Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

Uvařeno
bez sóji
bez vajec
sezóna léto

Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

Ingredience
2 porce
  • celozrnné farfalle 200 g
  • dýně hokkaido
  • červená paprika
  • cuketa
  • česnek
  • černá čočka beluga
  • červená a žlutá cherry rajčata
  • klíčky alfa alfa
  • sůl
  • pepř
  • olej

Mám transplantované obě ledviny a potíží s věkem jen přibývalo – nabrala jsem 30 kg, bolely mě kolena, klouby, ...

Jak připravit těstoviny se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

  1. Nakrájejte veškerou zeleninu na kostky zhruba stejné velikosti.
  2. V nepřilnavé pánvi rozpalte olej a přidejte česnek. Začněte jemně restovat, až se česnek rozvoní a pak přidejte dýni. Zalijte trochou vody vody. Dýně se musí nejdéle vařit, proto jde do pánve jako první. Když je dostatečně měkká, přidejte další zeleninu. Opepřete a pokračujte ve vaření.
  3. Mezitím co se připravuje zelenina, uvařte čočku a až bude hotová přidejte do pánve k ostatnímu. Zamíchejte.
  4. Uvařte těstoviny a přidejte je do pánve se zeleninou, zamíchejte a před podáváním doplňte klíčky.

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Jídlo je dobré teplé, ale v létě můžete podávat i vychladlé jako salát.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové těstoviny.
  •  Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčata.

Obměna

  • Použijte jakékoliv klíčky a nebo vynechte a posypte petrželkou.
  • Místo těstovin můžete připravit třeba s rýží.
  • Můžete použít jakoukoliv jinou čočku.

Děti

  • Bez soli a pepře vhodné i pro děti od 2 let.

PS: Zkoušíte recepty? Co se do toho pustit pořádně?

Co si 8 týdnů vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o vás 8 týdnů pečovat a podporovat vás na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky a detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Člověk sám nemůže změnit svět, ale každý člověk může šířit poselství, které ten svět změní..

37 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

🍀🙂

recept ako na objednavku – vsetko bolo doma, len nahadzat do hrnca. Vdaka!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Celerový krém s cuketou

Jemný krém z celeru s restovanou cuketou. Snadný a rychlý recept, který si můžete dle libosti obměnit podle sezóny a vaší chuti.

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ligurské trofie s fialovou brokolicí

Rychlé těstovinové jídlo skvělé například jako rychlá večeře. Fialová brokolice je mnohem jemnější a sladší než klasická brokolice. Když se s ní v obchodě ...

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.

Mls na špejli

Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.

Kopule z kuskusu se zeleninou

Barevné kopečky z kuskusu a zeleniny. I když to na první pohled vypadá komplikovaně a pracně, nelekejte se. Je to jednoduché a osvěžující jídlo, které bude...