Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Houbové ravioli (fotopostup)

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá rodina.

Ingredience
Na náplň:
  • 200 g žampionů
  • 40 g kešu oříšků
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
  • sůl
  • olej
Na těsto:
  • 80 g semolinové mouky
  • 170 g celozrnné špaldové mouky
  • 2 lžíce oleje
  • voda podle potřeby (asi 130 g)
Ostatní ingredience:
  • červené radicchio (čekanka)
  • brokolice Romanesco
  • piniové oříšky
  • balzamikový krém
  • pepř

Díky změně stravy jsem za rok shodila více než 7 kg, Naučila jsem se vařit spoustu chutných zdravých jídel a na mnohý...

Jak připravit plněné ravioli

  1. Houby nakrájíme na malé kousky a společně s kešu oříšky vložíme do pánve s olejem. Jemně osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opékáme, dokud se houby neuvaří. Necháme vychladnout.
  2. Těsto připravíme smícháním všech surovin v míse. Voda, asi 130 g, by měla být přidávána postupně, aby vzniklo pevné a pružné těsto. Těsto nechte 30 minut odpočinout zabalené ve fólii.
  3. Vezmeme houby a dáme je do kuchyňského robotu. Nasekáme, abychom získali ne příliš hladkou směs.
  4. Těsto vyválíme pomocí strojku a za pomoci formičky vyrábíme ravioli tak, jak je vidět na obrázku.
  5. Romanesco uvaříme na páře.
  6. Na pánev v oleji somahneme nasekané listy červené čekanky. 
  7. Ravioli vaříme ve vroucí vodě 3 minuty a poté je přidáme do pánve s čekankou. Přidáme brokolici a velmi opatrně promícháme. Opepříme.
  8. Ravioli dáme na talíř, posypeme syrovou červenou čekankou, suchými opečenými piniovými oříšky, kapkami balzamikového octa a nakonec pokapeme kvalitním olivovým olejem.

Praktické

  • Nástroj na ravioli se jmenuje raviolamp, ovšem jde to i bez něj, jen vám to zabere trošku více času.
  • Pokud vám zbyde těsto, připravte z něj nudle.

Obměna

  • Místo piniových oříšků opražte slunečnicové semínko.
  • Místo brokolice Romanesco použijte květák nebo brokolici.
  • Místo červeného radicchia lze použít rukolu.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Z práce do práce, život letí a vy nic nestíháte?

Pokud před sebou stále jen hrnete všechny ty povinnosti, které život přináší, je čas se zastavit. 🛑 Je tohle život, který chcete? O tomto jste snili? Asi ne. V přírodě začíná nový biologický rok, nový začátek a i my to letos můžeme udělat jinak. Právě tomu se v Jarní Očistě také věnujeme a máme dokonce připravený silný závěrečný aktivační rituál, aby se vaše záměry mohly uskutečit. Zdaleka v očistě nejde jen o vyvážený jídelníček. Pojďte si ujasnit touhy, naberte zas energii a pojďte se cítit ve svém těle lépe. Začněte s námi 8 týdenní Jarní očistu. Pročistíme tělo, zlepšíme jídelníček, postavu i psychiku.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? Nic neriskujete, můžete jen získat..Moje desatero: 1. Jsem vegan, vařím vegansky. 2. V kuchyni se nechci nudit proto vařím pestře. 3. Stále se učím. Chci poznávat nové ingredience, nové potraviny a chutě. 4. Používám UFO ingredience. Kdo se bojí nesmí do lesa. 5. Dbám na kvalitu potravin. To nejlepší co si můžu dovolit v bio kvalitě pokud to je možné. Na jídle rozhodně nešetřím. 6. Vařím a jím sezonně. 7. Co můžu to si vypěstuji. Baví mě to a vím co jím. 8. Vařím pro mě a pro rodinu. Musí to chutnat nám a popřípadě mým blízkým. Je mi jedno co si o mém jídle myslí ostatní na Facebooku, Instagramu a jiných sociálních sítí. 9. Vařím pro radost, ne z povinnosti. Fantazie a zábava je ingrediencí číslo jedna. 10. Inspiruje mě ajurvéda, makrobiotika, asijské weby, ale hlavně moje hlava. Z mých receptů má někdo strach, zdají se složité a plné neznámého. Pokud patříš do této kategorie, stačí se poohlédnout po něčem jiném. Děkuji za pozornost Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

10 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Ligurské trofie s fialovou brokolicí

Rychlé těstovinové jídlo skvělé například jako rychlá večeře. Fialová brokolice je mnohem jemnější a sladší než klasická brokolice. Když se s ní v obchodě ...

Šulánky s fazolkami

Příprava šulánků sice zabere trochu času, ale můžete si k této práci klidně sednout a relaxovat si při tom. Ostatní příprava je pak už rychlá a výsledkem j...
79
13

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...

Bagel pasta

Rychlý a jednoduchý recept pro milovníky těstovin. Tyto špagety budete mít na stole během chvilky a jistě si na nich pochutná celá rodina.

Ječné kroupy s brokolicí Romanesco

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si jistě pochutnáte. Pokud neseženete brokolici Romanesco, nenechte se odradit, můžete použít tu klasickou nebo květák...