Tak křupavé, tak jednoduché a zdravé. Je až k neuvěření, že toto tofu není smažené. Většinou zmizí hned, jakmile vytáhnu plech z trouby!

Ingredience
  • 1 balení bílého tofu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1/4 lžičky sušeného česneku v prášku
  • 1/4 lžičky obilného sirupu
  • 1/4 lžičky rýžového octa
  • 2 lžíce maizeny nebo arrowroot škrobu

Jak připravit pečené tofu

  • Tofu vybalíme a zabalíme do několika kuchyňských utěrek.
  • Umístíme ho mezi 2 dřevěná prkénka a ještě shora zatížíme např. těžkým hrncem.
  • Necháme zatížené 15 minut.
  • Poté ho vybalíme a vysušíme a nakrájíme na kostky.
  • V misce si smícháme olej, sojovku, česnek, sirup a ocet.
  • Do misky nasypeme tofu, obalíme v připravené směsi a přisypeme škrob.
  • Pořádně tofu obalíme ze všech stran.
  • Pečeme 20-25 min. na 220°C.
  • V průběhu pečení otočíme.

Praktické

  • Podáváme do salátů, jako alternativu krutonů do polévek, k omáčkám, do budha bowl nebo jen tak atp.
  • Je důležité marinádu s tofu dobře promíchat, aby se každá kostička obalila.
  • tofu n plechu pokládejte tak, aby každá kostička byla zvlášť a nedotýkaly se sebe, jen tak se krásně propečou.

Obměna

  • Pokud nemáme koření, můžeme ho nahradit jiným, anebo úplně vynechat a nechat jen sojovou omáčku a škrob.

Děti

  • Tento recept je vhodný pro děti od 2 let.

Hubneme do plavek online: Shoďte 5 kg za 14 dnů

Nová inspirace

Andrea: Díky za kurz, sobě děkuji za odvahu za...

Díky JJ solíme o polovinu méně a přestali jsme mlsat

Anicer: Tak do jarní očisty jsme doma vstoupili jako úplní...

Konečně jím pořádně jídlo!

Michaela: Chci moc poděkovat za detox. Konečně jsem se...

Díky vám jsem se odnaučila pít kávu a vůbec mi nechybí

Pzajickova: Dobrý den, já jsem se s vámi holky...

Manžel na této stravě cukrovku vyléčil

Metodej: Určitě je, manžel na této stravě v podstatě...

Dostávám pochvaly, jak dobře vypadám. A polévku už jí i manžel

Lenka: Tak se Vám musím pochlubit, dnes jsem dostala...

Obdivuji vaše recepty a úžasné nápady

Lenka M.: Nejsem ortodoxní JJ, ale tuto stravu mám...

Všechny informace, které jsem si musela přečíst v knížkách, jste shrnuli

Pavlína M.: Ten článek o müsli je prostě, nejde...

Vaše stránky mě nadchly

Agatha: Vaše stránky mě nadchly a hodně inspirovaly. Už...

Členství v klubu JJ je cesta, jak si užít život na tomto světě

Jajabre: Klub JJ - dává mi radost z jídla,...

Konečně zdravý jídelníček

Ilona71: 2,5 kg dole. Jsem moc rada za tento...

Jídlo jsou pestrá a rozmanitá, že už se nechci vrátit ke klasice

Viky: Hezký den, jídla jsou pestrá, rozmanitých chutí, že...

Děkuji – spadli jste nám z nebe…

Jana:Uzasny clanek. Neuveritelne, jak stejne to mame. Dceri jsou...

Netušila jsem, že se dají uvařit takové mňamky, jaké jsou tady na JJ

Spenito: Ahojky Eví a holky, jsem tady taky poprvé...

Konečně více vnímám své tělo

Avka: Ahoj celému týmu JJ a všem, kteří prošli...

Obleču šaty, které jsem X let neoblékla

Ilona L.: Mám jednu naprosto luxusní zprávu! Moje 69letá...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekCo mají společného brambory, rajčata a papriky? A proč je omezit?
Další článek4 tipy, jak si naplno užít podzim