Tak křupavé, tak jednoduché a zdravé. Je až k neuvěření, že toto tofu není smažené. Většinou zmizí hned, jakmile vytáhnu plech z trouby!
Ingredience
  • 1 balení bílého tofu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1/4 lžičky sušeného česneku v prášku
  • 1/4 lžičky obilného sirupu
  • 1/4 lžičky rýžového octa
  • 2 lžíce maizeny nebo arrowroot škrobu

Jak připravit pečené tofu

  • Tofu vybalíme a zabalíme do několika kuchyňských utěrek.
  • Umístíme ho mezi 2 dřevěná prkénka a ještě shora zatížíme např. těžkým hrncem.
  • Necháme zatížené 15 minut.
  • Poté ho vybalíme a vysušíme a nakrájíme na kostky.
  • V misce si smícháme olej, sojovku, česnek, sirup a ocet.
  • Do misky nasypeme tofu, obalíme v připravené směsi a přisypeme škrob.
  • Pořádně tofu obalíme ze všech stran.
  • Pečeme 20-25 min. na 220°C.
  • V průběhu pečení otočíme.

Praktické

  • Podáváme do salátů, jako alternativu krutonů do polévek, k omáčkám, do budha bowl nebo jen tak atp.
  • Je důležité marinádu s tofu dobře promíchat, aby se každá kostička obalila.
  • tofu n plechu pokládejte tak, aby každá kostička byla zvlášť a nedotýkaly se sebe, jen tak se krásně propečou.

Obměna

  • Pokud nemáme koření, můžeme ho nahradit jiným, anebo úplně vynechat a nechat jen sojovou omáčku a škrob.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let.

Jsem ráda, že jsem na vás narazila v pravou chvíli

Mayf: Dobrý den, jsem rada, že jsme na vás...

Faldy na břiše jsou pryč, zálibně se dívám do zrcadla

Lucka: Tak činím nyní bilancování mé  Jarní očisty. Jelikož...

Díky JJ mám více energie a 5 kg dole

Libenk: Hlavně chci moc poděkovat za Váš přístup, pořád...

Díky JJ se mi běhá lehčeji a déle vydržím – je to tak jednoduché!

Hanka: Dobrý den, hlásím, že po dvou týdnech na...

S každým jídlem si říkám: “Tohle je TOP”

Eva: S každým dalším jídlem si říkám "tak tohle je...

Už po týdnu se cítím lépe a dokonce jsem zvládla i půst

Slunivok: Já jsem se radostně pustila do jarní očisty....

Eva: “Jím jinak” a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Dle JJ vařím a peču, už od toho neuteču

Petra B.: Dle JJ vařím, smažím, peču od toho už neuteču. Ať...

S manželem jsme dohromady zhubli 15 kg!

Zdeňka B.: Kurz i přes zdravotní obtíže, které mě...

Úžasně zpracovaný kurz do naprostých deitalů

Ilona L.: Evi, váš kurz byl naprosto úžasný. Zpracovaný...

Moc mě to baví!

Libenk: Děkuji za výborný recept 🙂 Dnes upečeno a...

Z jídel jsem nadšená, jedí to i moji chlapi

Maca.s.: Z jídel jsem úplně nadšená, už jsem dělala...

Muži říkají, že mi to sluší víc než obvykle

Julajka: Chci Vám moc poděkovat, jak to máte bezvadně...

Klesl mi cholesterol, glykemie i další hodnoty v krvi

Jana P.: Dobrý den, chtěla jsem vám poděkovat, za...

Už si nedovedu představit talíř bez zeleniny

Marie: Jídla mi moc a moc chutnají! Dole 2...

Konečně mám všechny informace na jednom místě

Jitka: Dobrý den, chtěla jsem vám moc poděkovat za...

Jste unavená a vyčerpaná? Posilte v zimě ledviny

Nastartujte imunitu a vyhněte se nemocem.

Je to snadné. Zjistěte, jak na to.

Stáhnout ZDARMA

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCo mají společného brambory, rajčata a papriky? A proč je omezit?
Další článek4 tipy, jak si naplno užít podzim