Máte rádi tvarohové pomazánky, ale nemůžete mléko? Tak zkuste naši verzi bez tvarohu. Jednoduchá a rychlá pomazánka chutná dětem i dospělým.

Ingredience
  • svazek ředkviček
  • 1 cibule
  • 1 bílé tofu (cca 200 g)
  • 1 lžička hořčice bez cukru
  • olej
  • sůl
  • umeocet
  • 1 hrnek vývaru/vody

Jak připravit ředkvičkovou tvarohovou pomazánku

  1. Na dno hrnce dáme olej, rozpálíme a přidáme na kostičky pokrájenou cibuli.
  2. Restujeme za občasného míchání do sklovata a přidáme na kostky pokrájené tofu.
  3. Krátce společně orestujeme a podlijeme vývarem nebo vodou. Nedáváme všechen.
  4. Mezitím nasekáme omyté ředkvičky na drobno a necháme stranou.
  5. Odstavíme a rozmixujeme společně s umeoctem a hořčicí.
  6. Podle potřeby doladíme konzistenci přidáním  vývaru.
  7. Chuť doladíme přidáním umeocta, pokud chceme slanější a kyselejší chuť.
  8. Do hotové horké pomazánky zamícháme nasekané ředkvičky, část dáme na vrch a můžeme podávat.

Praktické

  • Pokud máte velkou úrodu ředkviček, můžete klidně část namixovat do základu. Chuťově ani barevně to moc nepoznáte, pomazánka zůstane bílá, pouze vám nabude objem a bude řidší podle toho, kolik ředkviček dáte.
  • Použít můžeme ponorný mixér, lepší konzistenci dosáhneme v blenderu (já používám Vitamix, na který mají Klubáci velkou slevu).

Obměna

  • Do pomazánky je skvělé namixovat trochu kvašené zeleniny, dostane říz.
  • Alternativou na ochucení místo umeocta je jablečný ocet, citronová šťáva a místo hořčice šťáva ze zázvoru (kousek zázvoru nastrouháme na jemno na struhadle a vyždímeme do polévky).
  • Kdo má rád, může přidat kmín, pepř a jiné koření nebo bylinky.
  • Pokud chceme pikantnější a ředkvičky nejsou moc ostré, můžeme do pomazánky romixovat ještě česnek a k ředkvičkám přidat pažitku.

Děti

  • Tato pomazánka je vhodná pro děti od 1,5 roku, když se umeocet a sůl a ředkvičky nebudou příliš ostré.

Všímám si na sobě spousty pozitivních změn (Eva)

Eva: Váha a míry stabilní, ale kdybych ty předchozí...

Přerod tetičky Tsunami na tanečnici salsy pokračuje.

Evi, Helčo. Co jste mi to udělaly! Místo práce...

I má 84letá maminka si na JJ jídle pochutnává

Hana O.: Konečně jsem dostala odvahu se ozvat, jsem...

Moc se mi líbí nové stránky

Jana: Nové stránky jsou úžasné! Skvěle se v nich teď...

Díky kurzu jsem získala nové návyky a cítím se skvěle

Maradamc: Dobry den pani Evo a Heleno, nejdrive jsem...

Děkuji a držím palce!

Jindra: Pěkný den :) Už více než 20 let...

Zhubla jsem 5 kg za 6 týdnů (Andrea)

Andrea: Milá Evi, podle Jíme Jinak se stravuji už...

Cítím, jak moje tělo jásá (Monika)

Monika: Díky Evi, že jste vymyslela klub Jíme Jinak....

Bez masa je mi skvěle

Petra: Nejdřív jsem to vůbec neplánovala, ale nakonec jsem maso...

Eva: „Jím jinak“ a jsem nadšená!

Eva: "Jím jinak" už podle vás vařím měsíc a...

Přípravy jídel jsou až překvapivě rychlé

Barbjenc: Dnešní oběd jsem nemohla skoro dojíst, všechno mi...

Od doby, co jsme na JJ nás zubařka chválí

Petra: Tak u nás (zejména u mě) to byla...

Objev stránek

Dobrý den, vaše stránky jsem objevila někdy v tomhle...

Děláte úžasnou osvětu – jsem nadšená!

Monika V.: Mooc děkuji. Děláte úžasnou osvětu. Já jsem...

Stal se zázrak. Dcera je nadšená z jídla

Trundova: Večer dcera (10 roků) snědla zbylou svíčkovou a...

Pořád je tu něco zajímavého a nového, ani nestíhám sledovat!

Katka: Ahoj holky, moc děkuju za stránky, čerpám z...

Jak to vidíte vy? Napište komentář.

Komentujte
Vaše jméno

Jméno uložíme a zobrazíme, váš e-mail nezveřejníme. Zásady ochrany údajů.

Předchozí článekMelounové mojito
Další článekKrémová polévka z cukety a mangoldu