Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Houbové ravioli (fotopostup)

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá rodina.

Ingredience
Na náplň:
  • 200 g žampionů
  • 40 g kešu oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • sůl
  • olej
Na těsto:
  • 80 g semolinové mouky
  • 170 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžíce oleje
  • voda podle potřeby (asi 130 g)
Ostatní ingredience:
  • červené radicchio (čekanka)
  • brokolice Romanesco
  • piniové oříšky
  • balzamikový krém
  • pepř

Mám transplantované obě ledviny a potíží s věkem jen přibývalo – nabrala jsem 30 kg, bolely mě kolena, klouby, ...

Jak připravit plněné ravioli

  1. Houby nakrájíme na malé kousky a společně s kešu oříšky vložíme do pánve s olejem. Jemně osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opékáme, dokud se houby neuvaří. Necháme vychladnout.
  2. Těsto připravíme smícháním všech surovin v míse. Voda, asi 130 g, by měla být přidávána postupně, aby vzniklo pevné a pružné těsto. Těsto nechte 30 minut odpočinout zabalené ve fólii.
  3. Vezmeme houby a dáme je do kuchyňského robotu. Nasekáme, abychom získali ne příliš hladkou směs.
  4. Těsto vyválíme pomocí strojku a za pomoci formičky vyrábíme ravioli tak, jak je vidět na obrázku.
  5. Romanesco uvaříme na páře.
  6. Na pánev v oleji somahneme nasekané listy červené čekanky. 
  7. Ravioli vaříme ve vroucí vodě 3 minuty a poté je přidáme do pánve s čekankou. Přidáme brokolici a velmi opatrně promícháme. Opepříme.
  8. Ravioli dáme na talíř, posypeme syrovou červenou čekankou, suchými opečenými piniovými oříšky, kapkami balzamikového octa a nakonec pokapeme kvalitním olivovým olejem.

Praktické

  • Nástroj na ravioli se jmenuje raviolamp, ovšem jde to i bez něj, jen vám to zabere trošku více času.
  • Pokud vám zbyde těsto, připravte z něj nudle.

Obměna

  • Místo piniových oříšků opražte slunečnicové semínko.
  • Místo brokolice Romanesco použijte květák nebo brokolici.
  • Místo červeného radicchia lze použít rukolu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

10 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Ligurské trofie s fialovou brokolicí

Rychlé těstovinové jídlo skvělé například jako rychlá večeře. Fialová brokolice je mnohem jemnější a sladší než klasická brokolice. Když se s ní v obchodě ...

Šulánky s fazolkami

Příprava šulánků sice zabere trochu času, ale můžete si k této práci klidně sednout a relaxovat si při tom. Ostatní příprava je pak už rychlá a výsledkem j...

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...

Bagel pasta

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák...