Domů Téma škrob

škrob

Luxusní kynutý bezlepkový štrůdl

Nejluxusnější bezlepkový štrůdl, jaký jsem kdy udělala/jedla. Nadýchané, tenké a lehoučké kynuté těsto z jednodruhových muk, výborný i druhý den. Ale pozor - hrozí...

Nejlepší pečené křupavé tofu – do salátů, omáček i polévek

Tak křupavé, tak jednoduché a zdravé. Je až k neuvěření, že toto tofu není smažené. Většinou zmizí hned, jakmile vytáhnu plech z trouby!

Batátové lokše (bez lepku)

Lokše jsou oblíbeným tradičním receptem u nás v Česku, ale i na Slovensku. V různých krajích se jim říká jinak - třeba pekáče, přesňáky,...

Kypřící prášek bez fosfátů

Víte jaký je rozdíl mezi klasickým kypřícím práškem a tou zdravější verzí bez fosfátů? A jak takový kypřící prášek používat?

Jedlá soda, nebo kypřící prášek? Co je lepší?

Kypřící prášek i jedlá soda mají stejnou funkci. Používají se k nakypření, odlehčení a zvětšení objemu do těst na pečivo a buchty, podobně jako droždí...

Seitan: součást zdravého jídelníčku?

Seitan je jinými slovy koncentrovaný lepek vyrobený z lepkové mouky. Může být vůbec taková potravina součástí zdravého jídelníčku, když se v dnešní době lepek...

Jak nahradit v receptech vejce

Nejčastějším problémem při přechodu na rostlinnou stravu je právě vejce. Čím ho nahradit v buchtách, palačinkách a karbanátcích? Jak udělat míchaná vajíčka bez vajec?...

Ovocné jogurtové nápoje: tekutý cukr s 2 % ovoce

Dáváte si na svačinku ovocný jogurtový nápoj? Nebo svým dětem? Myslíte si, že pijete hlavně ovoce a jogurtové kultury? Pak budete překvapeni, výsledky testu.

Brambory a batáty: jsou stejně nezdravé?

Batáty připomínají brambory jak vzhledem, tak i chutí. Právě proto se jim začalo říkat sladké brambory. Ale to není důvod, abychom je dávali s...

Chcete to hustý? 10 tipů, jak zahustit jídlo bez jíšky

Zdravější, méně kalorické, lehčí, bez špetky mouky, a přesto stejně chutné! Tak taková jsou jídla zahuštěná jinak, než tradiční jíškou. Nevěříte? Vyzkoušejte našich 10...

Dýňový kari guláš s quinoou a tempehem

Kombinace sladké zeleniny a kari (případně ještě s kokosovým mlékem) je - jak se říká - nebe v hubě. Hodí se podávat s plackami,...

Kuzu

Kuzu pokrm zahustí a léčí Kuzu je opravdu především lék. V Asii, odkud pochází, je dobře známé jako prostředek při nachlazení, ulevuje od bolesti hlavy a pomáhá zvládnout...

Zaměřeno na rajčata a brambory

Kdykoli se zmíníme o nevhodnosti brambor, zvedne se vlna nevole. Češi brambory prostě milují a nechtějí si na ně nechat sáhnout. Tak jsme si...

Ovocná čokoládová poleva nebo pudink

Čokoládovou polevu či pudink běžně dělám ze sladěnky nebo obilného sirupu. Jenže teď nebylo nic takového po ruce, tak jsme sáhla po poslední sladké hmotě...

Brusinky z červené řepy

Kdybych uměla nakrájet červenou řepu na malé kuličky, tak se vsadím, že nikdo nepozná, z čeho tyto brusinky jsou.
Téma: batát, alkaloid, bílkoviny, nadýmání, květák na mozeček, buchta, dvanáctník, SGA, jogurtové kultury, alergie na mléko, kynutí, kvašení, oběd, těsto, pšeničná bílkovina, chia semínka, fit strava, omáčka, quinoa, průjem, vajíčková sůl, bramborové lokše, rajčata, rýžová mouka, závin, len, hrachová mouka, bílé tofu, paleo, chuťovka, prdopeč, vinný kámen, fosforečné soli, jak rozmíchat škrob, stabilizátory, lněná semínka, oslava, guláš, luštěniny, červená řepa, bramborový škrob, vitamín A, jednohubka, obilný sirup, omeleta, omáčky, děti od roku, štrůdl, prášek do pečiva, lepek, psyllium, chia semínko, toxin, knedlík ve vajíčku, rýže, obalené tofu, vejce, fazole, tavené sýry, dezert bez cukru, černá sůl, cukr, E500, bramborové placky, kynutý závin, palačinky, jendohubky, neplodnost, karbanátky, mléčné výrobky, kypřící prášek bez fosfátů, děti, majonéza, pečené tofu, kari, jak začít, ovocný koncentrát, kynuté pečivo, otrava, hydrogenuhličitan sodný, bez mléka, top recepty, bezlepkový závin, batátové lokše, jáhlová mouka, bezlepkový štrúdl, zdravé občerstvení, smaženice, zdroj bílkovin, zdravý dezert, hraška, kukuřičný škrob, ovocenka, zelenina, veganství, česnek v prášku, bublinky, jak vyrobit seitan, vegan štrůdl, curry, svačina, pesticidy, bez vejce, kypření, rajčatové pyré, chia, bez laktózy, kváskování, jogurt, brusinky, lokše z batátů, Klub Jíme Jinak, zvracení, pečení, sladká chuť, tropické, jedlá soda, celiakie, kváskový chléb, recept na bezlepkový štrůdl, cizrnová mouka, ovesné vločky, fermentace, silvestrovské pohoštění, křupavé tofu, zahuštění, batáty, kondiment, lokše, piknik, sladidla, arowroot, pšeničný lepek, agar, dýně, bez mouky, mrkev, jáhly, vitamín C, kynutá těsta, jogurtový nápoj, bez brambor, pohanková mouka, kokosové mléko, jak nahradit maso, brambor, přídatné látky, sezóna podzim, lité těsto, cizrna

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?