Domů Téma škrob

škrob

Luxusní kynutý bezlepkový štrůdl

Nejluxusnější bezlepkový štrůdl, jaký jsem kdy udělala/jedla. Nadýchané, tenké a lehoučké kynuté těsto z jednodruhových muk, výborný i druhý den. Ale pozor - hrozí...

Nejlepší pečené křupavé tofu – do salátů, omáček i polévek

Tak křupavé, tak jednoduché a zdravé. Je až k neuvěření, že toto tofu není smažené. Většinou zmizí hned, jakmile vytáhnu plech z trouby!

Batátové lokše (bez lepku)

Lokše jsou oblíbeným tradičním receptem u nás v Česku, ale i na Slovensku. V různých krajích se jim říká jinak - třeba pekáče, přesňáky,...

Kypřící prášek bez fosfátů

Víte jaký je rozdíl mezi klasickým kypřícím práškem a tou zdravější verzí bez fosfátů? A jak takový kypřící prášek používat?

Jedlá soda, nebo kypřící prášek? Co je lepší?

Kypřící prášek i jedlá soda mají stejnou funkci. Používají se k nakypření, odlehčení a zvětšení objemu do těst na pečivo a buchty, podobně jako droždí...

Seitan: součást zdravého jídelníčku?

Seitan je jinými slovy koncentrovaný lepek vyrobený z lepkové mouky. Může být vůbec taková potravina součástí zdravého jídelníčku, když se v dnešní době lepek...

Jak nahradit v receptech vejce

Nejčastějším problémem při přechodu na rostlinnou stravu je právě vejce. Čím ho nahradit v buchtách, palačinkách a karbanátcích? Jak udělat míchaná vajíčka bez vajec?...

Ovocné jogurtové nápoje: tekutý cukr s 2 % ovoce

Dáváte si na svačinku ovocný jogurtový nápoj? Nebo svým dětem? Myslíte si, že pijete hlavně ovoce a jogurtové kultury? Pak budete překvapeni, výsledky testu.

Brambory a batáty: jsou stejně nezdravé?

Batáty připomínají brambory jak vzhledem, tak i chutí. Právě proto se jim začalo říkat sladké brambory. Ale to není důvod, abychom je dávali s...

Chcete to hustý? 10 tipů, jak zahustit jídlo bez jíšky

Zdravější, méně kalorické, lehčí, bez špetky mouky, a přesto stejně chutné! Tak taková jsou jídla zahuštěná jinak, než tradiční jíškou. Nevěříte? Vyzkoušejte našich 10...

Dýňový kari guláš s quinoou a tempehem

Kombinace sladké zeleniny a kari (případně ještě s kokosovým mlékem) je - jak se říká - nebe v hubě. Hodí se podávat s plackami,...

Kuzu

Kuzu pokrm zahustí a léčí Kuzu je opravdu především lék. V Asii, odkud pochází, je dobře známé jako prostředek při nachlazení, ulevuje od bolesti hlavy a pomáhá zvládnout...

Zaměřeno na rajčata a brambory

Kdykoli se zmíníme o nevhodnosti brambor, zvedne se vlna nevole. Češi brambory prostě milují a nechtějí si na ně nechat sáhnout. Tak jsme si...

Ovocná čokoládová poleva nebo pudink

Čokoládovou polevu či pudink běžně dělám ze sladěnky nebo obilného sirupu. Jenže teď nebylo nic takového po ruce, tak jsme sáhla po poslední sladké hmotě...

Brusinky z červené řepy

Kdybych uměla nakrájet červenou řepu na malé kuličky, tak se vsadím, že nikdo nepozná, z čeho tyto brusinky jsou.

Jak používat kukuřičný škrob (maizenu) a kuzu

Víte, jak správně používat škrob, aby krásně zahustil pokrmy a nevytvořil hrudky? Je to jednoduché.
Téma: fosforečnany, polévky, štrůdl z kvásku, rýžový ocet, falešné brusinky, kváskový chléb, děti, paleo, chia semínko, večeře, jedlá soda, lokše, bramborové lokše, xantanová guma, trojobal, rajčata, bílkoviny, pšeničné maso, fosfáty, bez cukru, děti od roku, fit strava, toxin, vegan, kuzu, vajíčková sůl, brambory, quinoa, oběd, petržel, jáhly, ovocenka, kvásek, zahušťování, chia semínka, E500, bezfosfátový prášek, jak vyrobit seitan, kypřící prášek, pudink, kynutý štrůdl, bílé tofu, kala namak, dvanáctník, buchty, bez lepku, fermentace, zdravé občerstvení, hlíza, aromata, dezert bez cukru, brusinky, mléčné výrobky, karob, kypřící prášek bez fosfátů, těsto, éčka, smaženice, soda bicarbona, škrob, Klub Jíme Jinak, fitness strava, zahušťování omáček, vinný kámen, indická kuchyně, kynutá těsta, bublinky, mouka, lněná semínka, vitamín A, průjem, piknik, rýžový kvásek, jablečný koncentrát, fit, recept na bezlepkový štrůdl, kondiment, kynutý závin, fosforečné soli, hydrogenuhličitan sodný, tapioka, pečení, těsta, omáčka, dýně hokkaido, pusinky, dýně, tapioková mouka, závin z kvásku, bez vejce, dezert, otrava, domácí pudink, těhotenství, bramborové placky, vejce, celiak, Sezónní tip, pečené tofu, silken tofu, kváskování, omáčky, kari, celiakie, jak zahustit polévku, original JJ, bez laktózy, kurkuma, jablečné pyré, cizrna, krupice, žaludek, rychlovka, koláče, štrúdl s jablky, maizena, rýže, majonéza, přesnídávka, kynuté pečivo, batátové lokše, lokše z batátů, banán, tomatin, sladké brambory, bramborový škrob, jak udělat seitan, ABKM, curry, prášek do pečiva, agar, rýžová mouka, jogurt, jak rozmíchat škrob, zvracení, lepek, chuťovka, jablíčkový štrůdl, zahuštění, zeleninové pyré, zelenina, top recepty, brambor, tropické, seitan, černá sůl, škrob z kukuřice arrowroot, pohanka, poleva na perníčky, hraška

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?