a fazolek nehraje chuťově žádnou roli, v receptu jsou použity dva druhy kvůli barevnosti jídla. Použijte klidně takové, jaké máte k dispozici.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.

⏩ BRZY ZAČÍNÁ PODZIMNÍ DETOX KURZ

V Jarní očistě šlo dolů 7 kg a jedu dál (Dana)

Dana: Zdravím známé i neznámé tváře. Po Jarní očistě,...

Splaskla jsem v obličeji a mám lepší náladu

Stipl2: Po týdnu mám 2,5 kg dole a vidím,...

Přidala se ke mně i kolegyně z práce

Hanina515: Nemám ani extra chutě, když dětem peču klasickou buchtu,...

Začátek nebyl snadný, ale výsledky jsou neuvěřitelné!

Rob: Dobrý den, skvělá práce!!! Po knihách: Fit pro život,...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept :-) Dnes upečeno a...

I po 3 letech na vege stravě mě JJ posunulo mnohem dál

Pavlivlmaeorua: Již jsem prošla kurzem jarní očista, naprosto mě...

Včera jsem zvládla první den a super (Gabriela)

Gabriela: Dobrý den, chci vám moc poděkovat za úžasná...

Jídlo je výborné, rychlé a léčí a navíc ušetřím na nákupech

Vherm: Ahoj všem, jsem 12. den v hubnutí do...

Jste pro mě životní inspirací

Alena: moc děkuji za super stránky a za to,...

Zlepšily se mi vlasy, nehty i kůže (Lidka)

Lidka: Kila dole jsou super, ale víc se mi...

Nikdy bych nevěřila, že zelenina může chutnat tak dobře

Lenka: Taky pomalu objevují jemné chutě nových potravin a...

S manželem jsme oba shodili 3-4 kg (Jaroslava)

Jaroslava: Evi a celý týme Jíme Jinak, děkujeme s...

Jíme jinak je fantastický web

Sisi: Jíme jinak je fantastický web, který vás musí...

Musím se u jídla brzdit, jak je to dobré (Jaroslav)

Jaroslav: Černá čočka s batáty je zajímavá kombinace, opět...

Syn začal dobrovolně jíst dušenou zeleninu

Alena.brunova: Teda ty kapustičky na zádíčka! To je mňamkošinka!...

Zamilovala jsem se do česnekové pomazánky

Vendtechman: Prave jsem se zamilovala do dnesni cesnekove pomazánky...
  1. Vierko , toto je moc dobré , jen jsem udělala chybu, že jsem ty šulánky měla asi silnější, než měly být, nekoukala jsem na tvou fotku ( ještě jsem si kvůli tomu koupila semolinovou mouku..:)) a byly prostě vcelku tuhé a to jsme je vařila asi 25 minut..:)..manžel sice říkal, že jsou skvělé, ale já byla názoru, že to jsou broky..:))), takže tedy je třeba je dělat asi víc tenké, jak vidím na fotce, já je měla o něco tenčí , než malíček…nebo to příště vyválím a udělám nudle..:)

  2. Zobrazit 4 komentáře

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekLískooříškový dortík (bez lepku)
Další článekKrevní oběh – 4 tipy jak ho posílit