Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

Uvařeno
bez sóji
bez vajec
sezóna léto

Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

Ingredience
2 porce
  • celozrnné farfalle 200 g
  • dýně hokkaido
  • červená paprika
  • cuketa
  • česnek
  • černá čočka beluga
  • červená a žlutá cherry rajčata
  • klíčky alfa alfa
  • sůl
  • pepř
  • olej

Překvapilo mě, co všechno se u nás změnilo během 6 týdnů.  Já shodila 10 kg bez hladovění, nehoní mě mlsná, vyřadila ...

Jak připravit těstoviny se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

  1. Nakrájejte veškerou zeleninu na kostky zhruba stejné velikosti.
  2. V nepřilnavé pánvi rozpalte olej a přidejte česnek. Začněte jemně restovat, až se česnek rozvoní a pak přidejte dýni. Zalijte trochou vody vody. Dýně se musí nejdéle vařit, proto jde do pánve jako první. Když je dostatečně měkká, přidejte další zeleninu. Opepřete a pokračujte ve vaření.
  3. Mezitím co se připravuje zelenina, uvařte čočku a až bude hotová přidejte do pánve k ostatnímu. Zamíchejte.
  4. Uvařte těstoviny a přidejte je do pánve se zeleninou, zamíchejte a před podáváním doplňte klíčky.

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Jídlo je dobré teplé, ale v létě můžete podávat i vychladlé jako salát.
  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové těstoviny.
  •  Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčata.

Obměna

  • Použijte jakékoliv klíčky a nebo vynechte a posypte petrželkou.
  • Místo těstovin můžete připravit třeba s rýží.
  • Můžete použít jakoukoliv jinou čočku.

Děti

  • Bez soli a pepře vhodné i pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíte jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlejte 😊 Pojďte něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskočte do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu?

37 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

moc dobré ,papá to i manžel😊

🍀🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Bezlepkové dýňové lasagne

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Fialový batát s černou čočkou a arašídovým dipem

Lahodná kombinace pečených batátů a černé čočky vylepšená arašídovým dipem. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.

Ligurské trofie s fialovou brokolicí

Rychlé těstovinové jídlo skvělé například jako rychlá večeře. Fialová brokolice je mnohem jemnější a sladší než klasická brokolice. Když se s ní v obchodě ...

Celerový krém s cuketou

Jemný krém z celeru s restovanou cuketou. Snadný a rychlý recept, který si můžete dle libosti obměnit podle sezóny a vaší chuti.

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Podzimní strozzapreti s tempehem

Podzim nás vždy obdaruje krásnými barvami. Tak proč si ty barvy a chutě nepřipravit na náš talíř? Oko bude mít radost a chuťové pohárky ještě větší.