Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Ligurské trofie s fialovou brokolicí

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Rychlé těstovinové jídlo skvělé například jako rychlá večeře. Fialová brokolice je mnohem jemnější a sladší než klasická brokolice. Když se s ní v obchodě setkáte, ochutnejte. Pokud ne, připravte si toto jídlo z klasické brokolice. V každém případě si určitě pochutnáte.

Ingredience
  • fialová brokolice
  • červené radicchio (salátová čekanka)
  • česnek
  • konopná semínka
  • slunečnicová semínka
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • černé olivy v soli
  • trofie nebo jiné těstoviny

Janina je maminka dvou úžasných dcer a aniž by o to stála, musela najednou řešit celiakii u té mladší.

Jak připravit těstoviny s fialovou brokolicí

  1. Do pánve nalijte olej, přidejte prolisovaný česnek a růžičky fialové brokolice.
  2. Jemně osmahněte, osolte, podlijte trochou vody a několik minut povařte.
  3. Přidejte olivy a nakrájenou červenou čekanku, promíchejte a vařte několik minut.
  4. Uvařte trofie a po uvaření je vložte do pánve, ochuťte pepřem a promíchejte na vysokém plameni, aby se chutě propojily.
  5. Naservírujte a posypte nasucho praženým konopným semínkem a slunečnicovými semínky.

Praktické

  • Fialová barva brokolice je termolabilní a varem se její barva mění na zelenou.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Místo fialové brokolice můžete použít klasickou.
  • Trofie jsou ligurské těstoviny, které můžete nahradit jakoukoliv jinou těstovinou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

43 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Celozrnné krémové špagety

V tomto receptu zužitkujeme postranní listy bulvy fenyklu a košťál z brokolice a vyzkoušíme si, že i ze zbytků se dá snadno vykouzlit skvělý kondiment na t...

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Tofu s jamajskou omáčkou

Jamajský jerk a asijské ramen nudle? Věřte, funguje to. Vyzkoušejte další z oblíbených fusion receptů a dejte vědět, protože mě tento pokrm přímo nadchl.

Houbové ravioli (fotopostup)

Lahodný recept pro milovníky italské kuchyně, domácích těstovin a dobrého jídla. Vyzkoušejte tyto ravioli plněné houbami, jistě si na nich pochutná celá ro...

Vegarbonara

Další zdravá verze oblíbené italské klasiky špaget Carbonara, bez vajec, masa a mléčných výrobků. Rychlé jídlo, které budete mít během chvilky na stole.