Domů Téma Přírodní tofu

přírodní tofu

Kopřivová pomazánka

Mladé kopřivy jsou plné léčivých látek a minerálů. Jedna z cest, jak využít jejich detoxikačních schopností a obohatit si jídelníček, je přidat je do...

Česneková pomazánka s pažitkou (veganská)

Může být jemná i ostrá, záleží, kolik dáte česneku. My ji máme moc rádi a děláme si ji pěkně štiplavou. Návštěvy zatím nikdy nepoznali,...

Jak konzumovat a používat v kuchyni tempeh a tofu

Tofu a tempeh jsou plné bílkovin, lehce stravitelné a nenadýmavé zdroje bílkovin, které lze v kuchyni ihned použít. Jak je konzumovat a používat v...

Pohankové rizoto s dýní a tofu

Rychle hotové rizoto pro celou rodinu - ideální jídlo pro zimní dny. Pohanka v kombinaci s dýní krásně prohřeje tělo a pohladí trávení.

Thajské tofu stir-fry s hoisin omáčkou

Stir-fry se dá dělat na mnoho různých způsobů a můžeme do něj použít nejrůznější zeleninu. V tomto receptu jsme použili domácí hoisin omáčku.

Těstoviny ve „vajíčku“ (vegan)

Těstoviny nebo nudle ve vajíčku. Česká tradiční rychlovka v rostlinné podobě (bez vejce) - potěší malé i velké a je hotová do 15 minut.

Kompletní přehled druhů tofu a jejich použití v kuchyni

Přírodní, hedvábné, uzené, marinované, lahůdkové, ochucené... Jak se v nich vyznat? Které koupit a na co ho použít? Jak které chutná? Jaké jsou mezi...

Kari smažená rýže s hráškem

Milujete asijskou kuchyni? Pak si zamilujete i tuto mírně pikantní voňavou kari smaženou rýži. Když máte uvařenou rýži, je to rychlovka!

Pochero – pokrm z Filipín (bez masa)

Rychlý zeleninový pokrm s tempehem přímo z Filipín. S rýží nebo těstovinami snadná a chutná večeře pro celou rodinu.

Jak nahradit máslo

Začali jste s rostlinnou stravou, anebo máte alergii na mléčnou bílkovinu a najednou nevíte, co si místo másla namazat na chleba? Co použít do...

Je nutné píchat zánět v uchu?

"Mami, mě bolí ouško." Také to znáte? Zánět středního ucha patří mezi nejčastější dětské nemoci. Existuje ale několik osvědčených babských rad, které stojí za to...

Nejlepší pečené křupavé tofu – do salátů, omáček i polévek

Tak křupavé, tak jednoduché a zdravé. Je až k neuvěření, že toto tofu není smažené. Většinou zmizí hned, jakmile vytáhnu plech z trouby!

Makový koláč se švestkami

Kombinace švestek, máku a "tvarohu" dělá z tohoto koláče luxusní chuťový zážitek.

Tofu koláč s meruňkami a drobenkou

Tvarohový koláč s ovocem a drobenkou je česká klasika. V této verzi zcela bez mléčných výrobků, vajec i cukru, a navíc bez lepku. Můžete...

Cuketové lečo bez vajec

Začala sezóna cuket. Už vám dochází nápady? Zkuste je použít do tohoto lehkého, rychlého a zdravého zeleninového leča bez vajec! Chutná jak malým, tak...

Tofu kostky v křupavé krustičce

Chybí vám něco křupavého, ale chcete, aby to bylo i zdravé? Tato slaná křupavá dobrota se hodí jak k hlavnímu jídlu, tak i jen...

Tofunéza aneb tatarská omáčka z tofu

Máte rádi klasickou majonézu a tataskou omáčku z ní vyrobenou, ale chcete jíst zdravě? Připravte si velmi chutnou domácí tofunézu. Poprvé jsem ji udělala...

Sladké “tvarohové” knedlíky s ovocem (bez lepku)

Jakmile začne ovoce, děláme je často. Jsou rychlé, krásně drží a moc dobré. Tvarohové sladké knedlíky jsou naše česká klasika. My je děláme v...

Vodácká pomazánka

Tahle pomazánka vznikla náhodou - ze zbytků. Ale tak nám chutná, že ji děláme už 7 let v různých obměnách znovu a znovu.

Nekynutá batátová pizza se „sýrovou“ omáčkou. Chutná celé rodině!

Že je pizza nezdravá? Jak která... Na této si můžete pošmáknout bez obav o svou linii a zdraví :-) Je bez lepku, mléka, vejce,...

Tofu na kari

Toto jídlo je hotové do 10 minut. Skvělé, když potřebujete uvařit opravdu něco rychlého. Recept je velmi snadný, sytý a dobrý. Zejména v kombinaci...

Japonská polévka Ramen

Voňavá japonská polévka ramen dobývá naše talíře, respektive hluboké misky! Je skvělá na snídani, oběd i večeři nebo jen tak jako lehká svačina. Zkuste...

Pikantní marinované tofu

Takto upravené natural tofu je super pikantní chuťovkou do salátů, hlavních jídel nebo rizot.

Fermentovaný tofu tvaroh

Pokud chcete tofu posunout ještě o level výš co se týče živin i chuti, zfermentujte ho na výborný tofu tvaroh! Je to jednoduché a...

3 skvělé marinády (nejen) na tofu a tempeh

Natural tofu a tempeh, ale i seitan jsou sami o sobě bez chuti. Výborným způsobem, jak jim dodat chuť je právě marinování. Pak už...

Tofu – sójový sýr

Tofu uzené, natural, marinované, ochucené, silken... Je jich spousta druhů. Tofu nepotřebuje žádnou nebo jen velmi krátkou přípravu a v kuchyni má opravdu univerzální...

Veganské rybí prsty

Luxusní rybí tofu prsty vhodné jako součást talíře nejen na Vánoce, ale kdykoliv v průběhu roku. Výborné jsou podávané třeba s jáhlovou kaší a...

Cheesecake

Zdravá verze cheesecake v dvojbarevném provedení s čokoládovou polevou a ovocem. Tento si zamiluje celá vaše rodina.

Tiramisu do skleničky

Kombinace měkoučkých piškotů namočených v kávě a hedvábného nadýchaného krému. Tomu nejde odolat... A navíc zcela bez cukru, mléka, vajec a bílé mouky!

Tofu sýr v japonské úpravě Misozuke

Máte rádi sýry? Pak zkuste tuto japonskou alternativu v podobě marinovaného tofu v misu. Je to dobrůtka! Takto upravený "sýr" je skvělá ingredience pro...

Jak používat tofu

Základní příprava Tofu je při výrobě dostatečně tepelně zpracováváno, bez obav je můžete používat v teplé i studené kuchyni. U jiných typů tofu než je...

Domácí tatarka

Rostlinnou domácí tatarku můžete připravit snadno a rychle. Oproti kupované bude bez cukru i konzervantů a pochutnáte si na ní jako na klasické. Po...

Tofu a žampiony s čerstvým špenátem

Večerní rychlovky ve woku jsou vždycky otázkou pár minut. Jak je ale udělat, aby nebyly na jedno brdo? Krom střídání zeleniny také střídám koření....

„Tvarohová“ tofu pomazánka s mrkví

Bylo potřeba udělat honem něco slaného na oslavu. Za pár minut byla hotová tofu pomazánka a během ochutnávání se diktoval recept hostům.

Veganská míchaná vejce se zeleninou

Nenechte se mýlit vzhledem ani chutí. Tahle dobrota sice jako vejce chutná, ale žádné tam není. Nebude vám po jídle těžko a přitom si...

Domácí pikantní sýr z tofu

Pokud vám ke štěstí chybí chuť sýra nebo se ho chcete v rámci masopustu poprvé vzdát, ale bojíte se absťáku, vyzkoušejte domácí sýr vyrobený...
Téma: pálivá paprika, tofunéza, shitake, planá zelenina, kvašení, ovoce, fermentovaná soja, piškoty, indické koření, hrášek, zdravý dezert, Video, sezóna zima, jak jíst sóju, dezert bez cukru, gril, chilli tofu, pizza koření, pórek, vitariánství, rukola, rostlinná smetana, hrečka, dezerty, šnytlík, místo vajec, tofu s řasou, pickles, řapíkatý celer, svačina, plněné knedlíky, tvaroh, píchání ucha, svačinka, bez vajíčka, sůl kala namak, hoisin, domácí sýr, mandlové mléko, bezlepková pizza, dijon hořčice, paleo, náhrada másla, nori řasa, co s tofu, kešu ořechy, bolest ucha, syrová strava, tofu obklad, tofu s chilli, kondiment, misozuke, máslová dýně, zázvor, cuketa, sezóna jaro, uzená paprika, jak často jíst soju, batátová pizza, zdravá pizza, tofu uzené, veganské tiramisu, ouško, marinády, seitan, broskve, kvašené zelí, strouhaný kokos, občerstvení, veganská pizza, probiotika, dýně, risotto, nemáslo, uši, pohankové rizoto, sýr, rizika sóji, co s sebou, Klub Jíme Jinak, majolka, česnek mletý, alternativa masa, low carb, mungo, dort, pohanková mouka, recepty s tofu, nori plátky, sezóna podzim, fermentace, obědová polévka, zánět středního ucha u dětí, kmín, koláč se švestkami, jak léčit zánět v uchu, dezert, co na píchání v uchu, zákusek, celozrnná rýže, polévka na večeři, alternativa za máslo, Hokaido, netřesk, jak udělat rizoto, silvestr, střevo, píchání uší, rychlovka, domácí tatarka, tymián, sladěnka, rostlinná másla, svačiny, rostlinný sýr, těstoviny, majonéza z tofu, zánět vnitřního ucha, bez cukru, oslava, nudlová polévka, batáty, bez laktózy, lečo, koriandr, kukuřičný škrob, kvašené okurky, miso, medvědí česnek, levandule, do práce, zeleninové stir fry, černá sůl, bazalkové tofu, přírodní tofu, kopřiva, vegetariánství, jak nahradit máslo, Dagmar Lužná, knedlíky z ovoce, saláty, knedlíky z tofu, protein, pečení, bezlepková dieta, kari, recepty na večeře, kyselé okurky, zánět, vegan rizoto

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?