Kypřící prášek i jedlá soda mají stejnou funkci. Používají se k nakypření, odlehčení a zvětšení objemu do těst na pečivo a buchty, podobně jako droždí nebo kvásek. Víte ale, čím se liší, jak a kdy je který z nich efektivnější použít? Jak je nahrazovat a jaké množství do těsta dávat? A proč není vhodné používat běžné kypřící prášky, ale raději ty z vinného kamene? Po přečtení tohoto článku už vám bude vše jasné!

🔒 Přístupné členům Klubu Jíme Jinak

Klub Jíme Jinak

💕 Líbí se vám recepty a články, které tu čtete zdarma a bez reklam? Díky členům Klubu JJ je můžeme psát.

✨ Za podporu Klubákům dáváme prémiové materiály, jako je tento, videorecepty, jídelníčky, odborné materiály, poradnu a slevy na nákupy (knih, potravin, kurzů).

🍒 Oceňte naše mnohaleté úsilí a zvažte členství.

Co říkají o Klubu Jíme Jinak členové

Labarunka: Ahoj, členství jsem si koupila hned…recepty s videem jsou super, zvlášť pro mě jako začátečnici…Díky za tu práci, kterou odvádíte za nás a shrnujete veškeré poznatky a zkušenosti. Krásná práce.

Více o Klubu

🔒 Je zamčeno, i když jste s námi v partě? Přihlaste se. Nebo zkuste nápovědu.

Předchozí článekDieta při alergii na mléčnou bílkovinu (ABKM)
Další článekSeitanové steaky s marinádou